Hund-fundering

Vi har haft en livlig diskussion här hemma ett par gånger angående lilla vovven.
Det handlar om promenader osv.
Jag tycker att jag har hel-rätt & Andrew kan inte ha mer fel, men det kan ju vara tvärt om.
Då behövs en jury & Taadaaaa. Det blir ni!

Såhär är det.
Vi tjaffsar om hur mycket Mally är ute på promenader osv.
Jag anser att schemat han har nu är alldeles utmärkt & att han har det toppenbra.
Andrew anser att hunden är bortskämd & inte alls skulle behöva så många promenader.

Detta är en typsik vardag.

6:00 - 30 minuter promenad med mig
6:30 - Leker ute på bakgården 30 min
Sen lämnar jag över honom till Andrew för jag måste åka till jobbet & då är släpper han ut Mally igen en sväng + går en promenad innan han åker till jobbet vid 10.
14:00 - Hundpromenad-killen kommer med ett gäng hundkompisar & alla går till parken för att leka en timme.
19:00 - Jag kommer hem & vi går på 30 minuter promenad.
Sen får han gå ut igen på bakgården när han vill & Andrew går sista natt-kissen runt 10 eller 11.

Så. Är det "för mycket" eller är det alldeles lagom?
Jag har aldrig haft hund förut så det är svårt att veta liksom.

tack & puss på er! :)

Kommentarer
Postat av: Anna **Mummy To Be**

Jag har tre hundar och har haft hund sen barnsben. Så längen hunden är lugn och nöjd så är det ingen fara men för mycket stimulans kan faktiskt resultera i en stressad hund fast många inte vet om det. En hund måste få vila och slappna av och kunna njuta av det tillståndet med utan att trampa runt och "tassa" som vi kallar det.

Men är er hund glad och nöjd och så funkar det ju för er. Känner ni att han är lite stissig så kan det vara bra att öva på avslappning som även tränar hjärnan och inte bara sånt som tränar benen så att säga. En hund uppskattar ofta lite hjärngympa utöver dagliga promenader.



Lycka till!

2011-12-19 @ 13:33:11
URL: http://babybaltzer.blogg.se/
Postat av: elin ♥ Gravid ♥

För mig låter det aldeles lagomt!

våra får gå promenad runt 07,12,16-17 och runt 22!

och dom verkar himla nöjd med det :) däremellan leker dom och busar :) och är vi hos svärföräldrarna eller mina föräldrar får dom vara ute lösa hur mycket dom vill:)

2011-12-19 @ 14:34:11
URL: http://flieo.blogg.se/
Postat av: AnnaMalin

Jag håller med ovan, så länge Mally är nöjd och mår bra så är det väl kanon att ni är ute sådär :-) Det är ju så olika från hund och ras, men med Novia är vi alltid ute var 4:e timme ungefär och går allt från 10 min-1 timme med henne. Vissa dagar vill hon bestämt vara inne och man får "kämpa" för att få igång henne och ibland vill hon inget hellre än att vara ute och kuta i skogen :-) Mysigt med hundkompisar på dagen!

2011-12-19 @ 18:03:33
URL: http://annamalinsrum.blogg.se/
Postat av: Anna J

Den där Mally har verkligen tur som har en sån bra matte! Jag tycker att det låter som ett alldeles utmärkt schema, tänk om alla hundar hade det så bra!! :)

Om det skulle köra sig någon dag så skulle ni nog kunna hoppa över någon promenad på dagen, som Anna skrev först så är det jättebra att ge mental stimulans. Så länge Mally får utföra sina behov tillräckligt ofta (ca var 5 timme iaf) så skadar det inte att byta ut en promenad mot några mentala övningar.

Men det är nog inte konstigt att Andrew tänker som han gör, alla mina amerikanska kompisar tänker likadant! De är inte alltid lika bra på att stimulera sina vovvar :)

2011-12-19 @ 19:09:17
Postat av: Anna J

Oj, glömde! Några bra exempel på mentala övningar är till exempel, sök efter godis, en bra leksak som man gömmer godis i (finns i de flesta djuraffärer, ofta i trä), lydnadsövningar och att få hänga med andra hundkompisar :)



Många Annor här förresten! haha

2011-12-19 @ 19:12:09
Postat av: Sarah

Vad jag vet så kan en hund hålla sig som max 6 timmar. Så Mally har det jätte bra. Har ni liksom bestämda tider som att "nu är kl. 6 och han MÅSTE ut" eller är det nja 10 min more or less? För jag har testat det på Tess och hon lägger sig bara och somnar om, om jag inte går ut vid 10 ungefär.

2011-12-19 @ 20:51:09
URL: http://slonnstam.com
Postat av: Sara

Oj, vad du håller igång Mally! Jag håller nog ändå med Andrew, men det kan ju bero på att jag är uppvuxen med relativt lugna hundar. Är Mally kastrerad? De brukar ju lugna ner sig ganska rejält efter kastreringen. Men man ska göra det innan hunden fyller ett år har jag hört flera gånger.

En hundexpert berättade att tikar behöver inte alls kissa/lägga revir på samma sätt som hanhundar. Men så är det inte i ditt fall. :)

2011-12-19 @ 21:38:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0