Hur mycket är för mycket?

Nu när vi har börjat träna, så har ju även August schema blivit mer utfyllt.
Förut har vi mest hängt med vänner, gått på musik-klass & det är ungefär allt.
Men nu går jag på Yoga 2 gånger i veckan & en gång på helgen, tänkte jag & Andrew spela squash ihop.
Vilket betyder att August är på barnpassning 3 gånger i veckan (i en timme varje gång)
Nu undrar jag- Hur vet man om det blir för mycket för de små?
 
Hur mycket är ni ute & flänger med era barn?
 
Nu är det säkerligen väldigt individuellt, precis som med allt annat när det kommer till barn.
Men jag är ändå lite nyfiken på hur mycket ni kommer ut & hur mycket aktiviteter ni gör.
Nu har vi en aktivitet precis varenda dag. För de dagar jag inte tränar & vi inte har klass, så ser vi våra vänner.
 
Dela med er kära ni!
Ni är så himla bra på det ♥
 
 

Kommentarer
Postat av: Fatima

Man känner ju sin lilla så himla bra att det räcker med att vara lyhörd tycker jag. Tex gnällighet, klängighet, trötthet kan ju bero på att det är "för mycket". Men om den lilla är sitt vanliga jag och verkar nöjd med livet så tänker jag att man kan köra på. De är ju väldigt bra på att visa vad de tycker våra små, så jag tror att du märker ifall han vill sakta ner. Många barn gillar ju dessutom när det händer något (Isolde tex). Roligt för dig att ni tar er ut så mycket!

Svar: Ja det stämmer ju, att man säkert kan läsa av dom. Jag försöker att inte göra mer än En grej varje dag, för då blir det mycket. Men jag har några vänner som liksom "pressar" på att man inte ska låta barnet ta över sitt liv utan man måste fortsätta leva livet som man gjorde innan. Tycker det känns lite sådär att trycka på mer än vad vi gör, men vet ju inte om det bara är jag.. ? Blir tokig på detta ;) Oj vad jag tänker & funderar ibland, haha.
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-08 @ 03:25:27
URL: http://www.fatimaslillablogg.blogspot.com
Postat av: Marie Smith

Jag tog mina pojkar till gymmet fyra dagar i veckan, två timmar åt gången. Började när de var runt Augusts ålder och de hade kul där, jag fick träna och ha lite egen tid. Vi åkte alltid på morgonen. Sen när vi kom hem, åt vi lunch, eftermiddags vila på det och sen hade vi lek tid tillsammans antingen hemma eller ute. Funkade jätte bra! Så nyttigt att de får vara runt andra barn, särskilt när de inte har syskon. Vi gick till YMCA och de hade ett jätte bra program för barn under tiden som jag tränade.

Det är bara till att läsa av den lille prinsen och se vad han tycker. Snart lär han känna fröknarna där och andra barn. Då känner han sig hemma rätt så snabbt.

Lycka till!
Marie

Svar: Ja jag hoppas verkligen att han kommer börja känna sig mer "hemma" där. Att det är en kul grej. Han gråter ju inte nu, men han är nog mycket hellre med mig ;) Jag tänker att 1 timme är ok att börja med & sedan när han är trygg & VILL gå, så kan jag stanna lite längre ibland :) åååh jag vet inte jag. Så svårt. Vill borra mig in i lilla hjärnan & veta vad han tänker!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-08 @ 05:15:29
URL: http://www.mls73.wordpress.com
Postat av: Elin Gabriella - Bröllop 2013 ♥

Jag märkte på Gustav att det blev för mycket över jul och han var så harmonisk när vi kom hem, lille godingen ♥ Vi träffar vänner varje vecka några gånger och annars har vi inget speciellt inplanerat. Skulle vara smidigt med barnpassning på gym dock! Hihi. Kram

Svar: Vi märkte även vi att det blev för mycket under jul & även August blev jättelugn när vi väl kommit hem. Stackars små som blir så stressade lätt. Försöker verkligen undvika dom tillfällena då han känner stress. Pluttarna! Det låter som ni har det lugnt precis som vi, fast nu har ju vi gymmet som sagt, så det blir ju lite mer nu :) Har ni inte barnpassning på gym i Lund? Kram!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-08 @ 11:06:34
URL: http://elingabriella.se
Postat av: Maria - mamma till Liam ☆

jag tror att barnen själva börjar protestera när det blir för mycket :)

Svar: Ja det är nog sant det!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-08 @ 11:17:53
URL: http://fashionstars.blogg.se
Postat av: Anna med Ludvig och bullarna

Ju äldre de blir desto mer får de ju ut av aktiviteter. Tror bara det är bra.

