Jordnöt i sko?

Denna dagen har varit ganska upp&ner, så jag får skriva mer imorgon.
 
Tills dess kan ni få skåda lillkorvens senaste verk.
Han fick en skål med jordnötter & när vi skulle på promenad en stund senare upptäckte jag detta..
 
 
..haha!
Ja, jag har sagt det förr. Mina dagar med det där lilla fjunbarnet blir ju aldrig tråkiga.

Kommentarer
Postat av: Kim

Hej Jenny,

Jag hade en diskussion idag med en amerikan om hur man ser på det här med mångkultur ( ? hm, är det rätt ord tro... ) i USA. Jag bor i LA och det är väldigt mångkulturellt här. Och jag tycker inte att man känner av rasism i så stor utsträckning som på många andra ställen, t.ex. som i Sverige. Amerikanen jag pratade med sa dock att ju längre in i landet men kommer desto mer känsligare blir det med mångkultur ... Hur tycker du att det är, som bor lite inåt landet? Jag har fått för mig, rätt mig gärna om jag har fel, att Nashville är lite som Texas. Att folk har en tendens att vara inskränkta och främlingsfientliga?

Hoppas du får en trevlig måndagskväll :)

Svar: Jaaa! Så är det verkligen! Folk är fortfarande väldigt trångsynta här! Skillnad mot NYC! Båda kusterna är bättre, men i mitten är det rasism, anti-gay-människor, allt handlar om religion & NÄE hua så tråkiga människor kan vara här!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-22 @ 01:40:24
URL: http://lifeandloveinla.wordpress.com
Postat av: @

Oj, Jordnötter är livsfarliga! Ge han nåt annat snacks❤️

Svar: Varför är de livsfarliga?
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-22 @ 02:40:38
Postat av: Sandra Fors ~ Galen fotograf

Hej! Jag satt och kikade under kategorin frågor och svar för att se ifall August fick lära sig svenska (utan att behöva ställa en fråga som jag misstänker att du får väldigt ofta) och jag såg att du skrev om att vattenstämpla dina bilder, vill du ha hjälp med hur man kan göra? Ha det fint!

Svar: Åh jaaa jättegärna!!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-22 @ 04:05:14
URL: http://sandrafors.se
Postat av: Hanna Karlsson

Haha, kul! :-)

Svar: Tokunge :)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-22 @ 07:19:09
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Jenny

Jordnötsfrågan är stor i Sverige då läkarna lämnat råd om att man ska undvika att ge nötter till småbarn pga kvävningsrisk. Tydligen lätt att se fastnar i halsen.

Tidigare debatterade man även att undvika nötter fram till fem års ålder då nötter kunde aktivera eller ja skapa allergi på barn, men här har man nu ändrat sig.

Tror USA och Sverige ser olika på det :)
Själv tror jag på devisen Mamma vet bäst vad som funkar för sitt eget barn :)

Svar: Ingen aning om detta. August har fått nötter sedan han var 1! Gäller det alla nötter?
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-22 @ 08:16:46
Postat av: Jag är inte dum i huvudet! jag har aspergers syndrom!

hehe busen:)

Svar: Tokfis :)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-22 @ 09:41:02
URL: http://domkallarmighannes.com
Postat av: Christel

Jordnötter är livsfarliga då de kan sätta sig som ett lock och om det skulle hända skulle du ha världens dåliga samvete ..... Visst är det som någon skrev att en mamma vet bäst ..... men man skall veta att det finns barn som avlidit pga detta att en mamma vet bäst så länge inget händer !

Svar: Oj bara denna kommentaren får mig att låta som världens sämsta mamma som sätter mitt barns liv vid risk varje dag
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-22 @ 09:57:07
Postat av: Anna

Absolut vet Jenny bäst vad August klarar, om han är duktig på att tugga maten är ju risken att han får dem i halsen mindre men små barn sitter ju sällan helt still ens när de äter.. Som någon sa har jordnötter perfekt storlek och form för att helt täppa till ett litet barns luftvägar och blir snabbt så pass porös att den inte går att få ut "tillräckligt" snabbt tillskillnad från bitar av frukt eller grönt.

