Lilla matvraket

August älskar att äta & blir så himla arg när han inte får smaka då vi äter middag. Allt har gått hem hittills förutom köpt burkmat. Han fick suga lite på min vattenmelon idag & det är mest troligt favoriten. Jag la en stor bit i ett sånt där nät med handtag så han kunde gnaga hur mycket han ville utan att få melonbitar i halsen. Succé!!


Denna kärleken

Andrew jobbar sent idag & jag har haft August själv hela dagen.
När klockan närmade sig läggdags var jag ganska trött & när han äntligen somnat så pustade jag ut, gjorde jag en skål glass & slog mig ner framför datorn för att läsa bloggar.
Efter ungefär 15 minuter kommer jag på mig själv att sitta & gå igenom gamla videos på datorn av August som liten..?
Jag kan vara så trött så trött & så somnar han & då saknar jag honom nästan med en gång..
Samma sak när han vaknar & gråter mitt i natten.
Jag är helt yr i bollen & ligger där & gnuggar på hans rumpa & stoppar tillbaka nappen 21047 gånger & liksom ber till högre makter att han ska somna om.
Sen somnar han.
Och när jag hör dom där små snarkningarna & det liksom piper lite ur näsan när han andas ut, blir jag alldels varm i hela hjärtat & vill jag bara ta upp honom, klämma lite på tjockislåren, pussa bullkinderna & stryka handen över fjunhåret.
 
Denna kärleken altså.
Så obeskrivlig & så djup.
 
Att man kan älska någon så mycket..
 

August rum

Vi pysslar ganska mycket här hemma just nu.
Hus är verkligen evighetsprojekt!!
 
Har fått lite förfrågningar om en kik i August rum & här kommer det lite pics.
Just nu letar jag med ljus & lykta efter fina bilder att rama in. Alfabet & siffror tycker jag är himla fint att ha på väggen. Även böcker! Älskar att ha en massa böcker överallt. Och leksaker får gärna ligga ute & göra rummet mer lekfullt.
Jag vill även ha mer klara färger. Klar-röd & blå är favoriter.
Det vita, bruna & naturfärgade var himla fint när han var plutt, men nu vill jag liksom att det ska bli mer av en färgklick där inne :)
Så nytt bäddset till sängen kommer det också bli framöver.
 

Plutten ❤

Jag omorganiserar i August rum & gick igenom hans kläder som är för små. Hittade hans första pyjamas (som var lite stor) & blev alldeles blödig. Har min älskade August med tjockislår & dubbelhaka verkligen varit så liten? Det känns overkligt att han vägt 2.7 kilo. Och det är ju "bara" 5 1/2 månad sen! La en av hans nuvarande blöjor bredvid & den är hälften så stor som pyjamasen. Tänk vad det går undan! Nu är han en 7,5 kilos klump som äter mat, försöker krypa & som "pratar" hela tiden.


Svar på kommentar

Sofia undrade såhär
 
Är det som det snackas om här hemma i Sverige att det är allt för vanligt att äta ute och mycket snabb/skit mat i USA? stämmer de rykterna.. ;) Finns det mycket olika typer av mcdonalds etc..?
 

Jajjemen! Här äts det ute ofta & mycket.
Och det finns ungefär en miljard McDonalds-liknande restauranger proppade med friterat & halvfabrikat till billiga priser. Och alla har drive in så det är väldigt enkelt att bara svänga förbi på lunchen & trycka i sig något flottigt.
Det är det värsta jag vet!
Väldigt väldigt sällan äter vi på fast-food ställen. Jag kan nog räkna på mina fingrar hur många gånger jag ätit det sedan jag kom till USA & då har det varit Subway eller någon kyckling wrap. Fast food-hamburgare är inte min melodi.
Vi gillar kvallittet på maten!
Och man kan hitta himlans bra restauranger som serverar hemlagad mat från scratch, från världens alla hörn, till otroligt bra priser. Och det är ju så bekvämt att slippa laga & diska emellanåt.
I NYC är folk väldigt medvetna om vad dom stoppar i sig, det är en hälsosam stad & ungefär alla äter alltid ute. Alla mål om dagen. Alltid finns det low carb alternativ & portionerna är inte tokigt stora.
Här i Nashville är det lite sisådär. Portionerna är enorma & vi delar på en lunch när vi äter ute. Så mycket mat får man!
Och det är friterat & fettigt oftast så man får välja noga från menyn vad man väljer att stoppa i sig.
Istället för pommes till hamburgaren väljer jag ofta en sallad.
Då kan jag njuta av en burgare oftare & så snor jag några pommes av Andrew :)
 
