Brrr..

Det är så KALLT här idag.
Brr.. Bara 15 grader.
Vi har slängt på värmen & kurar under filtar.
 
Ja hur gick natten då?
Jamen ungen bajsade ju såklart 25 minuter efter att jag stoppat in suppen så jag vet inte hur den verkade.
SUCK!
Så tragikomiskt.
 
Vid 10 vaknade August & var otröstlig.
Jag fick suga ut snor ur näsan, ge lite flytande panodil & buffade & vaggade men det hjälpte inte.
Så vi ammade & när han somnat stoppade jag ner honom i sängen & då gallskrek han igen. Det händer aldrig!
Tänkte att jag kan ju stoppa kudde under maddrassen utifall det är obekvämt att sova platt med snorig näsa.
Men det hjälpte inte heller..
Så jag började googla öroninflammation (herregud vad folk är elaka på Familjeliv?! Hjälp!) & värmde ett tygstycke med olivolja & pressade mot örat samt satt en mössa över så den skulle sitta kvar.
Sen placerade jag lillkorven mellan mig & Andrew & då somnade han.
Vi har sovit till&från hela natten utan skrik, men mycket rörelser & knorr..
 
Idag är han glad men gnällig emellanåt.
Och han sover själv just nu i sin säng.
 
Jag blir absolut tokig på detta ovetandet.
Längtar tills August kan prata & berätta vart det gör ont & vad som är fel!
 
Nåväl..
Det blir bättre snart!
 
Tok-korven!
 
Nu ska jag göra mig iordning för att snart åka till en vän som fyller år idag!
 

Kommentarer
Postat av: Nathalie

Här har du en till trött mama. Utan förvarning har nu dottern fått för sig att skrika sig igenom delar av natten. Vet inte om det är den lilla förkylningen hon har. Hur märker man att de har ont i öronen? Kram!

Svar: Stackars!! :(Han drar i örat mycket & blir arg när vi lägger honom ner.. Lilla skruttarna.
jenny - mammaliv i Nashville

2012-10-08 @ 18:35:44
URL: http://nathalier.blogg.se
Postat av: Akka-mamma till Gustav

Stackare båda två! Hoppas han har kryat på sig lite nu. Testa att höja hela huvudänden på sängen istället genom att stoppa böcker under sängbenen eller så finns det speciella klossar att köpa, det underlättar mer för barnet än om man höjer madrassen. Familjeliv har jag heller inget gott att säga om, slutat med att jag mått dåligt de flesta gånger jag gått in där...

Svar: Jamen det är ju en HEMSK sida. Usch! Tack fina för bra tips!!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-10-08 @ 19:32:02
Postat av: louise

Stackars August! Ett tips är att ha både alvedon (eller nåt med paracetamol) och ipren (ibuprofen) hemma å om den ena bajsas ut kan man ta den andra eftersom det är ok att kombinera dessa vad jag har förstått. Så behöver man iaf inte oroa sig för överdos. Här i Sverige har förkylningstiderna kommit på allvar å min lille har hostat så han kräkts i flera nätter nu :( Fy för att se sitt barn vara sjukt!! Jag är iaf förskonad från att se honom vara ledsen då han tar det mesta utan knorr. Ganska läskigt ibland då man får för sig att han kanske ligger å kvävs av sitt eget kräk eller nåt utan att ropa eller skrika efter oss.. Fast man vaknar ju iaf av hostan.. Ja ja, livet som förälder går upp å ner. August påminner så mkt om min kompis son, som ofta varit ledsen om nätterna å velat vara så nära så nära hela tiden.. men som jag skrev nån gång tidigare har även han sakta men säkert börjat sova bättre å nu kan han ju prata lite och faktiskt berätta vad han vill och inte vill - på gott och ont :) Varma kramar tröttis!!

