Med handen på hjärtat!

När jag var gravid så lova jag att jag minsan skulle sitta ned med August minst en gång om dagen & sjunga sånger, läsa böcker, inte ha på tv:n osv osv osv.
Det var en miljard saker som jag skulle göra.
MEN. Nu ser inte vår vardag precis ut så..
Vi läser lite varje dag. Vi sjunger lite varje dag. Och tv:n är på hela dagen.
Jag orkar inte sitta med pussel hela dagen & förklara färg & form. Då skulle jag bli tokig!
15 minuter går bra, sen tröttnar JAG. Haha.
 
Är jag en Überlat mamma?
Hur ser era vardagar ut?
 
Kom igen!
Give me the truth!
 

Kommentarer
Postat av: Annso

Låter sunt tycker jag. :)

Svar: Puh! ;)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-29 @ 15:10:51
Postat av: Lotta, Millebus och lillebror

Hehe så är det nog för alla:) min stora son ÄLSKAR att leka med bilar, vilket jag tycker är super boring! Kan anstränga mig en stund. Hans pappa älskar det därimot så de får dom göra:) när vi leker så gör vi saker båda tycker är kul, lego, degar, målar, pusslar spelar spel

Svar: Jag kan tänka mig att det inte är superkul att leka med bilar i flera timmar ;) Tur att din man tycker det är roligt :) Kan även tänka mig att det är lite "roligare" att leka med dom när de blir äldre då de pratar, tar initiativ osv :)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-29 @ 15:30:13
URL: http://sessancharlotte.blogg.se
Postat av: Kusin Sarah

Jag har tänkt på det. Blir det inte lite rörigt för August om vi säger ni ska förklara färger för honom och du säger röd och Andrew säger red? Har tänkt på det många gånger men inte vetat hur jag ska fråga! :) Kram!

Svar: Så blir det ju när man uppfostrar ett barn tvåspråkigt! :) Men i slutändan så har han något mycket mer värdefullt i bagaget som många inte har. Nämligen att kunna prata två språk. Så lite förvirring som barn stoppar oss inte :) Kram!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-29 @ 15:33:37
URL: http://svartstearinljus.blogg.se
Postat av: Nikita

Lägg av känn dig inte dålig sådär gör alla , även om vissa aldrig skulle erkänna de .. Eller slänger fram ett smörgås rån i tid å otid för att få fem min lugn å ro .,

Här hemma står tvn på typ jämt ,
Man är inte mer än människa ..

Svar: Det är så himla skönt att höra det för när man läser alla rosafluffiga bloggar så ser man liksom inte "baksidan" ;) Ibland måste man bara höra att man är normal, haha
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-29 @ 15:53:25
URL: http://nikital.blogg.se
Postat av: Nathalie

Samma här, och det här m tv har jag tänkt mycket på. Visserligen har jag oftast på barnkanalen, men den är liksom alltid på. Och du, det här m språk, kör på med svenska och engelska, jag är uppvuxen med tre språk, mina föräldrar är från olika länder. Det tackar jag dem för idag! =) kram!

Svar: Åh vad härligt att höra det! Det ser ut som jag inte är ensam alls att känna såhär ;)Och vad härligt att du växte upp med tre språk! Hejja dina föräldrar! KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-29 @ 15:53:53
URL: http://nathalier.blogg.se
Postat av: Malin - mamma till Isabella ❤

Tror det är super vanligt. Jag försöker leka med Isabella åtminstone en gång om dagen, men det blir tråkigt fort! Blir nog roligare när de är större! :-)

Svar: Puh! ;) Jag tror också att det blir lite "enklare" då de blir större
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-29 @ 16:17:25
URL: http://malinbloggar.wordpress.com
Postat av: Karolina, mamma till My <3

Haha, satt och tänkte på detta senast i morse när jag inte orkade pussla mer. Satte mig i soffan och tittade på när My lekte och fick så sjukt dåligt samvete. Fasen vilken lat morsa jag är. Jag borde sitta med henne mer, leka mer, läsa mer, pussla mer, ja , göra allt mer mer mer. Men jag orkar inte. Skönt att höra att man inte är ensam!:)