Vi gör dock tvärtom och har typ inga aktiviteter när mannen är borta. Ludde sover så himla bra både på dagarna och natten om vi bara gör vår egen grej hemma. Därför är det toppen om vi får besök. Men nu i veckan ska vi på mammaträff inne i stan både på torsdag och fredag så vi får väl se hur han känner sig på lördag...

Svar: Grejen är den att även August sover bra då vi inte gör för mycket. Det är ju så svårt att läsa de små! Vill liksom inte utsätta honom för stress av något slag :( Såååå svårt!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-08 @ 13:26:29
URL: http://annatotti.se
Postat av: Från rosenskimrande till ilsket rött- det ljuva familjelivet.

Jag går på kyrkis med min son två dagar i veckan. Varje dag är vi även ute en stund o promenerar o gungar mm.
Jag märker på min son att han inte gillar när det blir för mycket aktiviteter flera dagar i rad. Då vill han vara nära mig hela tiden o kan inte sova ensam på natten mm.
Så vi hänger mkt hemma, han har ju sin syster så han leker loss varje dag ändå. :)

Svar: Det låter som ni har det väldigt lugnt & skönt :) Precis som vi hade innan jag började träna ;) Såå svårt att veta om det blir för mycket. Men som du säger kan man nog se om de blir klängiga & lite ledsna. Hoppas han skulle försöka "visa" för mig att han är trött så det inte är för stressigt i lilla kroppen!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-08 @ 14:32:04
URL: http://www.johannaolinnea.wordpress.com
Postat av: Lisa

Men jag tänker att det är hälsosamt att komma ut, ta med barnet, umgås med andra, så att barnet också lär sig det. Och inte minst, måste vara bra för ert förhållande också! Blir man inte galet less på varandra om man bara är med sin lilla familj i sitt hus dagarna i ända?
Hejja interaktion med andra människor! Har vänner som sitter inne och ugglar hela mammaledigheten, verkar knappast kul :).

Svar: Jaa jag tror också att det är hälsosamt. Men vill liksom inte pressa på för mycket ändå.. Vart går gränsen liksom? gah! Blir tokig ;) Och att sitta hemma kan vi göra en dag i veckan, sedan blir jag TOKIG. Och då har vi ett stort hur att busa runt i. Nej jag måste måste komma ut en gång om dagen, om det så bara är att åka till en park & gå på långprommis :)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-08 @ 14:35:53
Postat av: Marie Smith

Jenny, bara vänta tills du har två barn! Då packar du upp dem och går på gymmet och tänker inte på samma sätt som du gör nu. Roligt att läsa hur du tänker, så gjorde jag också när jag hade mitt första barn. Det bästa med barn är att de litar på dig, så August vet om att du vill det bästa för honom, han vet att du hämtar honom och på det lilla dagiset får han en stimulans som inte du själv kan ge honom. Detta är hans chans att lära sig att vara självständig och bygga upp egna små förhållanden till andra små folk och fröknar. Det är jätte bra att du tar honom dit! Plus att du blir en ännu bättre mamma efter att du fick ha lite egen tid.
Tänk inte för mycket på vad han tänker. Han är fullt upptagen av att utforska världen, tack vare dig!

Kram

Svar: Åååh vad söt du är som har så fina & bra ord att komma med! Tack för att du tar dig tid att skriva så snällt till mig! <3 Ja det är nog som du säger. Och du vet ju absolut vad du pratar om ;) KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-08 @ 18:56:46
URL: http://www.mls73.wordpress.com
Postat av: Eleonore- Kokboksutmaningen

Jag tror som sagt att det är väldigt individuellt men jag tror absolut att August kommer tycka det är roligt att träffa andra samtidigt som han vet att mamma kommer snart :) Jag har än så länge bara vågat lämna Elsa med sin pappa för att göra något då hon varit lite ledsen med andra men hoppas hon snart växer ifrån det!