Nu glömde jag visserligen bort pizza, som definitivt ingår i Fast food-kategorin & det äter vi faktiskt ganska ofta.
Det är verkligen en standardmiddag. Man kan få en riktigt god, stor pizza för under 10 dollar.
Och en slice till lunch är aldrig fel! ;)
 
Jag tror att om man inte nekar sig till att äta något, så överäter man inte utan slutar när man är mätt & sen är det bra.
Det är nog nyckeln till att inte bli stor som ett hus här. Haha.
 
Oj nu kanske jag kom in på sidospår.
Nog om mat-prat för idag.
 
Puss på er!
 
 

Har ni sol?

Jag anar fint väder & semester hos dom flesta i Sverige? :) Bloggstatistiken är inte densamma & det kommenteras inte så mycket. Hoppas ni äntligen fått värme så det kan grillas & badas en massa! Här har vi ju haft 30 grader (minst) sedan 3 månader tillbaka & ingen långsemester för Andrew så jag kör på som vanligt här :) Dags för dusch efter några timmars poolhäng & sedan ska vi bocka av "att-göra-listan"


Hemma!

Det verkar som att blogg.se appen strular eftersom jag har 486 likadana inlägg. Suck! Hoppas det funkar bättre idag. Vi ska äta hemlagad mat nu för första gången på nästan två veckor (!!) Min mage & kropp skriker efter icke-friterad mat. Köttbullar blir det! Mmmm


Cheap Trick & Aerosmith

Vilken succé första konserten blev! :)


First show!

Nu sticker vi på Cheap Trick & Aerosmith!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/897536/images/2012/pic_5011c5bce087c31d650001e4.jpg" class="image">


Semester


Lite annorlunda

När man har en liten lillkorv är det lite mer omständigt att bo på hotell. Oj vad saker vi har överallt. Stackars städerska! Jag ska kryssa för lite frukost från roomservice, städa upp snabbt & sen åker jag & August på äventyr. Andrew ska förbereda för konsert ikväll för någon rap artist så vi är inte så sugna på att följa med ;)


Halvvägs

Vi har kommit en liten bit på vägen. Halvvägs närmare bestämt. August hade inte så kul i början & jag bytte leksak varannan minut. Sedan fick han hålla i pappas tuggummipaket(?!) & har sedan dess varit nöjd (20 minuter!) Denna ungen! ❤


Packa diska tvätta städa

Jag är en såndär jobbig människa som vill ha det rent när jag kommer hem från en semester.
Så sedan 6 imorse när August bestämde sig för att det är morgon, har jag städat & fejjat.
Vi har tömt alla sopor & slängt all mat som kommer bli gammal, tvättat sängkläder & övriga kläder, duschat hela familjen, diskat & packat packat allt man kan tänkas behöva.
Pust!
Helt slut är jag men oj så skönt när vi kommer tillbaka hem & inte behöver röra ett finger.

Nu ska jag lämna av Mally på hunddagiset!
 
 
Jag kommer nog sova gott i bilen sen ;)
 
 

Packningsdags

Solen går äntligen ner bakom trädtopparna så vi kan sitta ute på altanen. August är nybadad efter kladdig grötmiddag & jag tog mig en dusch efteråt eftersom även hela jag blev insmord i matgeggan ;) Snart kommer Andrew hem med en pizza & när den ligger i magen ska vi börja packa för familjens första roadtrip. Imorgon kör vi mot Atlanta för att gå på konsert & bo på hotell. Så himla kul ska det bli!


Grattis mamma!

Idag fyller min älskade mamma år! Hurra hurra & massa grattispussar till dig. Jag firar med en timmes massage såhär på morgonkvisten! ;)


Älskade lurvboll

Denna lilla fluffen som går efter mig som en svans vareviga dag gör mig så glad.
 
