När allt känns lite trist

Andrew har tokmycket jobb denna veckan & kommer vara borta varenda kväll till Söndag.
Så. Himla. Aptrist.
Visserligen skönt att han inte behöver lämna stan & att han kommer hem varje kväll, men ändååå.
Jag hade garderat mig med massvis av planer, dejter osv, men de har avbokats en efter en.
Och som grädden på moset fick jag reda på, idag hos gynekologen att jag har en hel arme med cystor på äggstockarna.
Det är jättevanligt. Men det är inte alls så vanligt att dom dykit upp huxflux först nu.
Så nu snurrar ju ungefär en miljard tankar genom huvudet & det skulle sitta hemskt fint med lite sällskap altså.
Jag undviker Google med all min kraft, för där kommer jag som vanligt bara hitta sådant jag inte inte inte vill, eller bör, läsa.
Det som rotade sig in i huvudet är dock att doktorn berättade att det kan medföra svårigheter att bli gravid igen.
Det kändes liksom lite snopet & väldigt oväntat.
 
Är det någon annan som har cystor på äggstockarna?
Kanske är det ett känsligt ämne, men OM ni har det så vill jag hemskt gärna ha mer info vad er läkare sagt & om ni haft några komplikationer.
Vore verkligen jättesnällt!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Victoria B

Åh vännen! Det låter inte alls kul...men tänk på att allt har en mening. Även fast det är skitjobbigt så kommer nåt bra ur detta med!
Jag har ingen erfarenhet av cystor...men det löser sej ska du se!
Om det är till nån tröst sitter jag också hemma själv och väntar på en man som jobbar haha visserligen på min sprillans nya soffa...men ändå :/
massa kramar på dej!

Svar: Tack kära du för alla fina ord! Och visst är det dötrist då männen int ekommer hem på kvällarna. SUCK! KRAM fina!!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 01:19:56
Postat av: Anonym

Hej Jenny! Jag har haft cystor på äggstockarna! En hade jag som va stor och brast så jag svimma men då sa min gynekolog att det va jätte vanligt om man inte åt p-piller och alls tjejer har dem men man känner inte av dem! Om jag minns rätt sa hon att det va vanligt att de sprack vid mens men då märker man smärtan som mensvärk! Jag går inte på p-piller då jag är emot att stoppa piller i mig i onödan så jag kan säga att jag har mensvärken från hell varje månad! Men ring en gynläkare i Sverige om du e osäker! Jag vet en annan bloggare som hade likadant men vill inte skriva ut vem det va här men mejla mig om du vill veta vem det e! Det kommer lösa sig! Cystor på äggledarna är inte samma som cancercystor i många fall! Kram

Svar: Aaaaj aj aaaj :( Det låter inte så härligt.. Hoppas inte det kommer hända mig. Jag måste maila dig så fort jag får tid idag! TACK för att du tog dig tid att skriva här! <3 <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 03:17:15
Postat av: Hanna

Å vännen, vad tråkigt! Förstår att det känns jobbigt, men det är inte så ovanligt m cystor på äggstockarna. Jag hade det några år innan Hugo föddes, kanske 8-9 år sen. Jag fick operera bort den. Det var en sk gulkroppscysta och kommer vanligtvis i samband m ägglossning. Jag åt minipiller då, och min sort kunde tydligen öka risken för såna cystor. Men vad sa läkaren, ska du operera bort dem el försvinner de ändå? Ta reda på det!
Min operation var titthålsop, gick snabbt och lätt. Jag har aldrig haft problem sen dess och har som du vet nu två barn. Vet även flera som haft många cystor men har barn.
Det blir bra! Kramar t dig!

Svar: Det verkar finnas otroligt många cystor. Måste verkligen få reda på vilken slags cysta jag har! Så himla skönt att läsa att ni är så många som har barn nu trots dessa små elaka saker. Tcak för dina fina ord vännen! KRAM <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 07:27:04
Postat av: Lovisa

Hej!

