HELG!

Fredagmorgon!
Äntligen helg.
Och denna natten var mycket bättre än gårdagen.
Sååå skönt!
 
 

Andrew & jag kom ihop oss imorse då han påstår att jag är helt knäpp som inte gjort ett schema för August än.
Jag tycker han är helt knäpp som tycker att vi ska ha ett mat/sov-schema för en 5månaders bebis som ammar.
 
Hade ni fasta rutiner för era barn såhär tidigt?
 
 

Kommentarer
Postat av: Pomea

Det hade vi nog ja när han var så liten. Fast det gör man som man vill med ju, tror det är vanligast att man inte har det. Reagerar på att din kille tycker att "du borde fixa det". Kan han göra själv ju. Näha inte det, jaså han jobbar? Jamen då kan han också va tyst.

Svar: Jag tycker också han ska vara tyst ;) haha.
Jenny Lönnstam

2012-07-13 @ 14:52:34
Postat av: Sarasdiary

Jag tror rutinerna kommer komma automatiskt. Men när Tilde är lite större så blir det sova kl 19.00 som gäller ;-)

Reagerar också lite på att han tycker "du borde ha fixat rutiner".

KRAM!

Svar: Han tycker ganska mycket här herrn i huset & jag älskar att kunna bevisa att alla inte har det perfekt & helt uträknat alla gånger. Haha. Han har aldrig ens hållt i ett barn innan August så han borde vara tyst. Ja jag LÄNGTAR tills det är dags för säng klockan 7 & sova hela natten. guuuud så skönt, haha
Jenny Lönnstam

2012-07-13 @ 15:06:15
URL: http://www.lifestyleblogs.se/sarasdiary
Postat av: carolina

Jorå, vi har en del, trots att Totte bara är 10 veckor. Han somnar runt 22-23 varje kväll, så vi har som rutin att amma och natta då, och försöker att inte låta honom sova för tätt inpå det, då blir det kaos ;)

Svar: Men vad duktigt!! Hejja dig!
Jenny Lönnstam

2012-07-13 @ 16:32:10
URL: http://acarolinas.blogg.se
Postat av: Zarah - mamma till lilla O och Ludwig

Våra rutiner kom automatiskt, även om vi ansträngde oss lite för att få till bra nattningsrutiner. Det lönar sig i längden :)

Svar: Så hoppas jag att det ska bli för oss. Att det liksom bara kommer naturligt & sen hjälper man till att forma mer tills man är "nöjd" & har en fast rutin :)
Jenny Lönnstam

2012-07-13 @ 16:34:22
URL: http://zaraholine.blogspot.se
Postat av: elin - mamma till Signe

vi har rutiner. MEN det är Signes rutiner. hon har börjat äta och sova lite samma tider på dagarna. men samtidigt så kommer det ju dagar då det inte funkar.
Jag har svårt att se att man ska kunna styra när en femmånaders ska sova el äta.
Igår kväll försökte vi styra över när Signe skulle somna. Det var ett mindre krig mellan oss och Signe! ;-P kän säga att vi förlorade ganska kraftigt:-P
Kämpa på. och följ August rutiner och inte rutinerna som Andrew tycker han ska ha. det kommer ni vinna på:-)

kram <3

Svar: Haha. jaa dom är ju så bestämda dom små & jag vill inte tvinga August bara för att det ska bli bekvämt för mig liksom.Härligt att Signe börjat få lite rutiner! Kram!
Jenny Lönnstam

2012-07-13 @ 16:39:21
URL: http://flieo.blogg.se
Postat av: Hells mamma till J:5 o L:2

Hade nog inget "schema", tycker rutinerna kommer med ju mer fast foda dom ater. Men barn ar ocksa otroligt olika, min 1:a at som en hast och rutiner funkade jatte bra medans 2:an was a Whole different story. Inga rutiner funkade dar forrens hon var runt aret.
Sa different strokes for different folks ;-)
Det basta ar att skratta at dessa komentarer fran pappor med andra mamma kompisar men visst kan det svida lite och kannas som kritik, som om dom inte tror man gor nagot "dar hemma"

Svar: Ja det är väl som du säger. Man får inte ta det för ordagrant. Det är ett himla jobb vi gör! :) Hejja oss!
Jenny Lönnstam

2012-07-13 @ 17:11:09
Postat av: Frida

Har en oxå en son på 5 månader, vi har inget mat o sov schema men försöker ge smakportionerna på ungefär samma tider varje dag...men annars så känns det som han är för liten än för att ha bestämda sov tider på dagen, han får sova när han är trött helt enkelt...Lite klurigt för pappor (eller mammor....) att förstå ibland när de inte är hemma som man själv är!