Svar: Detta samtvetet altså ;) Men vi är nog riktigt jäkla bra ändå altså :) Och vi verkar som sagt inte vara ensamna. Puh!! Kram <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-29 @ 16:26:24
URL: http://lillamys.blogg.se
Postat av: Anonym

Jenny Jenny :-) än en gång känner jag igen mig så precis i det du skriver! Och oj vad SKÖNT att du skrev det! Känns ju som sagt som att alla andra är superpedagogiska 24/7... Men det är nog fullt normalt!! Javisst leker vi, läser, sjunger....men jag KAN inte göra d nonstop då blir jag galen, som du sa! Och en galen mamma är väl värre ;-) ?

Svar: Du verkar då alltid vara anonym först ;) hehe. Det verkar som om vi verkligen inte är ensamma att känna såhär! Puh vad skönt! Det verkar då helt normalt & det är väl tur det ;) KRAM!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-29 @ 16:56:57
Postat av: Hanna

Och jag vet inte varför det står anonym på min kommentar här ovan, det var jag - Hanna..! :-)

2013-01-29 @ 16:58:17
Postat av: Emma

Jag är ensamstående, har varit det sedan graviditeten, och har ingen hjälp från någon. jag studerar på universitet. Min son har sedan han var liten varit väldigt duktig på att leka själv, för det finns inte tid för mig att leka med honom hela tiden, vilket han vet. Sen orkar jag inte alla gånger engagera mig så mycket på veckorna med skola och allt som ska göras hemma, men det tar vi igen på helgerna då jag försöker ha plugg fritt :) så jag tror inte du är ensam om att känna så :)

Svar: Hejj på kära du! Jag beundrar verkligen ensamstående mammor efter att ha fått en liten knodd själv <3Och det är så skönt att få bekräftat att man inte är ensam om sina känslor ibland ;)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-29 @ 18:21:07
Postat av: emma sofie

Jag sa samma sak när jag var gravid men det höll inte riktigt i längden :)

Svar: hehe nej precis ;) det var mycket jag sa som jag nu får äta upp.. hehe
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-29 @ 19:16:20
URL: http://frokenemmapemma.blogg.se
Postat av: Nina

Så tänkte jag också förut, meeen... det händer alltför ofta att man inte orkar. Efter dagis när jag måste börja med maten händer det ofta att jag sätter på hennes favoritprogram på teve för att kunna laga i fred. Eller att man först engagerar sig djupt i leken för att tröttna efter 10 min... Du är ingen lat mamma, tror alla känner likadant :-) Kram på dig!

Svar: sååå skönt att höra att många mammor känner likadant & deras barn ör okej ;) Puh! Nu kan jag andas ut lite, heheKRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-29 @ 19:19:55
URL: http://ninaerica.blogspot.com
Postat av: Anna

Till Kusin Sarah:

Jag tror inte det är så farligt. Mina kusiner pratar tre språk engelska (mamman), svenska (pappan) och franska (dagis och haft 2 franska au pairer) och de har liksom "on och off-knappar" gällande när de ska prata de olika språken. :) Nu pratar de dock inte så mycket franska då de har börjat i svensk skola. Det var bara när de gick på franskt dagis :) Jag tycker det är super att ni lär honom två språk. Han har nytta av det :)Kram!

Svar: Det är så roligt att höra om andra som är flerspråkiga & att det faktiskt "funkat". Så roligt att du kan 3 språk! Underbart! Kram
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-29 @ 19:20:30
Postat av: Maria, Livet med tre

Jag är ingen lekmamma, jag är däremot en kärleksfull och närvarande mamma. Visst läser jag böcker, spelar spel, sjunger en sång, målar, bygger koja, gräver i sandlådan, blir bjuden på fika på lilla lek servisen och spelar fotboll.. En STUND. Sen får de faktiskt leka själva. Jag tror man gör barnen en otjänst om man hela tiden leker med dem. De behöver lära sig att sysselsätta sig själva, använda sin fantasi och dessutom så är det rent ut sagt ap tråkigt att leka.
Och med handen på hjärtat så tycker nog alla föräldrar det!
Och rosa fluffiga bloggar ska man inte tro på .. Så det så ;-)

Puss på dig Darling!