 
 
 
Vi har kommit varandra så mycket närmre igen & det är så härligt.
Och något som är helt underbart är relationen mellan August & Mally.
Dom är så otroligt nyfikna på varandra & Mally är alltid med oss hela dagarna, vad vi än gör.
Byter vi blöja ligger han bredvid, går vi upp för att leka i August rum tar han med sin egen leksak att lattja med, ja han är alltid med som sagt.
 
Underbara älskade hund!

Krullbulle

Härlig söndag! Jag gick morgonprommis med Mally, yogade i 20 minuter, långdushade & fick morgonkaffe levererat från Starbucks. Lyx! Nu drar jag & mitt krulliga affro ut för att kika på matsalsbord.


Hejja August!

Idag satt August upp alldeles själv utan stöd! :,) Så himla stolt mamma är jag. Mitt duktiga lilla gryn ❤


Födelsedagsfrukost

Vi lämnar hemmet tidigt denna morgon för försenad födelsedagsfrukost på Loveless cafe. En av Nashville's mest kända restaurager. Mysigt!


Shopping & BBQ

Mally älskade hunddagiset & kommer få vara där 6 timmar om dagen några gånger i veckan. Toppen! Undertiden han lekte loss drog vi på oss shopping-skor & lassade bilen full med massa nytt. Härligt! Nu förstår jag varför folk säger att hus är evighetsprojekt. Det blir ju aldrig klart & finns alltid massa saker man vill ha att fylla ut & pynta med. Oh well! Efter många timmar i affärer mötte vi upp Andrew & åt en tidig BBQ-middag. Bra fredag! Slut på rapport. Hoppas ni också har har en fin start på helgen ❤


All by myself

Jag är ute & går helt ensam sedan August föddes! Farmor vaktar lillkorv & Mally är på introduktion på hunddagis med Andrew. Det känns helt knäppt att bara vara jag!


Stokke

Vi fick ett himlans generöst presentkort & bestämde oss för att investera i en barnstol.
Det är ju verkligen på tiden att vi införskaffar en nu när lillkorven äter & dessuom sitter han upp väldigt stadigt.
Det blir klassikern Stokke, i svart.
Vi har snabbleverans så snart kommer August kunna göra oss sällskap vid bordet när vi äter :)
 
 
Jag tycker verkligen om denna klassikern!
Och så himla bra att man kan växa i den & ha den i så otroligt många år.

Kul med mat

Vad roligt det är att pyssla med gröt & avocado-matningen!
Jag trodde väl aldrig att jag skulle tycka det var så himlans underhållande & en sån mysig stund.
August älskar att äta & gröt-middagen är himla poppis i hemmet för oss alla :)
 

Superman

August har fått en himlans snygg bad-outfit
 
 
Jag absolut älskar den!
Här ska det badas med min lilla mini-stålman ;)

Ge mig facit, Tack!

Ja det blev väl inte riktigt som vi tänkt oss igår.
Efter grötmiddag, bad, amning & lite smärtstillande för pyttefebern, la jag en helt däckad bebis i sin lilla säng.
Separationsångest-mamman låg & googlade lite men dunade in efter en stund.
Sen vaknade lilleman redan 10.
Då bestämde jag mig för att amma så han skulle kunna hålla sig längre.
När han var färdig la Andrew ner honom i sin lilla säng & försökte vagga honom till sömns, precis som vi gör när han ligger bredvid mig.
Det funkade icke.
Efter ett tag fick någon slags "hanärinteredo-känsla".
Tog bebis under armen, släpade tillbaka sängen.
Ammade bebis på andra bröstet & efter han sovit en liten stund stoppade jag tillbaka honom i sängen.
Då började han gråta. Och jag vaggade & han grät & jag vaggade & han grät.
Jag visste nu att han definitivt var mätt, blöjan var torr & han var trött.
Så jag bestämde mig för att hålla om honom & låta honom gråta.
Och han grät & grät & jag grät & grät.
 
Och sen slutade han tvärt & somnade..
 

Sen sov han i 4 timmar, vilket är det längsta han sovit sedan den här fasen eller vad det nu är, började.
Och idag har han varit lite gladare på något sätt?
Inte gnällig alls.
 
Jag låg vaken halva natten & läste om attachement parenting & om hur bebisar ibland behöver få ut alla sina känslor & att det är viktigt att gråta men att samtidigt veta att mamma eller pappa är där.
Om det är rätt eller fel vet jag inte.
 