Svar: Usch så läskigt. Aldrig hört detta.. Jag har gett nötter till August sedan han var 1 år. Gäller det samtliga nötsorter?
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-22 @ 12:12:19
Postat av: Malin

Hej! Vad är det för modell och färg på nike-skorna? Jättesnygga! Tack för fin blogg /Malin

Svar: NU har jag hittat! :) De heter Nike Flex Experience färg Cool Grey Bright :)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-22 @ 16:39:55
Postat av: Aida

Men gud! Värst vad folk ska hoppa på dig på grund av jordnötter. Jenny, du är INGEN dålig mamma för att August får jordnötter. Herregud man kan inte oroa sig för allt!

Jag vet att du aldrig medvetet skulle ge August något som var dåligt.

Kram :)

Svar: <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-22 @ 17:29:26
URL: http://www.aidalazarian.blogg.se
Postat av: Christel

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt om jag tog i men jag satte nästan hjärtat i halsgropen när jag läste att du gav en sådan liten kille jordnötter ....... trodde det var vida känt att det är livsfarligt då en jordnöt passar som ett lock på luftröret på ett barn och jag tror aldrig du skulle förlåta dig själv om något tråkigt hände din fine gosse !
Det är inte för att vara elak utan snarare av omtanke / Kram

Svar: Jag är väldigt tacksam för info & måste verkligen googla mer! Inte en susning har jag haft. KOmmer ju bli lite krångligt nu när vi äter nötter dagligen ungefär & det är vårat "to go snack" som August älskar. Kanske kan jag hacka dom mindre?KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-22 @ 22:37:59
Postat av: @

Jenny! Jag trodde också att du visste då det är så uppmärksammat (Sverige)och jag hört detta sedan barnsben.. "Jordnötter är farliga-bara för vuxna.". Bvc pratar om det också men i USA har du nog inte fått samma info. Du är väl ingen dålig mamma alls! Du visste inte jö! Även tacochips , skal är farligt, sätter sig på tvären och blir ett lockför småttingar. Sånt Bvc berättat. Här i Sverige får man ju se filmer på mammatffar på Bvc om kvävningsrisk o olämplig mat pga detta. Jag vet inte om det gäller alla nötter men jag har en tvååring och han får inte en enda nöt. Blev lite förvånad då jag såg att du hade m&m framme och han åt av dem. Jag skriver detta i omtanke för jag förstår att du inte ens visste - inte för att du skulle vada en dålig mor. ❤️

Svar: Whaaat? Tacochips också?? Oj. Det får August typ varje vecka.. Nej jag måste verkligen googla om detta & ta reda på mer fakta! M&M är inte med nötter i faktiskt då jag valt de med mjölkchoklad & peanutbutter så de kan du andas ut över.. ;)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-23 @ 05:04:35
Postat av: Annica

Jag reagerade faktiskt också när jag läste att han fick jordnötter. Men inte över din roll som mamma, utan nog mer på grund av att man får det så inprentat här i Sverige att små barn inte ska äta nötter. Mina barn har inte fått nötter förrän de var över tre år.
Att du är en bra mamma är det ingen som tvivlar på vännen!
Kram!

Svar: Jag får nog läsa lite mer om detta då jag aldrig hört det faktiskt. Väldigt tacksam för info! KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-23 @ 09:58:53
URL: http://nickan78.wordpress.com
Postat av: @

Ja o även vindruvor ... Tänk på vad som kan täppa till i den lilla halsen o vad som är hårt o inte " smälter" har ni inte majskrokar el vanliga rån i USA el riskakor? Alla dessa 3 sa Bvc ok på ( majskrokar tyckte dem var skit med konserveringsmedel men rån va bättre)men läs på o googla o läs gärna på nån landstingssida/ Bvc ej familjeliv där alla möjliga åsikter finns utan kolla efter fakta. Du kan hitta alternativa snacks är jag säker på. Mariekex o rån får min lillkorv sedan mest frukt , hackat , el banan o mjuka frukter i sån där konserv( fruktcoktail ibland!!!! Mkt socker tyvärr ) läs på o skippa jordnötter o taco chips ! Såååå läskigt !!!! ❤️

Svar: Nämen?? Vindruvor?? Jag ger August ungefär allt man kan äta ;) Fast jag skär ju visserligen det mesta i mindre bitar. Jag tycker kött & spagetti känns läskigt dock.. :) Jag har googlat & pratat en himla massa med mina vänner om detta & de har aldrig hört något heller. Underligt! Alla barnen jag vet äter samtliga saker du varnat om.. Vi får nog dela i ännu mindre bitar.. :) Tack för info!! Kram!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-28 @ 17:00:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0