Stackars..

Oj vad mammahjärtat värker.
August är så ledsen & trött :,(
Ska skynda till affären & köpa bebisnäsdroppar nu innan det är dags att stoppa om honom för natten.

Har ni några bra tips för att underlätta en förkylning?
 

 
 
Vi fick oss några leenden & en liten dans efter medicin & en liten vila. Älskade hjärtat
 

Kommentarer
Postat av: Victoria B

uscha stackarn!
låt honom sova på en "vuxen kudde" så får han lite lättare att andas. och om du inte redan har en humidifier i rummer är en sån bra. och näsdroppar är toppen!
hoppas han bli bättre snart!
KRAM!

Svar: Jag har lutat sängen lite men jag har ingen humidifier. :( Måste köpa en sådan!! Tack för att du påminde mig om det!KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2012-12-21 @ 02:22:36
Postat av: Carro

Fick tipset av min svägerska om det absolut bästa vid nästäppa (som jag nästan dör av att tänka på att ja nog behöver skaffa..:p)som jag bara måste ha enligt henne..:p en snorsug..! Ska tysligen vara en väldigt lång slang så det ska inte vara några risker om man säger så... :p men man kanske knte ens bryr sig om det på sitt egna barn.. Mitt barn har ju fort inte behagat titta ut trots att vräkningen låg för 8 dagar sen:p men snart sitter jag väl där med en egen snorsug o tycker inte alls det är otäckt..:p well well, hoppas att lilleman kryar på sig snart!

Svar: Haha vi har en sån ;) Men som Yohanna sa. Man får inte snor i munnen, hehe.
Hoppas liten ploppar ut snart! Kanske blir det ett julbarn! :D
KRAM & lycka till!!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-12-21 @ 06:40:28
URL: http://eniloracs.devote.se
Postat av: Yohannas.se

Som kommentar till "Carro" ovanför detta: Snorsug har filter, så inget kommer in i munnen alltså ;) hahaha... Jag har inte testat det än, men överväger köpa det förm in gosse är verkligen ständigt förkyld pga alla nedrans dagisbakterier som ständigt kommer hem :(

Svar: Vi har en & August avskyr den verkligen. Men det funkar! Stackars liten som råkat ut för dagisbacillerna!! :(
jenny - mammaliv i Nashville

2012-12-21 @ 07:29:26
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/
Postat av: Carro

Haha jaa hon sa nåt om filter o låång slang..:p så jag får kanske överväga det hela...:p skulle ju tydligen göra susen iaf..;p

2012-12-21 @ 07:35:41
Postat av: Matilda

Tycker egengjord saltvattenlösning funkar bäst. Det sköljer som ur näsan bättre. Jag brukar sätta det i em medicinspruta (sådan som man kan ge t.ex flytande panodil osv med) o spruta in några droppar. Det brukar funka kanon. O sedan att vattenånga på toaletten...dvs slå på duschen på väldigt varmt o sätt er inne på toaletten/duschrummet(ej i duschen!! utan bara i samma rum!) o sitt o vattenånga er i ca 30-40minuter. Det brukar oxå hjälpa kanonbra...

Svar: Hur gör man egengjort saltvattenlösning? Smart att använda medicinspruta! Tack för tips!
Vi ska köpa humidifier idag så förhoppningsvis funkar det :)
jenny - mammaliv i Nashville

2012-12-21 @ 10:06:11
Postat av: Hanna

Stackars August! Håller med om ovantsående tips! Det som Carro säger om snorsug kallas (i sverige då) "näsfrida". Jag kan skicka en till dig om du vill?? Kostar runt 80-90 kr och är jättebra. Tidigare hade vi en "vanlig" fr apoteket men läkare på barnkliniken rekommenderade verkligen denna. När Lilly var bara 2 veckor blev hon rejält förkyld och vid 5 v fick hon öroninflammation....det var hemskt! Låg inlagda några nätter då (eftersom hon var så liten). Så näsdroppar och/eller koksaltlösning, näsfrida, höja huvudändan, svalt rum, mkt vätska....Det är mina tips. Krya på August! Hoppas han blir frisk fort! Kramar

Svar: Gulle dig! Vi har en faktiskt men August avskyr den. Hjälp vad han skriker :( Men TACK för att du erbjöd dig att skicka! <3 Stackars lilla Lilly. Usch så jobbigt det måste vara när dom är så pluttiga!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-12-21 @ 10:19:15
Postat av: Jenny från Karlstad

Fy vad jobbigt det är när de små är sjuka :-( Det värker i mammahjärtat.

Koksalt och därefter näsdroppar brukar funka bra här hemma. Först koksalt för att rensa näsan och sedan avsvällande näsdroppar/spray. Vi brukar också höja huvudändan på sängen (lägga ett par böcker under) för att hon ska kunna andas "friare". Något ljummet/varmt att dricka innan läggdags ifall han börjar bli hostig.

Skickar över massa krya på dig kramar till August och håller tummarna för att han hinner bli frisk innan jul.Hoppas även att ni andra kommer vara friska och pigga. Ta hand om er och må gott!

Svar: Tack snälla fina!!Hur gör man hemmagjort koksalt?

KRAM!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-12-21 @ 13:07:58
Postat av: Ruth

Usch ja det är hemskt när dom små är så dåliga. En sån där näsfrida har vi hemma och den är inget att rekommendera till större barn. Min dotter är 15 månader och fullkomligt vägrar att gå med på att suga ut något snor. Jo om vi inte är typ två vuxna som håller ner henne och det är alldeles för hemskt för mitt mammahjärta att göra henne så hysterisk, men det funkar nog bättre på mindre barn.

Koksalt och näsdroppar och febernedsättande och bår favorit- Oleum Basileum. Typ pepparmintdroppar som vi har här på Apoteket. Man kokar vatten i en kastrull, tar in den i sovrummet och häller på ett par droppar i vattnet och låter den stå i rummet under natten. Den hjälper till att öppna upp luftvägarna. Kanon enligt mig!

Krya på er!

Svar: Den där näsfridan är hans värsta fiende. Hjälp vad han skriker! Så vi har en annan nässug som vi använder som funkar bra. Men det är fortfarande en kamp. Pust!
Jag ska köpa en humidifier idag! Tänkte aldrig på att man kunde göra en hemmavariant av det. Så smart!
Tack & kram!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-12-21 @ 13:32:49
URL: http://www.minipartoft.blogg.se
Postat av: Sandra

Höj upp sängen i huvudänden, ge näsdroppar, se till att rummet är svalt osv. Skickar styrkekramar! Vet hur jobbigt det är när man är mitt i. Kram !

Svar: Tack snälla du! Kram!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-12-21 @ 14:00:56
URL: http://storstadstockholms.blogspot.com
Postat av: camilla

Gullefjun! Så mycket som händer med dom nu..

Hoppas ni blir piggare snart!

Kramar

Svar: Ja det händer så himla mycket att det är knäppt! Jag hinner ju inte med! ;)
Tack vännen! KRAM på er
jenny - mammaliv i Nashville

2012-12-21 @ 22:31:22
URL: http://camillasrum.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0