Inte så undra på

Jag känner mig sjukt sliten idag. Tänkte det kan ju vara vädret, att jag druckit för lite vatten osv.
Sen slog det mig.
Jag känner mig sliten för att jag är jävligt sliten helt enkelt. Efter 3 dagar ensam med lilla martyren så känner jag mig helt slut! I 6 månader har sömnen krånglat för korven & jag snittar nog 5 timmars osammanhängande sömn per natt. Jag sover inte när August vilar på dagen (jättedumt jag vet!) utan då städar jag/ alternativt förbereder kvällens middag som alltid är lagad från grunden. Det tar en herrans tid att laga köttbullar, mos & gräddsås när man inte "fuskar". Jag KAN inte strunta i tvätt, disk & damm. Det går inte! (Tack mamma) Och mat man slänger i micron kommer inte in i min kyl. Hur gör man? Är någon likadan? Lite manisk över att allt ska vara på topp liksom? Herregud, vad gör man när man har två ungar? Eller tre?! Mentalvården nästa liksom..


Kommentarer
Postat av: Pauline

Du jag är likadan, jag måste ha städat och fint, tvätten tvättad och maten lagad. Nu har väl vi turen att Nova är snäll och sover bra men jag kan inte lägga mig och vila iaf.

Svar: Vad ä det för fel på oss? ;) hehe
jenny - mammaliv i Nashville

2012-10-13 @ 23:33:21
URL: http://www.paulinesvensson.blogg.se
Postat av: Mammi

Mamma är lik sin mamma, hon städar och hon skurar och hon dammar..... Ja inte har jag behövt mentalvård , fast jag kanske skulle ha behövt det? Starka kvinnor, det är vi i vår familj med tanke på allt vi får stå ut med. Tur att vi har varandra!

Svar: Sådan mor.. ;) Tur jag har dig!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-10-13 @ 23:38:28
Postat av: Vita villan

Förstår hur du känner det! Dock har jag turen just nu att få sova hela nätter. Du måste släppa kraven (lättare sagt än gjort) Laga mat är ju ett måste och visst tar det mer tid när man gör det från grunden. Kanske det går att planera och förbereda mer. Kanske ta sig tid att laga fler rätter på en gång så slipper man iaf laga mat en el två gånger i veckan. Man behöver inte ha helt tipptopp hemma. Absolut inte då man har småbarn. Prioritera att umgås el vila städning får komma i andra hand (jag r själv lite småpedant så det är fasiken ysiken inte lätt men sså et där med att folk säger att man ska passa på att njuta stämmer, tiden går bara fortare ochjag som har två barn upplever att tiden går ännu fortare nu än när man bara hade en att ta hand om. Det är ingen lätt tid. Men som sagt, det är ingen som kräver av dig (hoppas jag) att huset måste vara tipptopp och att maten ska stå på bordet när din man kommer hem.
Hoppas du får sova lite, för det mesta blir lättare då.
Kram Frida

Svar: Nej ingen kräver något av mig. Det är jag själv som så gärna vill! Jobbigt att liksom bara "släppa" städningen. Hua! ;) Städerska känns som den vettiga utvägen, haha. Kram fina!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-10-14 @ 08:08:56
URL: http://fridsingen.blogspot.com
Postat av: Ida B

Nu måste jag ju fråga om du "gör" köttfärsen också? Alltså maler den? Galet ambitiös isf. :) Kram!

Svar: Japp. Och slaktar kossan!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-10-14 @ 11:12:51
Postat av: louise koskela

Du måste ju vila människa!! Gör storkok åtminstone å anställ en städerska! Kram :)

Svar: Haha. Jaa jag är helt speedad! Har övervägt städerska lääänge & det blir nog en ;)
jenny - mammaliv i Nashville

2012-10-14 @ 12:42:41
Postat av: Kusin

Självklart maler man färsen själv. ca 4 kvällar om året så har man frysen full av närproducerat kött av en kvalitet som du inte hittar i kyldisken i affären.

