Amning

Som nybliven mjölk-kossa funderar jag nu väldigt mycket på detta ämnet.
Hela dagen kretsar kring när August ska äta & jag ser alltid till att mata honom innan vi beger oss iväg någonstans.
Igår åka vi hela vägen till Andrews jobb & då visste jag ju att jag kan amma honom inne på hans kontor.

Men vad gör man om det inte finns någonstans att "gömma sig" & lillbebis är hungrig?


Sverige är väldigt mycket mer amningsvänligt än New York.
Jag svänger inte direkt in på Starbucks & sätter mig, även om jag kan täcka över med amnings-skydd & tycker att just amning är det mest naturliga som finns.
Folk är så fördomsfulla & inte så öppna när det kommer till att just mata sitt spädbarn med bröstet.
Det är lite klurigt det där tycker jag.

Hur gjorde/gör ni med amning publikt?


Kommentarer
Postat av: storasyrran

Jag ammade var som helst men jag hade alltid en sjal eller filt över eller så det täckte. Ville inte blotta mig liksom. Jag anser att om jag själv känner mig bekväm så är det ok. Om det är någon som stör sig på det så är det deras problem!



Du får snart rutin på det! Kram

2012-03-03 @ 16:38:35
URL: http://storasyrran.blogg.se/
Postat av: ellenojag

Jag försökte precis som du, alltid ha ammat Ellen "färdigt" innan vi begav oss ut på äventyr, men nöden har ju ingen lag så ibland blev det amning offentligt på ngt fik, med hjälp av en lite filt ;)



btw.. ja dagen igår var fantastiskt, en så där dag man kan leva lääänge på!!! ha en mysig helg med din fina lilla familj! kram

2012-03-03 @ 16:59:49
URL: http://ellenojag.blogspot.com
Postat av: Ida

Förstår precis hur du känner dig! Jag köpte faktiskt en poncho och sen kände jag att alla mina bekymmer försvann :) I början ville jag bara amma hemma men den för ponchon blev min bästa vänn! Slapp ha filtar och sjalar att lägga över. Drog bara ned linnet och så fick han så fint plats därunder! Guld värt för mig i alla fall!

2012-03-03 @ 17:13:05
URL: http://idaceciliadanielsson.blogg.se/
Postat av: Maria

Visst är det trist att folk kan vara så negativt inställda till det mest naturliga som finns! Alla andra får ju äte var som helst, när som helst och slabba hur mycket de vill.

Usch.. Finns inte mycket som irriterar mig mer än just detta ämne.

Jag har ammat mina 3 barn länge och ju större de blir dessto värre blir det att amma offentligt.

Jag har alltid haft med mig nåt att skyla med men räcker inte det så har jag gått in i ett provrum någonstans. Det är räddningen ibland och gör man det på ett större varuhus så är det ingen som märker att du är där inne en stund.

Det finns inga speciella ammningsrum i USA eller?

Det finns det på vissa ställen här och det är så bra!



Lycka till.. Det känns inte alls kul då man blir uttittad pga en sån fin och naturlig sak.



Kramar till er!

2012-03-03 @ 17:27:51
URL: http://www.livetmedtre.wordpress.com
Postat av: Sarah

Men går det inte att fixa bröstpump eller så och ha iordning med er ut om det skulle vara? Tänkte om man blir borta lite längre?

Nu är jag ju inte expert inom området, men jag har hört många som har gjort så!



Hoppas du kommer på en bra lösning. Dunderkram!

2012-03-03 @ 18:35:43
URL: http://slonnstam.com
Postat av: tina

Jag tycker också att det är deras problem, amma de vart du vill. folk bli irriterad på allt så gör som du vill och som är bäst för August.

kram

2012-03-03 @ 19:43:44
URL: http://tinasaberi.blogspot.com/
Postat av: Fia

Det är sjukt, man måste ju få amma! Däremor behöver man kanske inte slänga upp bröstet inför alla hur som helst, speciellt inte på en resturang, jag tycker att man kan ha något över:)



Jag körde med filt, i början gick jag alltid iväg till lugna ställen, sen pumpade jag ur också, men sen började jag med ersättning rätt fort. Men ha en liten filt över bara, så är det ingen som bryr dig och om dom gör det så ge dom fingret!!

2012-03-03 @ 20:21:42
URL: http://josefinefia.blogg.se/
Postat av: dixie

Jag håller med föregående skrivare; det är deras problem - ditt problem är att ditt barn behöver mat vilket känns rätt prioriterat :) men jag vet hur du menar, det tog mig nån månad innan jag kunde känna så, att jag sket fullständigt i om någon besvärades av att jag behövde ge mitt barn käk.