Svar: Så gör vi också! Han sover när han är trött. Jag tycker det är skönt att nte behöva vara hemma en viss tid osv uatn att vi tar dagen som den kommer.
Jenny Lönnstam

2012-07-13 @ 17:56:45
Postat av: Siri

Vi började med rutiner när min nu 3 åring var 4 månader. Det fungerade jättebra. Han visste när han skulle äta o sova. Jag kunde sova mer på nätterna och kände mig piggare på dagarna och gladare.
Det tog ett tag för sonen att förstå rutinerna men när han väl tog in det för vana vaknade han 1 g/natt vid 6 mån ålder och sov hela nätter från 11 månader.

Många tror att man gör sitt barn en otjänst o att rutiner är trista men jag kände med min son att han blev trygg m rutinerna. Jag kunde fånga upp hans trötthet bättre o han hann aldrig bli paniktrött/grinig.

Barnens sömn ändras konstant. Det som känns jobbigt nu kan bli extremt tufft att hantera när dom stiger i åldern och har fler sömnavbrott på natten, vill leka osv.

Men om man orkar ha sådan fantastisk tålamod så är det bara o köra på ;)
Lycka till!

Svar: Wow det är imponerande tycker jag! Starkt jobbat!
Jenny Lönnstam

2012-07-13 @ 18:38:23
Postat av: Malin

Här är det Åke som bestämmer så inga rutiner än (han är ca 2,5 månad). Och sen är ju alla barn olika (unika!) så jag tror nog att rutiner växer fram hos alla barn så småningom, man behöver kanske inte alltid "tvinga" fram fasta sov- och mattider. Du känner August bäst och vet nog vad som passar honom (och er) bäst!

Svar: Jag tror också att dom liksom glider in i någon slags rutin själv & sen hjälper man till på traven att forma den. Älskar namnet Åke! :)
Jenny Lönnstam

2012-07-13 @ 19:17:25
URL: http://smalin.blogg.se
Postat av: Matilda

Vi började med ordentliga rutiner, framför allt på kvällen när E var tre månader. Men vår son käkade ersättning och följde ett nästintill pricksäkert schema. Ta det lungt och låt det komma. Det blir lättare när August börjar äta mer fast och sova bättre.

Svar: Jag tror också det kommer komma mer naturligt när August börjar äta. Härligt att det funkat så bra för er! :)
Jenny Lönnstam

2012-07-13 @ 19:52:19
URL: http://whatabouttheroses.blogspot.com
Postat av: louise

Håller med övriga. Alla barn är olika å du känner ditt barn bäst. Vi fick rutiner tidigt men jag har oxå ett enormt kontrollbehov så jag la "onödigt" mkt energi på detta kan jag tycka nu efteråt och jag har ett extremt lättstyrt barn som älskar att sova och som åt när jag bestämde att det var matdags :) Kommer nog inte orka göra på samma sätt om det blir en nr. två även om det var en trygghet att veta att han alltid somnade halv sju och sov sina tolv timmar. När han fick eget rum vid fem månader upptäckte vi att han klarade av att somna om på egen hand om nätterna - plötsligt sov vi alla genom hela nätterna. Men jag skulle inte heller ha velat ha min bebis på en annan våning. Skönt att natten blev bättre än förra och jag hoppas att ni lyckas känna att ni är ett team när det gäller August och hans rutiner. Sådant är viktigt om man ska kunna få avlastning - dock lättare sagt än gjort när en är hemma med barnet hela dagarna. Ja, det vet du ju redan.