Svar: Javisst! Och kossan slaktar jag också
jenny - mammaliv i Nashville

2012-10-14 @ 14:25:27
Postat av: Malin - Edwins mamma

Haha jag är likadan själv o jag har inga råd alls o ge! Rent hem, rena produkter...Jag passar på om söndagarna på kvällen, när Edwin har lagt sig för kvällen o lämna honom med pappa så sticker jag iväg till affären...där jag får strosa ostört o leta upp ekoprodukter o läsa innehållsförteckning...hahaha! Det enda är att jag har turen att få sova hela nätter men jag läste någonstans att när barnen lärt sig krypa (o därmed bli av med energi) brukar sömnproblem avta...Så jag hoppas så för er! O vad jag kan se kanske han till och med skippar o kryper o gå på o börjar gå på en gång! Duktiga killen med supermamman Jenny ;)

Svar: Tack fina supermamman Malin ;)Ja men ååh så underbart att kolla produkter i mataffären osv. Det skulle jag gääärna göra på min egentid!! Tänk att saker man tog förgivet nu ses som lyx ;)
jenny - mammaliv i Nashville

2012-10-14 @ 16:03:09
Postat av: Trees, mamma i London

Haha vad go du ar!! :D
JAG ar likadan, absolut ingen micromat, ALLT ska vara fran skrach". Ibland hinner jag/vi inte laga mat, och da koper vi hem mat istallet. Sa det enda "onyttiga" vi ater e typ indisk resturangmat. Gud vad kul att nagon e likadan :P Och dammet ja. ska vi inte prata om haha.
Vi fa ta det lite easy med vara stackars mammakroppar!

Svar: Haha. Ja ni är nog ganska lika ;) Usch vad jag får ont i kroppen om det ser rörigt ut eller hundhår ligger på golvet. Hua!! Vi får lära oss att bromsa lite ;)
jenny - mammaliv i Nashville

2012-10-14 @ 16:51:55
URL: http://mangofisk.se
Postat av: Maria, Livet med tre

Hi hi hi.. Kunde varit jag som skrev det här inlägget för några år sedan.
Nu har jag ju som du vet 4 rackare här hemma och nu har jag blivit så illa tvungen att sänka kraven på mig själv. Då var det ju bara städa eller laga mat jag kunde dra ner på och då blev det städningen. Jag har helt enkelt fått lära mig/tvinga mig själv att sänka kraven på städningen för att inte bli knäpp.
Maten tar hemskt lång tid att göra som du skriver.. Jag lagar också allt från grunden och bakar allt bröd. Där kan jag inte/tänker jag inte sänka kraven.
Jag har extremt svårt att gå och lägga mig dagtid då lilla L sover men har väl insett att för resten av familjens skull så är jag så illa tvungen då och då. Jag måste ju orkar vara mamma också.

Du får öva!! Öva på att sänka kraven på dig själv.. lättare sagt än gjort men det går!!

Kram på dig fina!!!

Svar: jaa öva öva öva & sen blir det väl inte enklare när nummer två ploppat ut! ;) Men det är verkligen inte enkelt som du säger. Det gör liksom lite ont i kroppen av att se något ogjort & istället slappa på soffan.

Knäpp är jag ;)
KRAM!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-10-14 @ 17:46:15
URL: http://www.livetmedtre.wordpress.com
Postat av: Kusin

Klart man får göra plats till nötköttet. Perfekt att få välja djur själv och slippa stressa upp det med långa transporter blir mycket godare kött då :)

2012-10-14 @ 21:14:03
Postat av: Alexandra

Jag är likadan, städar,tvättar plockar hela dagarna känns det som! Inte för att nån tvingar mig utan för att jag känner att jag vill ha det fint! Men om jag är så trött att ögonen går i kors,då passar jag på att vila en stund medan lillan sover! Det tycker jag du ska göra med, du behöver det för August skull om inte annat! :-) ingen micromat här heller men däremot finns det ju mkt mat som går snabbt att göra även att man gör det från grunden som spaghetti och köttfärssås. Enkla rätter på vardagarna när mannen jobbar!

Svar: Bra att du vilar! Jag måste öva & bli bättre på det!Och jag önskar så innerligt att herrn tyckte om köttfärsås men han kväljs av bara tanken att stoppa det i munnen ;) haha! Men det finns ju annat som är enkelt också som du säger. Jag får söka nya recept :)
jenny - mammaliv i Nashville

2012-10-15 @ 01:28:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0