Svar: Tack tack för tips!!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-10-08 @ 20:42:01
Postat av: Hanna

Ebba skickar krya-på-dig kramar till August! Har inga tips och känner mig lika hjälplös när Ebba mår dåligt och bara skriker :( så svårt att veta vad de vill ibland.
Kram

Svar: Tack finaste Ebba!!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-10-08 @ 22:04:05
URL: http://hjn.blogg.se
Postat av: Anna - Mamma i USA

Men visst är det jobbigt när de är så otröstliga och de inte kan säga vad som är fel. Sist min dotter va helt oträstlig och bara skrek i timmar, åkte vi in med henne och då visade det säg att hon hade öroninflammation..

Svar: Hua.. Ja jag befarar det så vi åker & kikar idag! KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2012-10-08 @ 22:43:18
URL: http://indelaware.blogg.se
Postat av: Jeanette

Förstår att det är jobbigt, man blir knäckt när man aldrig får sova. Kan trösta med att vi haft ganska tuffa nätter med båda våra barn och att de först vid ettårsåldern har börjat sova bättre. Vår tjej på 16 månader vaknar dock fortfarande hälften av nätterna och vår fyraårige son kommer in till oss varje natt. Vi får sova när vi blir gamla... Men det kommer att bli bättre för er, jag lovar.

Våra barn har gått igenom en del öroninflammationer. Precis som Akka-mamma skriver så hjälper det att palla upp huvudänden

2012-10-09 @ 09:26:42
Postat av: Jeanette

... Var ju inte klar (dessa ipads!). Att palla upp benen under huvudänden på sängen underlättar samt att ge Alvedon eller Ibuprofen när de ska sova. Jag har märkt på mina barn när de har inflammation då de varit jätteledsna när man lägger dem ned eftersom det trycker på öronen. Har spenderat en del nätter sittandes upp så att de får sitta i famnen oh sova. Babyskyddet kan fungera också, så får man lite avlastning. Om det är ordentlig inflammation ser man ofta på morgonen om det runnit ur örat, då har det ju gått hål på trumhinnan. Annars är det ganska vanligt att de får ont i öronen vid förkylningar, eftersom det bildas tryck på trumhinnan, utan att det blir just inflammation (är själv öronbarn...).

Håller tummarna att lillfisen kryar på sig snart och att ni får sova. (Och skippa Familjeliv, det finns måååånga knepiga människor där med starka åsikter. Inte alla såklart, men man undrar hur en del är funtade som skriver där. På mitt Mvc och BVC avråder de faktiskt föräldrar från att gå in där, eftersom man kan bli lätt nojjig av att läsa allas olika åsikter...)

Hoppas att ni får härligt Halloweenfirande, älskar den traditionen i USA, med alla pyntade trädgårdar och hela stämningen runt. Måste vara ännu roligare när man har barn där!

2012-10-09 @ 09:39:13
Postat av: Hanna

Usch vad jobbigt för August och er! Öroninflammation hade min son, nu 5,5 år, mkt när han var mindre men har nu inte haft det på kanske 2-3 år (peppar peppar!). Min dotter fick det redan 5 veckor gamal, usch vad hemskt det var, fick ligga inlagda (eftersom hon var så liten, annars blir det ju inte SÅ illa!). De tips du redan fått håller jag med om, höjd huvudända och paracetamol+ ibuprofen. Näsdroppar kan lätta på trycket också. Krya på-kramar!!!

Svar: Tack tack föt tips!! Verkar inte så roligt med öroninflammation.. :( Kram!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-10-09 @ 09:57:05
Postat av: Jeanette

Ja, just det, glömde ju helt bort att tipsa om näsdroppar! Avsvällande sådana, typ Nezeril. Det är vår stora lifesaver. Börjar alltid med dem när barnen är förkylda och snuviga, för att förhindra öroninflammationer så gott det går. Läkarna har sagt till oss att det tar någon dag innan avsvällandet får effekt, därför ska man ta dem några dagar innan man t.ex. ska flyga (om barnet är förkylt). Kan vara bra att känna till. Och det gäller väl även då man är på marken. :) Nu var jag nog klar. Krya på sig lillkillen!

Svar: TACK fina fina för alla tips!! Väldigt uppskattat!! KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2012-10-09 @ 10:14:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0