Svar: Herreguuud du är supermom!
Om du säger att det är okej, så är det okej ;) No more worries for me.
PUSS <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-29 @ 19:25:41
URL: http://www.livetmedtre.wordpress.com
Postat av: Trees, mamma i London

Du ar inte ensam, saklart ;) det finns nog inte en enda som lever ett rosafluff varje dag, haha!
Olivia leker saaa fint sjalv. Laser och sjunger gor jag, men inte varje dag!! (blir ju sa nar man jobbar ocksa, om man maste ha en (bort)forklaring haha) Busar och kittlas i sangen gor vi dock varje dag. :)
Badar du August varje dag foresten? KRAM <3

Svar: Jag har alltid varit misstänksam till det där rosafluffet ;) hehe.
Japp vi badar August varje dag :) Han tycker det är sååå roligt! Och hans hud har aldrig varit torr, röd, irriterad eller något så vi kör på :) Hur gör ni?
KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-29 @ 19:27:38
URL: http://mangofisk.se
Postat av: Emma

Jag sitter absolut inte på golvet med Ella hela dagarna... Tv:n står alltid på aven om jag tittar eller inte. Visst läser vi böcker och sjunger sånger eller bygger med klossar osv. Men när hon är nöjd med att leka själv så får hon göra det:) Tycker det är viktigt att de faktiskt kan roa sig själva oxå :) men visst känner man att man inte gjort tillräckligt ibland. Tror att man har nån bild av att alla andra mammor leker nog med sina barn 24/7 och hittar på saker hela tiden. Men är ganska övertygad om att så inte är fallet:)

Vill oxå passa på att säga att jag gillar din blogg hemskt mycket. Och du verkar vara en sån härlig person :)
Kram

Svar: Åh tack kära Emma! Så GLAD jag blir <3 Och det är verkligen skönt att läsa att så många mammor känner lika. Det är bra att få lite bekräftelse ibland :)Och som du säger så tror jag också det är viktigt att de roar sig själva ibland! Såklart inte alltid, men ibland :) Vi gör så gott vi kan! Hejja oss :) <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-29 @ 19:49:15
URL: http://lillaellabella.webblogg.se
Postat av: Från rosenskimrande till ilsket rött- det ljuva familjelivet.

Jag kan ju bara säga såhär; min Iphone är välanvänd, jag anser att barn bör lär sig att leka själv och att jag är glad att jag har två som kan roa varandra. ;)
Jag finns där hela tiden, i samma hus, oftast i samma rum o avbryter gärna när de ber om det. Men jag är vuxen o behöver lite vuxenstimulans o hemmet sköter inte sig själv.
Vissa dagar är jag superduperperfekt, andra dagar inte. Mamma men människa. :)
Kram!

Svar: Haha! Ja min iphone är också välanvänd. Herregud. vad gjorde alla mammor hela tiden då iPhone INTE FANNS!? Läste dom skvallerblaskor? Satt i telefon? ;)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-29 @ 20:47:22
URL: http://www.johannaolinnea.wordpress.com
Postat av: Dixie

I hear ya sistha!
Kan ångra så himla mycket att jag inte skrev en lista på allt jag INTE skulle göra nr jag fick barn. Det hade inte varit många o-checkade boxar på den listan vid det här laget...
Det har dock pratats en del om att barn som växer upp idag aldrig har tråkigt, dom blir alltid stimulerade på nåt sätt. Och att detta kke inte är optimalt...
Sen, när jag ligger dör med paddan och E gör sina grejer, brukar jag tänka att när syskon kommer kommer det nog aldrig få all attention, på det sätt Ellie har idag. Så - för rättvisans skull får hon lära sig att leka själv ;)

Svar: " För rättvisas skull"! haha ;) klockren!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-29 @ 20:58:37
URL: http://Entillskrutt.blogspot.com
Postat av: Jenny

Ååå det var såå mycket saker som jag skulle och tyckte och ville när jag väntade Leopold. Sen kommer barnet och vardagen rullar på. Saker som jag hade starka åsikter om spelade helt plötsligt inte någon större roll längre, eller så ändrade jag helt uppfattning. KÄRLEK är det viktigast och det ser jag ju att ni ger August massvis av!

