Hur ser er morgonrutin ut?

Varje morgon då August slår upp ögonen vill han först ropa in Mally (just nu låter det typ "määmläää") så han hoppar upp på sängen & gosar en stund.
När korven sedan vaknat till lite, skriker han "Kitaaa" (Guitarr) & ska spela med en gång.
När det är färdigspelat springer vi in i köket (August GÅR aldrig längre??) & fixar en Peanutbutter toast samt häller upp kokosmjölk.
Sen hjälps vi åt att koka kaffe (försöker uppmuntra att räkna till allt vi gör men August räknar bara "sju" än så länge, haha) & efter det äter vi frukost.
 
Hur ser era morgnar ut?
 

Kommentarer
Postat av: Hej

Tänk på det här med jordnötter- peanutbutter Min son fick allergi av för Mkt tomat o citrus :(
Exempel på livsmedel som kan framkalla allergi
Jordnöt (baljväxt) och andra baljväxter
Soja
Trädnötter (hasselnöt, cashewnöt, pekannöt, paranöt, pistagemandel (-nöt), makadamianöt/queenslandsnöt, valnöt, mandel, aprikoskärna)
Mjölk
Ägg
Fisk
Fröer (exempelvis senap, sesam, solros, vallmo, pinjenöt)
Skaldjur (kräftdjur som exempelvis räka, kräfta, krabba, hummer; blötdjur som exempelvis musslor, ostron, bläckfisk, snäckor)
Vete och andra cerealier (råg, korn och havre)
Exempel på ämnen som kan framkalla annan överkänslighet i vissa fall
Mjölksocker (laktos)
Sulfit, svaveldioxid (E 220 – 224, E 226 – 228)
Bensoesyra, natriumbensoat och andra bensoater (E 210 – 219)
Histaminer och andra biogena aminer i maten
Citrusfrukter
Tomat
För mer information


Svar: Usch vad trist! Ja man vet ju aldrig vad man kan bli allergisk emot men jag tänker fortsätta att mata August som vi gör ändå.. :)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-11-06 @ 20:22:53
Postat av: Elin

På vardagar; ungen vaknar mellan 5.30-06. Då är det oftast det första han vill är att ha tutte (ammas). Blir han inte nöjd kilar jag upp och fixar en flaska välling. Ibland kommer han ut i köket medan vällingen fixas annars ligger han kvar och sparkar på sin pappa. Sen vid sex ringer sambons väckarklocka så då går vi upp och hänger i soffan/sonens rum tills runt 7.30-08 då blir det frukost. På helgerna turas vi om så nån får sovmorgon lördag och den andra söndag. När jag går upp är det samma som en vardag. När grabbarna går upp vet i tusan vad de gör för då sover jag tungt!

Svar: Mysigt!! Saknar verkligen att amma. Och underbart med sovmorgon!! :)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-11-06 @ 21:41:59
Postat av: louise

Älskar morgonrutiner! Vad mysigt ni verkar ha det. Min son sover ju i eget rum så jag går oftast in till honom på morgonen då jag tycker det är dags att gå upp å då är han mysigare än mysigast med rufs i håret och sitt tjattrande. ALLT i sängen ska med ner till soffan, täcke, kuddar, två katter, en hund, alla snuttisar m.m. Sen är det soffhäng framför tv:n å välling innan det är dags att sitta på pottan, klä sig å dra till förskolan. På helgen blir det oftast pyjamas i många timmar extra :)

Svar: Åh GULLE!! <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-11-06 @ 22:01:25
Postat av: Maria, Livet med tre

Absolut mysigast har vi de dagarna då jag börjar jobba senare eller då jag är ledig en vardag.
Det börjar oavsett alltid med att lilla L och Bossen får syn på varandra i vår säng och lilla L börjar skrika av glädje " DIIIIIIIA" som hon kallar honom :-) Sen envisas hon med att han ska med upp och blir otroligt ledsen om han vill ligga kvar en stund och morna sig.
Ut i köket, göra en flaska välling, sätta på te och sen dricker L vällingen på skötbordet medan jag byter på henne. Hon älskar konstigt nog att ligga där och vill inte bli flyttad på förrän hon ätit färdigt :-)
Bossen tittar alltid på tv i soffan en stund.. han är väldigt seg startad. Medan han gör det så väcker jag och L de stora och dukar fram frukost. Sedan äter vi frukost tillsammans, tänder ljus, lyssnar på morgonradio och pratar en stund innan de sticker till skolan. Det är den mysigaste och lugnaste stunden vi får tillsammans under hela dagen :-)
När de stora gått börjar jag göra i ordning de små lite lugnt och sen bär det av..

Kul att få en liten inblick i era morgonrutiner vännen <3

PUSS!!!

Svar: Åhh det låter så familjeidylliskt juu! <3 <3 <3 <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-11-06 @ 22:49:06
URL: http://www.livetmedtre.wordpress.com
Postat av: Caroline

Åh, låter supermysigt :). Min lilla tjej på sex månader brukar tycka att kl 5 är en lagom tid att gå upp. Min man tar henne då en timme ung innan han åker till jobbet. Sen äter jag frukost, brukar också räkna med henne när jag ska brygga kaffe. Sen blir det lek och mys på golvet och en långpromenad om vädret tillåter. På helgen tar min man en natt så då sooover jag hela natten, tar sovmorgon och äter långfrukost i lugn och ro ;). Kram!

Svar: Lovely!! Kul att du delade med dig :) KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-11-07 @ 08:39:33
Postat av: Erika

Eftersom jag är hemmafru är våra mornar väldigt lugna. På vardagarna går vi upp kl. 7 och äter frukost med tända ljus. Se lämnar jag barnen i skolan och sen blir det en powerwalk med vovven. Ha en fin dag ♥

Svar: Underbart!! <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-11-07 @ 11:09:40
URL: http://erikacao.blogspot.se
Postat av: carolin mamma till tilde

Rutiner har vi inte som andra eftersom jag jobbar 2 nätter i veckan och då sover ibland min dotter hos mormor.
Men morgnarna jag ej jobbat så vaknar jag av att min 3-åriga dotter säger "nu är det morgon" vid 8-9-tiden och hon är alltid glad då =)
Sedan äter vi alltid frukost i soffan och har det mysigt i lugn och ro tills dagens ev aktiviteter sätter igång :-)

Svar: Det låter som ni har det väldigt härligt då du är hemma på morgonen :) Och vad mysigt att hon får sova hos mormor 2 kvällar i veckan! Önskar vi hade den lyxen också!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-11-07 @ 18:35:06
URL: http://qaroliines.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0