Svar på kommentar

Fatima om Till min lillkorv:
Du gör alldeles rätt i att bara njuta tycker jag! Oro tar bara massa energi. En nyfiken fråga (igen!), kommer du att prata svenska med barnet? Själv skulle jag nog tycka att det kändes konstigt om mitt barn inte kunde mitt modersmål, men samtidigt så måste ju engelskan ligga så nära till hands eftersom du bott där så länge. Jag vet att jag nästan tänkte på engelska efter bara ett halvår i London.

Jaaa! Jag ska prata så mycket Svenska att öronen kommer trilla av lillkorven! Det ska spelas svensk barnmusik från Gullan Bornemark & det ska läsas Svenska böcker.
Andrew får bara bita ihop & försöka lära sig han med! Jag tänker på engelska, drömmer på engelska & blandar svenska med engelska hela tiden när jag pratar/skriver Svenska & måste verkligen tänka mig för så jag inte blandar ihop ord. Därför är det superviktigt att jag stimulerar mig själv också i mitt modesmål! Aldrig ska jag släppa min svenska sida!

Kommentarer
Postat av: Fatima

Kul att höra. Kommer bli roligt för "lillkorven" att vara tvåspråkig! Böcker, filmer och musik är ju rena guldgruvan. Jag längtar sååååå till jag kan börja läsa böcker för Isolde och hon kan uppskatta. Redan nu märks det tydligt att hon gillar när vi sjunger för henne.



Jag fortsätter min frågestund ;) Planerar ni i dagsläget att bo kvar i USA eller tror du att ni kommer bo i Sverige nån gång?

Saknar du familjen mer nu när du är gravid eller känns det som förut? Jag kan ibland tycka att det är lite tråkigt att inte bo i Kd när Isolde växer upp och då ligger ju sthlm bara 3 timmar bort. Men jag är absolut INTE sugen på att flytta tillbaka. Man missar det vardagliga, men när vi väl ses så verkligen umgås vi på ett sätt som sällan blir av om man bor nära. Det försöker jag tänka på. Nu pladdrar jag på igen. Du får hejda mig om jag ballar ur ha ha

2011-09-13 @ 16:58:15
URL: http://www.fatimaslillablogg.blogspot.com
Postat av: mojmoj

Favoritorden kommer att vara mojmoj o mojfaj :-)

2011-09-13 @ 20:54:02
Postat av: Annso

Barn som är flerspråkiga blir i regel bättre på språk - skriva/läsa/tala. =)

2011-09-13 @ 21:13:55
Postat av: Jenny

Fatima - Det ska jag minnsan svara på i ett inlägg .. :) Tack för alla fina frågor!



Mojmoj - Ja här ska det Skypas varje dag! :)



Annso - Ja jag har hört det :) känns himla fint att vi kan erbjuda våran lilla något sånt bra!

2011-09-14 @ 13:35:30
URL: http://jennybenny.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0