Zzzzzzz

Åh herre min skapare vad jag är trött.
August bestämde sig för att vara uppe nästan hela natten.
Jag kan räkna på fingarna dom gånger han varit uppe om natten & krånglat, så jag borde inte klaga, men altså.. jag är dödenstrött!
Nu vill han inte sova på morgonen heller (om han inte har bröstet i munnen eller är i bärselen..)
Antar att vi kommer ligga på soffan hela dagen.

Vad gör ni när er lilla inte vill somna?

Här pratar alla om att gå iväg & låta bebis gråta tills han/hon somnar av utmattning.
Min åsikt är att det är hemskt & jag skulle aldrig testa.

Jag kan ju amma honom till sömns, men vill inte att det ska bli till en vana..
Och jag orkar verkligen inte gå runt med bärselen hela dagen heller.

Det är inte lätt detta!

Kommentarer
Postat av: Lisa

Det är jobbigt när det blir så! Min dotter Elise somnar nästan alltid om man kör henne i vagnen, gärna över en tröskel eller en sladd eller mattkant så det gungar lite lagom och vaggar henne till sömns. Hon älskar att åka vagn, vet inte om August gör det? Hoppas du hittar nåt som fungerar! Tack också för en trevlig och mysig blogg!

2012-04-19 @ 17:36:56
Postat av: Dixie

Jag tänker/tänkte att det är en fas och om hon somnade bara om jag ammade, ja då ammade jag. Eller gick promenader med henne i sele (nu, 9mån, är hon för tung för det men älskar att sova i vagnen). Tror inte dom gör det till en vana... utan bara att dom behöver mer just då. Mat/närhet/uppmärksamhet eller vad det nu kan vara. Du verkar vara en helt fantastisk mamma!

2012-04-19 @ 18:01:22
Postat av: Victoria B

vi hade precis samma problem igår! jag ammar alltid alice i sängen innan läggdags. och det har funkat bra. tills jag började lyssna på andra mammor som sa att det är fel. 20 minuter räcker. Ja ok, kasnke för deras ungar men inte för min alice. jag ser igentligen inget problem i att amma henne tills hon vill sova. hon kommer lite göra det tills hon är 15 ändå, det är jag rätt säker på :) och lämna henne tills hon skrikit sej så trött så hon nästan svimmar av är inget för mej heller. jag tror inte det finns nåt rätt och fel. och tyvärr inget bra tips som passar alla heller. så himla svårt att vara den som ska veta bäst vissa gånger! KRAM!

2012-04-19 @ 19:15:46
URL: http://victoriabeninger.blogspot.com
Postat av: Danielle

Jag har också haft samma problem med min son och det blev bara värre och värre för att jag försökte göra allt för honom. bär runt på han, skjutsade han i vagnen etc... tillslut sa min barnmorska till mig att jag inte fick hålla på såhär längre då det bara skulle bli ännu värre ju äldre han blir och när han blir några år så kanske han till och med kommer vägra ligga i sin egna säng.

Så jag och min kille fick köra med den tekniken att han fick skrika tills han somnade... det var hemskt. jag kunde knappt närvara men min pojkvän var stark och stöttade mig igenom det och efter bara några dagar sov han som en duktig liten prins själv inne på sitt rum i sin säng. och det gjorde att både han och jag fick bättre sömn, sen så märkte man att han vart en mycket gladare bebis på¨dagarna.

Så ja, jag skulle också rekommendera dig till att göra det!!

som sagt det är hemsk, kan inte säga annat. Men August dör inte av de och han kommer inte få men för livet, haha. tvärtom. detta gör att han blir mer oberoende av dig vid sov dags och det är ju positivt om någon ska va barnvakt eller så någon gång eller om han ska sova borta :)



Lycka till!

2012-04-19 @ 19:34:26
Postat av: Theres

Jag brukade ta till amningen vid tillfällen som ovan. Kanske inte så mycket som sömnmetod utan mest för att tillfälliga svackor i mina döttrars, annars goda sömn och humör, allt som oftast var en tillväxtfas och ett behov av att öka på mjölkproduktionen. Fick de bara ligga vid bröstet så ofta de önskade under något dygn, ibland varannan timme, så var produktionen sedan i fas med behovet av mjölk och ordningen återställd. Tack för en bra blogg!