Jag fick också reda på att jag hade cystor på äggstockarna när jag bodde i USA. När jag kom hem och pratade med en läkare förstod jag att det var Pcos, att man har massa små omogna äggblåsor på äggstockarna som fylls med vatten. Istället för att man ägglossar så blir ägget aldrig riktigt moget utan det stannar kvar på äggstocken. Värst är tillståndet i 25-årsåldern. P-piller gör dock att man ägglossar som man ska och detta kan sitta i ett par månader efter att man slutar med p-piller men sen börjar symptomen visa sig. En del blir gravida under denna tiden eftersom pcos:n inte riktigt hunnit visa sig och kroppen fungerar som den ska.

Jag var helt förstörd när jag fick reda på det och satt och grät och googlade samtidigt. Inget att rekommendera;-)

Nä det finns MASSOR med hjälp att få. Bland annat hormontabletter som man äter under tio dagar och som sedan gör att man ägglossar. Sen blir Pcos bättre med åldern:-)Man kan också göra mycket själv för att förbättra chanserna.

Jag har ätit de här hormonerna i över ett år och fått ägglossning varje gång. Tyvärr verkar det för oss vara något annat ytterligare som inte stämmer så nu gör vi ivf. Har ett litet embryo inplacerat i mig nu och hoppas att det ska stanna kvar. Testdag nästa vecka:-)

Men som sagt, ni har ju lyckats förut. Och Pcos betyder inte att man måste ha svårt för att bli gravid. Vissa märker inte ens att de har det. Detta gäller främst de som håller vikten. Pcos blir värre av övervikt. Men som sagt, det behöver ju inte ens vara pcos du har men jag hade önskat att någon upplyst mig om detta när jag fick reda på att jag hade "cystor" på äggstockarna.

Kram

Svar: Åååh!! TACK TACK för all info & alla ord! Måste skriva ner & fråga min doktor om dessa saker. Din kommentar är verkligen guld värd ! <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 07:31:33
Postat av: Karolina, mamma till My ❤

Skickar massor med styrkekramar ❤

Svar: KRAM <3 <3 <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 07:41:08
URL: http://lillamys.blogg.se
Postat av: Nora Miriam

Kramar till dig Jenny!
Det är jättevanligt med cystor på äggstockarna, och i de allra allra flesta fall är det också helt ofarligt. Självklart sätter det igång en massa tankar (I know what it's like - jag är lite halvhypokondrisk själv). Himla bea att inte konsultera dr. Google, det enda det brukar leda till är spekulationer och onödig stress.
Cystor kan försvåra en graviditet, men måste absolut inte omöjliggöra!
Skriv ner alla tankar och funderingar på en lapp. Lägg lappen i en byrålåda. Låt frågorna ligga där istället för att ligga i huvudet och ta energi. Till nästa läkarbesök tar du sedan med dig lappen och ställer frågorna till läkaren.
Återigen, massa kramar!!!

Svar: vekligen en jättebra ide! Jag har skirivit ner massor redan & det känns så mycket bättre efter alla era fina kommentarer & råd! <3 Mr Google är frestande att besöka men jag har strängt förbjudit mig själv & GLAD är jag för det. Tack igen för alla fina ord!
<3 KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 07:43:00
Postat av: Andreakarolina

Åh vad jobbigt! :( har haft flera vänner som haft cystor på äggstockarna, de har oftast försvunnit av sig själv och de har inte sagt ngt om komplikationer. Gör man ngt åt det? Massa pepp och styrka till dig! Kram

Svar: Doktorn sa ingenting om att göra någonting åt det faktiskt.. Det var ett ganska stressat besök då han var påväg till sjukhuset på sin jour för att förlösa bebis. Så typiskt. Så allt hamnade lite i det blå. Så himla skönt att höra, att du vet fler som haft detta & att det försvunnit! Det får mig att känna mig 100 kg lättare. Åh! Tack för peppen! <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 08:04:57
URL: http://Andreakarolina.blogg.se
Postat av: Myh

Jag har inga erfarenheter av sånt, men vill iaf sända en styrkekram till dig! Älskar att klicka mig in här och läsa, och det känns ju nästan som man känner dig. Så tråkigt att höra sådana här saker, men jag hoppas, och tror, att allt löser sig till det bästa fina du!