Svar: Vad fint att du tog dig tid att dela med dig hur du hade det! Det är så skönt att alla är olika. Och helt underbart att din lilla sov så länge så tidigt. LYX! :) Och jag hoppas verkligen vi blir mer av ett team snart ;) Kram på dig
Jenny Lönnstam

2012-07-13 @ 21:11:12
Postat av: Malin - Edvins mamma

Jag har också fått sånna komentarer, men hej vad ska man göra...?... Några dagar ser Edvins mat/sov/vakentid lika dan ut o sen har han valt att inte sova/äta/vaken allts som tidigare. Har prtat med BVC om rutiner men enligt henne är det ingen ide förrän maten kommer in vid 6 månaders ålder, dessförinnan gör man sig själv bara stressad o ledsen att man inte få in en rutin då man försöker! Dessutom kommer ju alla utvecklingsperioder(enligt min BVC minst 7 inom första levnadsåret)som sätter snurr på tillvaron!
Tror helt o hållet på din stil att ta dagen såsom den kommer!!!
August är ju levande beviset på att du är en toppen mamma - växer, frodas o utvecklas!!
Bamse-kram på dig XD

Svar: ååh så skönt att du haft det likadant & att BVC faktiskt säger att det inte är så enkelt i början. Här är alla som världens gestapo när det kommer till rutiner & det ska helst börjas vid 2 månader. Helt knäppt att försöka kontrollera en sån pluttig bebis! Och gulle dig som skriver så fina ord! värmer i hela hjärtat. Massa kramar till dig & Edvin
Jenny Lönnstam

2012-07-13 @ 21:23:09
Postat av: Malin

De e svårt å ha rutiner før en så liten bebis, som oftast blir ændrade på næsta stund iaf... VI har tagit de lite som de kommer. Hon har "satt" sina "egna" rutiner.De førstår ju som oftast inte riktigt æn...Bættre å vænta till framåt 1 års ålder, men de e min åsikt iaf:) Stå på dig med vad magkænslan sæger :)

2012-07-14 @ 08:18:33
Postat av: Ida

Hejhopp! :)
Jag/vi satte upp rutiner tidigt! Väldigt skönt så från ca 6mnd ålder sover vår prins från ca 20/21-08 på morgonen. Ingen mat bara sömn. Vi gav honom en större dos mat på kvällen än på dagen och för att vänja av maten på natten fick han vatten. Var 4a jobbiga nätter men bebisar (behöver) inte mat på natten. Är självklart väldigt individuellt men de behövs egentligen inte. Han fick mat från 6mnd ålder och när man börjar med mat/gröt/ersättning/välling blir det mer rutiner än när man ammar. Så vi har ungefär en Skalman klocka som är ganska detsamma varje dag och det är helt FANTASTISKT! Man kan planera och göra saker. Jag värdesätter vårt sätt väldigt högt då jag nästan känner mig fri som en fågel 3gånger om dagen. Jag förstår din man som kanske är en planerare? Jag är en planerare och har väldigt svårt utan fasta rutiner! Inga rutiner för mig = noll kontroll.
Men allt är väldigt individuellt så klart.
Lycka till!
Kram :)

2012-07-14 @ 08:44:03
URL: http://idaceciliadanielsson.blogg.se
Postat av: Michaela

För oss började det med att vi la märke till när vår son började bli trött på kvällarna, vilka tider under natten han ville äta och när han vaknade. han somnade väldigt tidigt då & vaknade väldigt tidigt. Så försökte lägga in ett en extra vilostund under dagen så att han höll sig uppe längre och därmed även sov längre på morgonen. & det fungerade utmärkt! Men som sagt detta gjordes endast efter hur vi märkte att han "valt sina egna rutiner" om man säger så, haha.
Tycker kanske det är lite för mycket att styra & ställa hos en liten bebis som ändå knappt förstår. Men det där med sovrutiner är ju så mycket för hela familjen, så det kan ju vara viktigt att få det att fungera :)
Är inte så mycket kontrollfreak av mig, tycker man ska ta saker som dem kommer. Allt föll för oss väldigt mycket på plats då han avvändje sig med mig sovandes bredvid om nätterna & genom med att han fick lite gröt om kvällarna... då höll han sig mätt & belåten mycket längre :)
Gör som du känner!! & du vet ju faktiskt mer än Andrew.

2012-07-14 @ 17:21:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0