2012-04-19 @ 20:04:22
Postat av: Hanna

Men vad hemskt det lät att låta de gråta sig till sömns! Förstår att du inte vill testa det.

Jag har tyvärr inget tips att ge men hoppas ni båda får sova nu :?

2012-04-19 @ 21:18:16
URL: http://hjn.blogg.se/
Postat av: Anna

Min räddare var att stå inomhus och dra barnvagnen över mattkanten... Man är ju inte så sugen på utomhuspromenader mitt i nätterna :-P. Axel sov bäst i vagnen de första månaderna och somnade alltid klockrent. Han är ju så liten än din så låta ligga honom och skrika tills han somnar av utmattning låter lite grymt:-(

2012-04-20 @ 08:33:10
URL: http://engfields.blogg.se/
Postat av: Annelie

Ja det är jobbigt när de små inte vill sova. Jag har provat många knep på mina killar men INTE låtit dem ligga och skrika. När dem var så små som August är, så fick dem amma om dem ville det. Annars funkade det att ha dem ii famnen och liksom gunga lite småryckigt från sida till sida. Typ samma som att dra vagnen över en kant, fast mina har vägrat vagnen inne. Det jag har lärt mig är att när man tror att man har en rutin klar så ändras allt och man får hitta på något nytt : )) Min stora kille somnade lätt när man smekte honom över ögonen neråt till näsan så att han "måste" blunda samtidigt som jag nynnade tyst.

Hoppas att du hittar ett sätt som funkar för er!

Kram

2012-04-20 @ 08:50:56
Postat av: Malin

Jobbig period, vi har som många andra föräldrar också gått igenom den med våran dotter. De kunde ta timmar innan hon fann sig till rätta å somnade. Hon hade dessutom kolik, de gjorde inte saken lättare. Det har funkat bra med olika metoder i olika perioder. I den åldern som August är i nu, så höll vi henne i famnen å "hoppade" sittandes på sängen, om du förstår. Så de blev ett mjukt gungade, la en snuttis över ögonen, så somnade hon. Vi hade även en elektrisk gunga med vibration i, som hon älskade! En tunn bomullsmössa, nappen, å snutten så somnade hon efter en stund :)



Lycka till!, tror som sagt bara de är en period, dom blir ju mer medvetna om omvärlden, mer nyfikna, mer mamma å pappa, å prövar ju olika nya saker hela tiden :)

2012-04-20 @ 09:46:21
Postat av: Maria

Det vi gör varje kväll är att sätta henne i bilstolen och gunga den tills hon somnar. Det kan ta lite olika lång tid men funkar alltid till slut! Jag tror inte man bäddar för problem senare genom att hjälpa barnet att somna, inte när de är så små.

2012-04-20 @ 15:24:10
URL: http://marou.blogg.se/
Postat av: Cajsa

Här funkade det super med fasta rutiner och till viss del Tass- metoden :)

2012-04-20 @ 17:17:25
URL: http://Http://mammacajsa.blogg.se
Postat av: Cajsa igen

Glömde nämna snuttefilten!! Räddaren i nöden! :)

2012-04-20 @ 17:19:00
Postat av: Ida - mamma till Charles 7 månader

Detta problem har alla mammor många gånger! Tror din lilla prins är för liten för att låta gråta. Håller helt med. Rutiner är bra att hålla på så om han somnar med rutiner håll dig till dom! Kärlek är det bästa. Att skämma bort prinsen med kärlek kan du aldrig göra för mycket :) Charles har alltid nallen bredvid och snuttisen utan dom är det kris hos oss! När han är jätte ledsen funkar bara att han sover på bröstet . Då känner han närhet. Har faktiskt lämnat han till min kille på natten någon gång då går gråtet ibland över snabbare. Men det ska noteras med ibland. Har man varit uppe ett tag kommer de med ny energi och är lugna. Vi har en babygunga som fungerar upp till 11kg. Den är GULD värd! Den vaggar honom till sömns på natten om han inte kan sova, men denna kommer fram endast vid kris. Tror alltid på närkontakt först! Lycka till super mamma! Kram ida

2012-04-21 @ 22:44:52
URL: http://idaceciliadanielsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0