Svar: Tack tack tack kära du! Så glad jag blir!! <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 08:06:59
URL: http://lifeofmyh.blogg.se
Postat av: Pernilla Chis

Vad bra att du undviker Google. Hoppas att du snart får veta mer av din doktor så att du slipper oroa dig. Stor kram!

Svar: Google är verkligen inte ens bästa vän! Ja doktorn var påväg till sjukhuset på sin jour för att förlösa barn så han hann inte riktigt med allt. KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 08:48:42
URL: http://enfrusdagaribrasilien.blogg.se/
Postat av: Alabama

Men fina du, det var tråkigt att läsa. Förstår att du oroar dig men försök att låta bli. Tex tror jag att det är meningen att en redan så fin mamma och människa som du ska få fler barn <3 Massa kärlek och kramar!

Svar: Åh. Du är bäst du! <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 09:09:34
URL: http://www.alabamasthlm.se
Postat av: Angeliqa

Kram till dig fina du!
Jag har ett flertal vänner som haft cystor på äggstockarna, alla utan komplikationer.
Eftersom det var din gynekolog som upptäckte cystorna är det förmodligen frågan om så kallade funktionella cystor, de brukar i de allra flesta fall försvinna av sig själva efter några veckor.

Kram!

Svar: Jag måste boka in ett besök igen snart så jag får fråga alla dessa frågor! Tack för att du tog dig tid att skriva vännen! KRAM <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 09:10:54
URL: http://sopnedkast.blogspot.com
Postat av: elin - mamma till Signe

åh finaste <3
När vi försökte bli gravid och det aldrig hände nått fick vi veta att jag hade pco. som gjorde att ägglossningar uteblev. Och hade som rader av blåsor på äggledarna ( iofs inte cystor)
Hoppas verkligen att detta inte kommer att medföra onödiga problem för dig/er <3 vad kan dom göra?

kraaam<3

Svar: Det är flera som "tipsat" om att det kan vara pco. Kanske är det det jag har! Vågar inte googla. Ska försöka boka in ett nytt besök snart snart så jag kan fråga alla dessa frågor. Jag vet att dom kan operera ut cystorna men vet inte om det är aktuellt? Alla dessa frågor! Det känns ju miljoners gånger bättre idag dock efter att ha läst alla era fina kommentarer <3
KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 09:25:41
URL: http://flieo.blogg.se
Postat av: Trees, mamma i London

Aah :( Fy vilka jobbiga "nyheter". Min kara van har borta har precis samma sak, men vet du, hon fick 2 barn anda! :) Dom togs bort och da blev gravida snabbt darefter! MASSA KRAMAR till dig Jenny <3 <3
Forstar att det ar jattejobbigt, speciellt nar du ar ensam hemma ocksa. Ga inte ut pa google, (gor ocksa ALLTID det) men man far verkligen aldrig nagon vettig info, bara massa negativ energi.
Du ar sa positiv. Fortsatt var det, sa tror jag att det kommer till er igen. KRAM

Svar: Jag har faktiskt lyckats att inte googla ett endaste ord. Puh! Vad underbart att det löste sig för din vän <3 Jag har fått så mycket pepp & positiva kommentarer här så det känns verkligen 1000 gånger bättre!
KRAM kära du <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 09:46:12
URL: http://mangofisk.se
Postat av: Fatima

Åh, vilket tråkigt besked Jenny! Tänker på dig. Men vad jag vet så är det vanligt med cystor på äggstockarna. Jag har två nära vänner som haft det (en som är gravid). Jag är säker på att det kommer att ordna sig och att det är ofarligt, men förstår att det ändå är jobbiga tankar och känslor just nu. Varma kramar!