Önskar så innerligt att få ett facit i hand!
 
 
 

Klump i magen

August ligger inte bredvid mig inatt utan 10 meter bort i vår walk-in-closet. Dörren står öppen och lyser jag med mobilen ser jag honom. Men det värker ändå i mammahjärtat.. Han känns så långt bort! I 5 månader har han varit precis intill mig varenda natt. Separationsångest HEJ! Mvh / Hönsmamman


5 månader ♥

Idag blir vår älskade underbara lilla prinskorv hela 5 månader.
 
 
Han rullar som aldrig förr hela tiden, försöker sitta själv & älskar att studsa.
Och hela tiden vill han stå upp. Vart vi än är vad vi än gör så vill han stå!
Dom små knubbiga benen är starka ska ni veta :)
 
Han har precis fått smaka avocado & gröt vilket han älskar, så nu fortsätter vi matäventyret med glädje.

Favoritleksaker är böcker böcker & åter böcker. Han älskar att läsa. Bläddra, titta & lyssna.
Han "pratar" & viftar en himla massa med armar & ben när han tycker om en saga extra mycket. (Mera macka sa Pulvret!)
Den enda sången jag kan sjunga när han är ledsen, för att göra honom glad, är Lilla Katt.
Jag tror att Andrew kan den flytande på Svenska snart, haha.
Annars sjunger vi ungefär en miljon andra svenska sånger varje dag & han älskar det.
 
Sömnen är det sådär med just nu som alla förstått ;)
Men det kommer bli bättre, vi vet. Det är bara lite kämpigt just nu & sömnkontot gapar tomt. Förhoppningsvis blir det bättre när matintaget blir större.
 
Bästa tiden på dagen är badet innan läggdags. Han njuter & skrattar & man ser att han mår så himla gott där i.
 
Jag skulle kunna skriva en hel bok om min älskade August men nu får det räcka :)
 

Funderar mera

Vi gav lillprinsen en större portion gröt igår kväll vilket han älskade. Upptäckte en liten temperaturhöjning efter badet & gav honom lite bebismedicin för första gången) & hoppades på bättre sömn. Det blev lite bättre men inte någon 6timmars sömn kan jag meddela. Låg vaken & grubblade mig tokig då jag inte kunde somna om pga väldigt aktivt vridande & vändande från Andrews sida. Insåg att om jag inte kan sova i detta- varför skulle August då göra det? Så inatt åker han in i vår walk-in-closet. Jag känner mig som en detektiv på uppdrag, haha :)


Funderar

Jag undrar varför August inte sover så bra som han gjorde när han var mindre.. Är han hungrig? Får han tänder? Stör vi honom? Behöver han white noise maskin? Vill han bara vara nära? Om han ändå kunde berätta vad som pågår. Älskade underbara lilla hjärtat ❤


Måndag

Spenderar morgonen vid poolen efter ungefär 1 timmes sömn under hela natten. Tror jag somnar här en sväng innan lillkorv vaknar till. Hoppas ni har en härlig start på veckan!


Söndagsutflykt

Idag åkte hela familjen till grannstaden Franklin på litet besök.
Vi åt världsgod glass, fönstershoppade, strosade & bara njöt av lugnet som innfinner sig här på Söndagarna.
 
nNasv

Spela lite gitarr

August & pappa spelar lite gitarr såhär på morgonkvisten. Altså.. ❤


Smaka lite mat

Idag fick älskade lilla (stora!) August sin första mat.
Avocado mixat med bröstmjölk & han gillade det!
Gud så sött med alla miner :,)
Denna studen blev filmad & vi har nog en miljon kort som jag måste gå igenom nu.
 
 

God lördagsmorgon

Vi ligger & läser Pulvret som alla andra morgnar just nu. Ingen annan bok funkar lika bra. August blir helt till sig när han ser omslaget & "läser" med mig hela boken. Denna lilla lilla skrutten altså.. :)


Energipåfyllning

Vi är nyss hemkomna från en supermysig mamma/bebis-date & jag har så mycket mer energi! Att vädra & diskutera allt (män som har knäppa åsikter) mellan himmel & jord är så otroligt viktigt! Jag åt fantastisk chokladglass innan lunch & hade det hur bra som helst :) Hoppas ni har en fab fredag! Puss på er


HELG!