Svar: Du har så rätt! Kärlek är det viktigaste! Och det överröser vi ju våra godingar med <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-29 @ 21:07:41
URL: http://jennyimaine.wordpress.com
Postat av: Pernilla Chis

Haha, visst hade man idéer om hur det skulle bli sedan när bebisen kom :) Men jag tror man gör så gott man kan. En stunds fokuserad lek, sång, bad m.m. per dag är väl jättebra! Jag tror överlag att man har alldeles för höga krav på sig själv. Lia får vara med mycket när jag grejar hemma. Vi går från rum till rum och fixar. Plockar upp diskmaskin, tvättar m.m. och då brukar det alltid finnas tid för lek och bus där emellan. Det burkar hon gilla!

Svar: Ja jag har alltid trott att det är bra att göra vardagssysslor med barnen & inte göra allt när dom sover. Ibland sparar jag all tvätt som ska vikas så "jag har något att göra" då August är uppe ;) haha.
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-29 @ 21:44:05
URL: http://enfrusdagaribrasilien.blogg.se/
Postat av: Trees, mamma i London

haha ne precis!
Jaa men så himla mysigt, det gör vi också. Tur har vi där tror jag ;) Var förberedd på motsatten (torr hud osv) så det e jättekul att kunna bada henne varje kväll. Det är en himla mysig kvällsrutin! OSå blir dom så gosigt trötta också :)

Svar: åååh jaaa så himla tunga i kroppen & mysiga efter bad! Men bara om det är på kvällen innan läggdags ;) Jag hörde också det där med att torka ut men August är lååångt ifrån torr :)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-29 @ 21:46:56
URL: http://mangofisk.se.
Postat av: Lisa

Skönt att höra om alla andra "vanliga" mammor som finns där ute för det är lätt att tro att man är helt kass själv när man läser hur "u.n.d.e.r.b.a.r.t" och "härligt" folk skriver att livet är i sina bloggar. Men det försöker jag att inte tro på... lättare sagt än gjort ibland.

Angående att leka så har det blivit nästan tvärtom vad jag trodde att det skulle bli: vi leker jättemycket med vår dotter! Jag tänkte att hon nog skulle få hänga med på allt jag gör i hemmet och att vi skulle leka på det viset, men hon älskar verkligen att leka med mig och pappan så det blir många timmars bus med att krypa runt tillsammans, läsa, sjunga och greja här hemma. Och jag tycker det är himla kul, förutom när jag är stressad över att ha för mycket att göra. Vi har ingen TV på för jag upplevde att både hon och jag fastnade i den och jag tyckte inte om det. Jag som alltid tänkt att det där med TV kan väl inte göra nåt och nu är den alltid avstängd. Haha ja så kan det bli :)

Och tack för en trevlig blogg!

Svar: Haha! Ja ibland är det för "u.n.d.e.r.b.a.r.t" ;)
Så jäkla härligt att det blev tvärtom för er!! Fast liksom på ett "ärligt" sätt. Verkligen fantastiskt fint att ni älskar att ägna så mycket tid åt lek & bus <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-30 @ 09:42:34
Postat av: Eleonore- Kokboksutmaningen

Jag tror att precis alla mammor gör som du, sen är ju vissa duktigare på att måla upp en perfekt värld där de aldrig ser på tv, pysslar dagarna i ända och bakar bullar jämt är. Jag vet att August kommer bli en toppenkille även om han får se på tv ett par timmar om dagen ;)

sv: Åh tack snälla för receptet! Det låter otroligt gott och jag ska baka de så fort vi kopplat in ugnen :D Är det ok om jag lägger upp receptet i bloggen och självklart länkar jag till dig?