Svar: Ja om man läser på kommentarerna så ser det verkligen jättevanligt ut. Det trodde jag inte. Underbara ni som skriver & peppar på! <3 KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 10:47:41
URL: http://www.fatimaslillablogg.blogspot.com
Postat av: Katarina

Jag kan lugna dig med att jag haft problem med cystor på äggstockarna. Det ledde till bl.a. oregelbunden mens i många års tid. Min gynekolog sa att det kunde vara svårt för mig att bli gravid, men TVÅ gånger lyckades jag bli på smällen på första försöket. Väldigt snopet, men kul. Nu har jag två barn (1.5 år och 5 år) och var faktiskt hos gynekologen för ett par veckor sen - cystorna är som bortblåsta. :) Min mens är hur regelbunden som helst. Hon sa att det är vanligt att cystorna försvinner efter graviditeter. Lycka till och försök vara lugn inför detta.

Svar: ååååh det är precis det jag behöver höra!! Du fick mig genast att må mycket bättre!! Tack tack <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 11:22:45
Postat av: Sara

Hej Jenny, det kan vara PCO- du har. Det är inget farligt men kan som sagt göra att det blir lite svårare att bli gravid. Men det finns hjälp att få. Som ngn skrev kan man äta tabletter från mensdag 5-9 för att få hjälp att ägglossa. Be din doktor att få en bättre förklaring till vad för slags cystor du har. Skulle det ha varit ngt farligt skulle han ha sagt det!

Kram från Sara, Barnmorska

Svar: Åh tack du kära Sara för att du satt ett namn på vad som pågår! Måste fråga min läkare om det är det han tror jag har. Låter så hemskt när man säger att det är cystor på äggstockarna. Jag sammankopplar cystor med cancer. Hua!! Hemska tanke! Tack för att du tog dig tid att skriva ner några rader <3KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 12:04:26
Postat av: Från rosenskimrande till ilsket rött- det ljuva familjelivet.

Kan inget om cystor men ser att du fått en massa bra råd,
Skickar en massa kramar iaf o hoppas att allt löser sig!
Kram, kram!

Svar: Verkligen otroligt många fina råd! Älskade fina läsare <3Tack för kramarna!
Och KRAM tillbaka!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 12:23:28
URL: http://www.johannaolinnea.wordpress.com
Postat av: Carro i Norrland

Hej fin du! Vill bara skicka en varm kram till dig. Tycker rådet om att skriva ner alla frågor och funderingar på en lapp att ta med till gynekologen är jättebra, det är så lätt att man glömmer av sig när man väl sitter där:-)

Kramar

Svar: Ja det var verkligen ett bra tips! Har redan börjat skriva ner en massa. Tack kära du för omtanken <3 KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 13:11:58
Postat av: Fru Lopez-mamma till Stella

Stackars dig! Vet hur det är att vara ensam vuxen om kvällarna dessutom, inte alltid så kul. Ang cystorna så hade jag en för ett par år sedan, märkte det först när den sprack. Då gjorde det väldans ont så jag åkte till gynakuten där det syntes på ultraljudet. Det är tydligen väldigt vanligt med cystor om man äter vissa typer av minipiller. Hoppas allt går bra! Det är säkert ingenting att oroa sig för, väldigt vanligt som sagt:)

Svar: Aj aj :/ Det måste ha gjort jätteont? Ja min läkare sa att det är väldigt vanligt, men man blir ändå så otrolig. Jag har alltid förknippat cystor med cancer. Hemska tanke!
tack för dina ord kära du!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 14:37:32
URL: http://frulopez.se
Postat av: AnnaMalin

Skickar en stor kram! Förstår din oro, men det är säkert ingen fara och det kommer garanterat lösa sig väl! Som många skriver är det vanligt och jag har hört om två nära vänner, kanske fler som inte berättat det bara, som haft det och båda fick barn därefter. Tänker på dig! Typiskt att mannen din jobbar extra mkt. Min med - Svenska Rallyt nu så han ser jag knappt. När det är extra jobbigt i övrigt vill man ju ha dem nära. Hoppas ni får mer tid tillsammans snart.