Fredagmorgon!
Äntligen helg.
Och denna natten var mycket bättre än gårdagen.
Sååå skönt!
 
 

Andrew & jag kom ihop oss imorse då han påstår att jag är helt knäpp som inte gjort ett schema för August än.
Jag tycker han är helt knäpp som tycker att vi ska ha ett mat/sov-schema för en 5månaders bebis som ammar.
 
Hade ni fasta rutiner för era barn såhär tidigt?
 
 

Klockan är 21

Och jag ligger i sängen för att sova. Bäst att ta igen sig så gott det går när August sover. Han somnar för natten runt 8 som vanligt men vaknar redan runt 11. Jag anar att Andrew stör honom när han gör sig iordning att lägga sig. Eller Mally kan det också vara. Han är duktig på att föra lite väsen ibland. Kanske kommer det bli bättre när prinsen sover i sitt eget rum i framtiden som några föreslagit. Tyvärr är August rum på övervåningen så det blir ett himla spring om det inte funkar. Bara taken på en till sömnlös natt gör mig vimmelkantig! Credd till alla kolik-föräldrar! Svammel svammel.. Godnatt vänner!


BRING IT ON!

Jag har inatt samlat på mig NOLL timmars sömn.
August var uppe VARJE timme.
Han gjorde inte ett endaste litet undantag utan såg snällt till att vi sågs med jämna 60-minuters intervaller.
 
Ughhh..
 
Om 1 timme ska vi till tandläkaren & jag ser verkligen fram emot besöket.
Nej jag är inte ironisk!
Jag kommer få en hel timme, i en bekväm stol, ligga bakåtlutad & inte ha en bebis i närheten.
Det kommer att kännas som att jag är på SPA.
 

Och då var onsdagen snart till ända

Vilken toppendag vi haft!
Det är ungefär 29 grader ute & solen är bakom fluffiga moln.
Skönt!
Runt lunch åkte vi iväg & träffade ett gäng mammor med bebisar i några timmar & när vi kom hem läste jag alla era fina kommentarer ang mata August eller inte.
Ni är så fina som delar med er av egna erfarenheter!
Ovärderligt!

Vi har nu bestämt att han ska få Avocado på tisdag, då han blir 5 månader.
Fastän jag är lite "nervös" & tveksam till detta stora steg, så ska det såklart bli spännande :)
 

Mat eller inte mat

Det är frågan!
 

Just nu står vi i valet & kvalet att börja med mat (smakportioner) när August blir 5 månader nästa vecka.
Jag har så delade känslor kring detta & vet inte riktigt om det är onödigt eller om det faktikt kan få honom att bli lite gladare.
En stor del av mig säger att han är redo, men en annan del säger att vi bör vänta lite till.
Kanske är det bara "ångest" som spökar eftersom det blir så definitivt att August inte är en pyttebebis längre?
Jag vet inte jag..
 
När började ni med mat?
Eller när planerar ni att börja?

En liten förklaring

Ni var många som skickade kramar igår & ni anar inte hur mycket det värmer.
Tack fina ni ♥
 
Jag har inte riktigt vant mig att ni är så många som läser & att ni faktiskt inte känner mig på djupet & vet vad som hänt, så därför kommer en snabb liten förklaring till gårdagens inlägg.
Min storebror finns inte här på jordelivet längre då han i december 2004 blev påkörd & omkom..
Det finns inte så mycket mer att skriva om saken utan det är helt enkelt vad som hände.
 
Jag saknar honom något fruktansvärt men livet går vidare på något underligt vis & man lär sig leva med det ledsamma.
Sedan August kom till livet så känns allt så mycket "enklare" igen & det är väldigt fint att ibland ser man min storebror när han var barn, i August.
 
Lilla pluppen när han var några veckor.
 
Man inser verkligen vad fort tiden går & hur viktigt det är att fånga varje dag.