Svar: Ja det var himla skönt att läsa att det är väldigt mpnga andra mammor som gör likadant ;) hehe.
Du får absolut lägga upp receptet! Sharing is caring ;) Puss på dig <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-30 @ 10:09:31
URL: http://fikamed.wordpress.com
Postat av: Lisa

Hej!

Jag har sett dig som en riktig super-mama. Så när du la upp en videoblogg häromdagen och man såg att tv:n stod på i bakgrunden kändes det så skönt tyckte jag! haha Mitt dåliga samvete dövades lite.

Jag tycker det går i perioder med tv:n ibland sätter jag på tv:n direkt på morgonen och har på morgon-tv i bakgrunden när vi äter frukost, dock fastnar jag gärna i programmet och även i nästkommande program. Det blir att jag är där med min A och tittar på vad hon gör osv, men jag är inte riktigt där då jag är med i tv-programmen också. Så jag har faktiskt börjat strunta i morgon-tv då och då eftersom jag faktiskt fastnar och har svårt att stänga av, blir lätt att den står pa hela dagen..

Tack för din ärliga och fina blogg!

Kramar Lisa

Svar: Nejmen vad söt du är! <3 Jag är då verkligen ingen super-mama ;) Jag är nog tvärtom än du, jag kollar inte på tvn alls fastän den står på hela dagarna, så jag vet inte varför jag måste ha den på? Antar att det är sällskap. Ljud liksom. Usch så jobbigt att traska runt i ett tyst hus hela dagen. Radio är ju inte samma sak på något sätt. Som någon annan sa tidigare - Så länge vi överröser våra barn med KÄRLEK! Och det gör vi ju :)
KRAM!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-30 @ 12:40:14
Postat av: Linda

Jag hade också värsta planerna på att bli en "aktiv" mamma. Men nu är prioriteringarna annorlunda. Självklart leker jag med henne mellan varven i allt det andra jag gör, men jag tycker också det är viktigt att hon lär sig leka själv. Och det har hon gjort, hon sitter lätt på golvet och pysslar på med sina leksaker medan jag gör det jag vill.

Svar: Det låter som du hittat en bra medelväg! :) Härligt att din lilla pysslar på själv också!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-30 @ 20:54:20
URL: http://lindasfagravarld.se
Postat av: anna m ludde

Någon teve står inte på, men det är för jag känner mig själv och inget skulle bli gjort då jag lätt fastnar. Men ludde får leka mycket själv då jag har ett hem, ett företag och 2 hundar att sköta också! Öppnis är bra att sticka till ibland för att 100% leka, men oftas väljer jag bort det för att jag har för mycket att göra! Ser fram emot när han får dagispolare att hänga med på dagarna. Inte för att jag inte gillar att vara mamma-"ledig", men för att då kunna fokusera på jobb när han är på dagis och på lek/mys när han är hemma. Make sense?

Svar: Absolut!! Jag beundar dig som har två företag & hinner vara hemma på heltid utan att slita håret av dig. Hejja på kära du! <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-30 @ 22:36:40
URL: http://annatotti.se
Postat av: Kikan

Shit vad jag känner igen mig. Innan lillkillen föddes beslutade jag att ickenicke ingen TV fören han blir tonåring typ...det gick bra ett tag. Nu när han snart fyller två går det inte alls lika bra..här tittas det på TV, leks med iPhone, iPad och dator...Pust!

Jag förskönar det hela med att han BARA får se på svt Barnkanalen och att han inte får sitta själv med datorprylar....men, men...jag som skulle vara en så himla pedagogisk och fantastisk mamma...

Svar: Hehe ;) Men du! Kanske är det det som gör oss till så himla bra mammor? Att vi liksom inte håller så stenhårt i massa regler & att vi kan slappna av i vardagen! :)KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-02-03 @ 19:18:48
URL: http://hemmahoskikan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0