KRAM till dig!

Svar: Dessa män som är ute & flänger!! Det är väl inte så nödvändigt att jobba på kvällar, nätter osv?! ;)Iofs ganska skönt att bara göra vad man själv vill på kvällen. Men inte på helgen!
Tack för fina ord & jag är helt övertygad, efter att ha läst så många fina historier & kloka ord, att allt kommer bli bra!
KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 16:50:09
URL: http://annamalinform.blogg.se/
Postat av: louize

Hej du fina!
jag har haft en stor cysta på min vänstra äggstock som jag 08 fick akut operera bort och det var en pärsh för mig.. blev deprimerad och har problem idag efter det hela

jag finns här om du vill prata och om du har frågor!
just detta ämne har varit nått jobbigt för mig och har en rädsla för att få tillbaka de idagsläget

Svar: TACK fina fina du! <3 Så himla snällt av dig!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 17:40:15
URL: http://shapeful.vimedbarn.se
Postat av: Hanna

Vilka bra bloggläsare du har som kan så mycket :) massa kramar!

Svar: Eller huuur? :) Åh I LOVE YOU allihop!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 17:43:42
URL: http://hjn.blogg.se
Postat av: Caroline

Hej Jenny! Vilka trista nyheter :(. Ser att många skrivit till dig att det kan vara pco och att medicin finns. Jag har med pco men var inte alls sugen på att stoppa i mig starka tabletter för att få igång ägglossningen. Istället provade jag lchf som ny forskning visar hjälper mot pco. På bara ett par månader kom mensen och ägglossningen regelbundet! Jag kunde tom se på ultraljudet hur äggstockarna ändrats. Efter ytterligare någon månad blev jag gravid och har nu två månader kvar till bf :). Helt otroligt hur vi kan påverka våra kroppar genom maten vi stoppar i oss. Kram och lycka till

Svar: Åh Grattis!! Så roligt! Du måste berätta när liten har kommit till världen :) Underbart att det funkade så bra för dig med omläggning av kost. Fantastiskt vad mat kan göra! Jag har också lite svårt för det där med att stoppa i mig piller varje dag.. KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 18:31:17
Postat av: anna m ludde

Har inte hänt mig men min bästa vän! Oj så ont hon hade stackarn. Men barn, det har hon fått efteråt!
snart är helgen här och jag hoppas ni får bra med familjetid.
Kram

Svar: Så länge jag kan få en till skrutt så! Det verkar som att många har detta & inte har problem. Hoppas hoppas att när den dagen kommer, att det inte är minsta problem <3 KRAM kära du!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 20:38:21
URL: http://annatotti.se
Postat av: Annso

Kan inget om cystor direkt men har haft cellförändringar därnere, opererar bort osv. Piece of cake var det. Du kommer klara det här Jenny och du kommer absolut kunna bli gravid igen.
Bra att läkaren såg dem och nu kan ha koll. Det ordnar sig tjejen. Försök fokusera på något bra och släpp de dumma tankarna även om det är jäkligt svårt.
Megakramar till dig.

Svar: Skönt att höra att det gick så bra för dig, även om det är skittrist att du fick cellförändringar! Tack för fina peppen & ja, efter alla dessa fina & positiva kommentarer så kan jag verkligen släppa dumma tankar <3 Ni är underbara! KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 21:23:26
Postat av: Lisa

Hej!