Ny rutin

Här hemma har vi börjat med en ny teknik för att söva lillkorv på dagen. Den går ut på att jag stoppar honom i vagnen sittandes (viktigt!) & sedan börjar jag helt sonika traska runt hemmet i en stor åtta tills han somnat. Normalt brukar det ta 15 minuters inomhuspromenad & det är helt överkomligt med tanke på att jag faktiskt får 30 - 40 min egentid*. Anledningen till att denna promenad sker inomhus är att går vi ute & August somnar, vaknar han till samma sekund som jag stänger dörren om mig väl hemma igen. (*läs tid att plocka & städa)


Eländiga dag

Det är så underligt hur man kan sakna någon så innerligt på en särskilld dag.
Av alla 365 dagar på året, så slår det alltid värst idag.
Helt utan förvarning så svider det i hjärtat & brinner bakom ögonlocken när jag tänker på att idag skulle vi firat min älskade storebrors 28:e födelsedag.
 
 
 
August har på sig sin Batman-body dagen till ära <3
 
 
 
Nu checkar vi ut från internet för dagen & så hörs vi imorgon.
Ta hand om varandra!
PUSS

Söndagsstorm & poolbad

Idag drog äntligen den efterlängtade stormen in över Nashville & rensade luften.
Det har varit så kvavt & fuktigt att man svettas av att bara stå ute i skuggan.
Det ska bli en mer behaglig vecka med 30 grader nu & det ser jag fram emot väldigt mycket!
 
Innan stormen så hängde vi hos kompisar & simmade runt i deras pool.
Vi grillade, plaskade runt & pratade strunt i flera timmar.
Härligt!
 
 
August har fått en baby float & jag tycker den är så otroligt praktisk!
Det är uv-skydd i lilla "taket" så han är helt skyddad mot solen.
Hela familjen ger denna uppfinning båda tummarna upp!
 
Nu ska vi äta glass & kolla på True Blood!

Tandsprickning, feber, vätskebrist, gasig mage?

Jamen det finns ju en miljard grejer som skulle kunna göra lillkorven upprörd & ibland blir jag så trött på mig själv att jag genast dyker på google för att undersöka "problemet" & försöker hitta orsaken.
Idag har jag redan sökt på tandsprickning, feber, vätskebrist & gasig mage.
Klockan är inte ens 10.
Jag har sökt & läst & sökt igen med omformulering.
Men hur mycket jag än söker, så kan jag ju inte veta vad som bekymrar August.
Det vet ju bara August själv & han säger ju inte så mycket än, så jag vet egentligen inte varför jag håller på med detta googlandet i tid & otid.

Gör ni också så?
Googlar ALLT?
 

 
MVH
Okrönt google-drottning

It's gonna be a loooong night

Idag har vi varit ute & äventyrat lite.
Det blev en utflykt till East Nashville & ett besök på ett Beer Garden.
Vi åt himla goda hamburgare & August var som alltid på restaurang (ta i trä!) väldigt lugn.
Han somnade dock väldigt tidigt (klockan 7!!) & jag är nu förberedd på ett tidigt uppvaknande för första amningen inatt.
Är även övertygad att uppstigningen imorgon kommer vara runt 5.
Japp jag skrev 5.
Här slösar vi inte på dagens timmar.
När August var liten kunde jag amma honom till sömns igen & igen, men nu är han ofta klarvaken runt klockan 6.
Ibland sover vi till 7 & då är det sovmorgon!
 
 
Imorse somnade vi tillsammans på soffan en sväng <3
Det blir inte så ofta nu förtiden & jag njuter så otroligt när det händer

Lära gå-stol

Igår slängde jag in handduken, kastade mig i bilen & styrde nosen mot Babies R us.
Här skulle det handlas lära gå-stol.
Jag har så länge försökt att inte låta dom där fula, stora & plastiga sakerna invardera mitt hem, men det är ett faktum att August älskar att stå upp & jag kan inte hålla i honom 24/7.
Att hitta en som är vit & enkel kan man ju glömma här i USA.
Allt har en miljon leksaker med lampor & massa galna ljud & låtar (inte undra på att barnen är hyperaktiva..)
Och jag förstår inte varför tygerna är så gräsliga & varför allt är gjort av billigaste plast.
Oh well.
I-landsproblem.
Efter mycket om & men så fick en väldig enkel sak med förvånansvärt fint tyg & icke-skrikiga färger, hänga med hem & August är helt överlycklig.
 
Han är så nöjd i sin lilla "Batmobil" ;)
 
 
 



HELG!