Svar: Precis så var även August! Väldigt väääldigt mammig. Så det är nog därför jag har lite svårt att lämna honom osv nu, även om det blivit SÅ mycket bättre & han älskar att vara med sin pappa. Elsa kommer växa ifrån det snart ska du se :)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-08 @ 19:26:36
URL: http://fikamed.wordpress.com
Postat av: frida-mor till fyra

Jag tror att du kommer att märka när han protesterar över att det blir för mycket, om han ens gör det vill säga! Jag har min tvååring hemma just nu så det blir inte mycket aktiviteter på oss (vi avskydde förskolan till barnen så när jag blev mammaledig så tog vi ur han därifrån) gör aktiviteterna att du mår bra så mår lillprinsen också bra.

Vad härligt att du ska träffa en svensk, jag känner bara här i Norge att de svenska vännerna är speciella..

Kram

Svar: Ja det är erkligen något speciellt att ha en vän från sitt barndomsland! :)
Vad bra att ni går på känn & gör som ni vill. Jag gillar det!
KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-08 @ 19:50:36
Postat av: Hanna

Jag säger nog som de andra att du märker om August tycker det blir för mkt! Men visst är det svårt att hitta en balans! Jag och Lilly går på babysim en gång/v, sen började vi på babysång också men det blir väldigt sporadiskt - mest för att jag ju har Hugo också, som är på förskola 15 tim/v och det är mkt som ska hinnas ändå den tiden... Har också märkt att Lilly sover mkt bättre hemma, men samtidigt så måste man ju kunna ta sig ut och göra saker, träffa folk mm. Svårt! Men på det stora hela så tror jag att det är bra för barnen att se sig omkring och vara lite "sociala" (även fast ju föräldrarna är viktigast i denna ålder). Och du måste ju få göra något för DIG också, så du får lite miljöombyte! Tycker jag iallfall... :) August har nog det så bra, han vet och känner sig trygg med att han har en underbar mamma och pappa som alltid sätter honom först!

Svar: Jaa det är såå svårt! Blir nog enklare med nummer 2 när man är lite mer avslappnad ;) Jag försöker faktiskt alltid vara hemma till den långa sovstunden på dagen, då AUgust sover hemskt, om ens alls, då vi är ute. Man blir ju lite "låst" men jag har ju ändå morgon & eftermiddag att ränna runt på ;) Ahhh. Det löser sig nog. PUSS & tack för dina fina ord! <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-08 @ 22:07:52
Postat av: Fatima

Det är klart att man ska fortsätta leva sitt liv även med barn. Men jag kan bli så trött på pressen att fortsätta precis som vanligt för sanningen är ju att ingenting alls är som vanligt efter att man fått barn.

Svar: Jamen precis!! Jag slutar ju inte upp med allt här i livet pga August, men vi skaffade ju barn för att ta hand om barnet. För att göra något nytt i livet liksom. Vi lever ju för August nu. Och det var ett val. Inte påtvingat. Aahh jag kan diskutera detta i en evighet ;) Hoppas ni har det alldeles underbart i er bebisbubbla kära du <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-09 @ 09:31:42
URL: http://www.fatimaslillablogg.blogspot.com
Postat av: Nikita

ja tror man märker på barnen om de tycker det blir för mkt.. så länge dem är nöjda så är det väl bara köra.
ja är ute å "flänger" en hel del med meja, birsta, hos vänner, öppna fsk mm.. vi har babysim på söndagarna å så, men ser även till att få hemmdagar å ta de lugnt emellanåt också.
lika då albin var liten vi var också ute på en hel del ..

Svar: Ja förhoppningsvis skulle jag märka på August! Men dom kan ju gnälla för så mycket i denna åldern att man blir helt virrig ;) Tänder, lära sig gå, trötthet, hunger, bla bla bla hehe. Dessa små gåtor! Gud vad skönt när dom kan prata ;)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-09 @ 10:42:31
URL: http://nikital.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0