Förstår att det känns jobbigt! Jag jobbar på en gynmottagning och vill bara säga att det är väldigt vanligt med cystor på äggstockarna. Det finns många olika typer av cystor tex vattencystor är helt ofarliga och man märker oftast inte ens av dem själv. Dessa försvinner oftast av sig själv. Så det du borde fråga din gynekolog om är vilken typ av cystor du har.

Kramar Lisa

Svar: Åh TACK!! Det ska jag fråga. Guld värt! tack tack & massa kramar!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-07 @ 22:06:45
Postat av: Nikita

Nej vad trist , hoppas det låter värre än vad de är å studie slipper svårigheter att bli gravid sen :(

Stor kram !

Svar: Ja jag hoppa sockså att det låter värre än vad det egentligen är! tack för omtanken <3
KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-08 @ 07:53:20
URL: http://nikital.blogg.se
Postat av: Elin Johansson

Hej!
Jag har haft fler cystor på äggstockarna innan jag fick barn, såna som sprack och gjorde vansinnigt ont. En läkare sa till mig att jag aldrig skulle kunna få barn, men idag har jag 2 fina tjejer som kom efter lite längtan. Att jag varit gravid 6 ggr är en annan historia, men jag vill bara säga att det inte alls är kört! :) Du kommer kunna få fler barn, det är jag övertygad om! :) Cystor är jättevanligt, det är bara det att ingen pratar om det.... Stor kram!!

Svar: Åh vad härligt att höra! Väldigt trist att du haft så ont emellanåt & att du fått gå igenom många graviditeter utan bebis.. Men helt fantastiskt underbart att du har 2 vackra barn! <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-08 @ 09:23:20
URL: http://www.skruttmamma.blogspot.com
Postat av: Jenny från Karlstad

Något verkar ha hänt med mitt inlägg så jag skriver igen.....

Jag har också haft åtminstone en cysta som upptäcktes efter ett missfall. (Missfallet hade inte med cystan att göra). Det läkaren sa till mig var att det är ganska vanligt med cystor och att de inte brukar göra något åt dem om de inte är större än 3 cm alternativt ställer till besvär. Läkarna hade sedan koll på mig då vi fick hormoner för att öka möjligheten att bli gravida (berodde återigen inte på cystan utan på tröga äggstockar) och något vul senare så hade cystan försvunnit.

Jag blev alltså gravid igen och fick Elvira och jag har inte haft något besvär av cystan. Jag kan förstå att du blir orolig och att det känns ledsamt men jag hoppas och tror att det inte ska vara någon fara utan att det är ofarliga cystor som försvinner.
Stor kram till dig <3

Svar: Så himla intressant altså. Hur kroppen fungerar! Det låter ju så himla läskigt, men mest troligt, att döma från alla kommentarer, så är det mest troligt ingen fara <3
Ni är så bra altså! KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-08 @ 10:03:50
Postat av: Hanna Karlsson

Massor med kramar till dig!

Svar: Tack <3 massa kramar tillbaka!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-08 @ 11:31:01
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Marléne - mamma till Nova och Noel

Åh....! Skickar massa styrkekramar till dig! Allt kommer ordna sig ska du se. <3

Svar: tack kära du ! <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-08 @ 15:20:34
URL: http://noelnovasmamma.blogg.se
Postat av: 2-barns-mamman

Åh, fy! Det var verkligen inga roliga nyheter! Hoppas du fått lite mer info, har tyvärr ingen erfarenhet, och att du känner dig lite bättre till mods!

Svar: Tack fina du! Ja jag har fått så mycket tips & fakta från alla kära läsare att jag absolut känner mig bättre till mods <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-10 @ 23:08:47
URL: http://askmolnochrosaludd.blogg.se
Postat av: 23årig fru, egenföretagare och tre barnsmamma

Så mysigt när ens barn somnar på en.

Svar: Ja visst är det underbart!?
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-11 @ 07:33:27
URL: http://lindaglansins.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0