Andrew har landat i Nashville & ska bara jobba undan lite snabbt på kontoret.
Vi ska ha familjehelgdeluxe. Som jag längtat!
Jag & lillkorv har mysmorgon med jordgubbar & ska snart ta oss ett bad.
Det känns som att krångelperioden är påväg att gå över & det är så jäkla skönt så ni anar inte!
Men man ska aldrig ropa hej har jag förstått ;)
 
Hoppas ni har en underbar fredag!
 

Shoppingsug!

Andrew flög iväg på jobb tidigt imorse, så jag såg fram emot en kväll fylld med skräp-tv.
Tji fick jag då vår tv inte spelat in något program.
Så nu sitter jag & kollar runt på hemsidor istället & det är SÅ farligt.
Nu kliar det allt i shoppingfingrarna.
Vill fylla på August garderob med fina Polar & Pyret kläder. Dom har så mycket fint på sin rea & vi kommer ju ha sommar ett bra tag till.
Jag insåg just att mycket av kläderna vi har i nästa storlek, är långbyxor & långärmat.
Tänkte nog inte så mycket när jag gick lös i butikerna innan August var född.. haha
Oh well!
Vi får se vad jag lägger vantarna på.
 
Annars kollar jag SPA-behandlingar & hemstädhjälp.
Det skulle sitta himla fint just nu altså.
Lite extra lyx i vardagen.
 
Tänk er en massage, ansiktsbehandling, manikyr/pedikyr & sen komma hem till ett skinande rent hem.
 
Åhhh vad underbart det skulle vara för en trött mamma.
Ska nog skriva ner det på önskelistan till jul ;)

Minns tillbaka

Idag, för ett år sedan, mådde jag så illa & var så trött att jag visste något inte stod rätt till.
Ringde till Andrew från jobbet & sa att jag måste åka hem för jag har mest troligt järnbrist & influensa.
Han sa att jag skulle ta ett graviditetstest.
Jag tyckte han var knäpp, eftersom vi inte ens försökt att bli gravida, men efter lite eftertanke så köpte jag ett & blev helt plötsligt helt fruktansvärt nervös.
Jag svettades & var helt darrig där jag gick med testet i en plastpåse.
Och när jag såg dom två strecken på stickan kunde jag inte förstå att det var positivt.
Att det flyttat in någon i min mage.
Att jag skulle bli mamma.
 
 
 
 
Här är jag dagen efter vi fått reda på att vi väntar bebis.
Andrew var tvungen att lämna stan för jobb & det var ganska skönt då jag i lugn & ro kunde "smälta" nyheterna.
 
 
 
 
Och här är vi i West Village, NYC, påväg till en middag med vänner för att släppa bomben.
Tänk vilken spännande tid det var!
 
 
Och nu ligger han här i min famn, min älskade lilla skatt.
Helt ofattbart & alldeles underbart

Supermama

August sov i pappas knä i över en timme så jag har kunnat fixa färdigt all mat.
Räserfart var det på mig.
Man blir väldigt snabb på allt när man är mamma.
Man kan liksom göra 75 saker samtidigt & inom loppet av en fjärdedel av tiden det annars skulle tagit.
 
Nu ska jag hälla upp en melon-drink som jag pysslat ihop & vänta på vänner
Hoppas ni har en fin dag!
PUSS
 

Happy 4th of July

Idag firar vi 4th of July.
Dagen började med lite bakning & sedan gick vi till poolen en sväng.
Nu ska jag fortsätta att pilla här hemma eftersom vi har ett härligt gäng som kommer hit på sen lunch/snacks.
Härligt!
 

Härliga dag

Vi har haft fina vänner över på playdate idag & nu ska vi sticka iväg till grannarna på BBQ.
Imorgon är det 4th of July & Andrew är ledig.
Skönt!
 
 
Såhär snygg var jag en gång i tiden.. hehe ;)

Jag DÖR!

Man brukar ju undvika att lägga ut kort på sig själv där man inte ser särskillt snygg ut, men denna bjur jag på.
Alltså.
Detta kortet är så fult.
Det är så groteskt gräsligt så jag höll på att kissa på mig av skratt när jag såg det.
Men ärligt?!
Hur kan man bli så förskräckligt ful? 
 
 
hahahha.

Altså.. ♥

Precis som jag hoppats så trillar det in massa fina & förstående kommentarer från er som får mig att känna mig normal igen.
Att jag inte är den enda människan i världen som har det lite knaggligt ibland & att vår lilla familj inte är totalt disfunktionell ;)
Ni är verkligen helt underbara!
Jag skulle så gärna svara på var & en av era fantastiska kommentarer, men August ger mig inte många minuter med fria händer idag.
Han är inte så gnällig, utan bara väldigt aktiv!
Måste köpa en sån där hopp-grej åt honom så han kan öva att stå & skutta själv.
Man får ju världens arm-muskler av att vara mamma. Träning 24/7.
 
Och nu bajsade han för 4:e gången.
Gotta go!
 
PUSS på er
 

Att dela ansvsar

Jag vet att jag tagit upp detta förut & då fick jag otroligt fin respons med mycket kloka ord från er.
So here we go again!
 
Hur i hela friden delar ni ansvaret över småknotten?!
 
Det är ju inte konstigt att August är så mammig när jag är den som alltid tar hand om honom eftersom vi inte har någon familj runt oss. Även om jag stoppar honom på golvet, i baby bouncern osv, så är ju jag den som tar upp honom sen när han blir trött/ledsen.
Misstro mig inte. Jag älskar varenda dag med August & jag älskar att vi har ett sånt starkt band mellan oss.
Men jag behöver ett litet break. Lite avlastning. Lite vila.
Jag blir tokig.
Där brister det i denna familjen. Det funkar liksom inte.
Självklart hjälper Andrew till lite här & där, men den där generösa, självklara & fina fördelningen finns inte.
Kan det vara så enkelt att han fortfarande är så insnöad på manliga & kvinnliga könsroller (väldigt vanligt i USA tyvärr!) & därför har svårt att bryta loss från det tänket?
Eller är det jag som är självisk som tycker att jag förtjänar en sovmorgon här & där?! (trots att jag kan sova en sväng på dagen & Andrew jobbar heltid.)
 
 
Näej hörrni. Vi får inte klämm på´t!
Hur gör ni?
Tips?!
 

Tack på förhand,
Mvh
Väldigt trött mamma
 

MEEEN :(

Här har vi gått & städat, bakat & fixat så det ska vara fint när Andrew kommer hem.
Jag har varit tok-pepp hela dagen trots att August är lite knorrig emellanåt.
Men nu kanske flyget blir inställt pga tekniska problem med navigatorsystemet.
Dom har försökt att ersätta delen som är trasig men givetvis funkar det inte.
 
Åsfhiaytw94tyawueghslgbSLDKGBsltwoyt
 
Så trött jag blir.
Jag vill bara ha Andrew hemma nu nu Nuuuuuu!
 

Ps. Jag är inte så himla överdrivet sur & grinig över allt men måste liksom få överdramatisera & skriva av mig här ;)

MEEEN :(

Här har vi gått & städat, bakat & fixat så det ska vara fint när Andrew kommer hem.
Jag har varit tok-pepp hela dagen trots att August är lite knorrig emellanåt.
Men nu kanske flyget blir inställt pga tekniska problem med navigatorsystemet.
Dom har försökt att ersätta delen som är trasig men givetvis funkar det inte.
 
Åsfhiaytw94tyawueghslgbSLDKGBsltwoyt
 
Så trött jag blir.
Jag vill bara ha Andrew hemma nu nu Nuuuuuu!
 

Ps. Jag är inte så himla överdrivet sur & grinig över allt men måste liksom få överdramatisera & skriva av mig här ;)

Godmorgon

 
Vi har börjat hänga lite i "stora" sängen så August inte är helt främmande med den.
Dagen då det är dags att sova där kommer ju komma innan jag hunnit blinka, så det är lika bra att vänja honom vid den lite.
Jag tycker mig märkas att jag inte är den enda som tycker att det går så fort?
Helt knäppt är det.
Jag kollar bilder från när August var nyfödd & undrar vart min pluttiga bebis tog vägen.
Missförstå mig inte!
Jag älskar att han växer, blir större & att jag får se honom utvecklas- det är underbart!
Men man inser bara att tiden går så fort.
Så otroligt fort!
 

Det gäller verkligen att försöka stanna upp & njuta i nuet.

RSS 2.0