Tips kan vara: hotellobbies (eller hotelltoaletter, dom brukar vara snälla på hotell), biotoalett, som någon innan tipsat om kan omklädningsrum funka.

Din lilla August är helt helt fantastisk och en big shout out för hur grym du var vid förlossningen. Du kommer bli världens bästa mamma, eller ÄR, och det där med att amma offentligt kommer kännas bättre <3

2012-03-03 @ 20:37:32
Postat av: Stefanie

Att ha en stor sjal med sig är toppen och kan man också - hur svårt det än är liksom försöka strunta i alla andra runt omkring. Så försökte jag tänka: barnet måste äta - alltså MÅSTE jag mata barnet nu! Och så fick det bli där det blev :) Såg även denna i en mammatidning ganska nyligen, en slags amningsponcho: http://www.byleia.com/sv/category/20/Amningsponchon-TM

Lycka till och grattis till söt liten August!

2012-03-03 @ 21:08:28
URL: http://steffiescorner.wordpress.com
Postat av: Lotti - galen preggo

Tack söta du :)



Jag är lite fräck och säger att på den fronten är jag inte särskilt avundsjuk på att du bor i världens stad! Men jag skulle nog ha en sjal över bebisen. Förstår inte att dom inte vill amma där. Varför inte? Är det inte hippt nog? Det är ju barnets bästa och vilken fölrälder vill inte barnets bästa om man KAN amma? Tycker bara du ska köra på även om det kan kännas genant eller obekvämt. Du är ju bara en bra mamma :) Kram

2012-03-03 @ 22:37:32
URL: http://potti.blogg.se/
Postat av: Anna I usa

Vad kul att du skrev om detta... Jag funderade lite om det häromdagen.. Jag funderade över om ikea USA har amnings rum som ikea Sverige har.. Haha. Det har Dom säkert inte, eller kanske?! Här I Cali har jag sett en (!) människa amma öppet och det var en hippie kvinna I en park som ammade sin 3 åriga dotter. Haha. Jag tycker att du gör som du känner, känner du dig bekväm med att lägga en sjal över så tycker jag absolut det :)

2012-03-03 @ 22:41:32
URL: http://annaedback.blogg.se/
Postat av: Victoria Beninger

o gud! jag är värsta amnings fanatikern! haha jag fattar bara inte hur folk kan ge blickar och få en att känna sej konskig för att man ammar sitt barn. vart man är är. jag menar, man behöver ju itne sitta och flasha båda party melonerna på samma gång rakt upp i ansiktet på nån. men att bara sitta lite diskret och mata sitt hungriga spädbarn är ju det mest naturliga i världen. men jag vet precis hur du känner. jag har liksom bara kommit över det. kasnke att canada är lite mer avslappnat, det vet jag inte. men jag skiter i vad andra tycker nu. behöver alice äta så ammar vi! det viktigaste är dock att du känner dej bekväm. här finns det amnings rum på alla malls och köpcenter. och på starbucks får man absolut amma! jag har jobbat på starbucks ett bra tag innan jag blev gravid och om någon anställd där kollar snett ska du fasiken mejla deras huvudkontor! :) Lycka till vännen!

2012-03-04 @ 01:54:31
URL: http://victoriabeninger.blogspot.com
Postat av: elin

Jag förstår inte varför amning ska vara så hemskt. Jag kan ju inte säga till min dotter på 6 veckor att " nej du får vänta, folk tycker att det är äckligt"!

Sedan har jag märkt att jag råkar ut för mycke fördommar och förutfattade meningar eftersom att jag tyvärr har fått sluta amma redan:-/



kram

2012-03-04 @ 07:43:32
URL: http://flieo.blogg.se/
Postat av: Hanna

Intressant detta :)

Jag själv är splittrad eftersom jag själv inte tyckt att det är helt okej att slänga fram mjölkbomberna på fik där andra människor äter sin lunch. Nu när jag själv är gravid har jag fortfarande inte bestämt mig hur jag känner? Det är ju väldigt naturligt att amma men det är ju inte ok att visa brösten på fik annars så... När man själv är gravid el har barn tycker man ju det mesta är ok att prata om vad gäller "barn", men alla människor uppskattar inte att prata om förlossningar el barnkläder då de själva inte är i den fasen och då kanske inte amning på offentlig plats heller? Vad vet jag? :)

Jag tycker att man kan göra det diskret, en del kvinnor "vill" ju visa bomberna känns det som och "JAG är mamma och gör som jag vill och måste".

Gör det som känns bäst för dig!



Kramar

2012-03-04 @ 14:30:17
Postat av: mia

Man kan ju diskret vända sig lite sätta sig med ryggen mot. eller gå till ett annat rum i värsta fall om det är jobbigt. Men så illa kan det väl inte va, det ska väl andra skita i om man ammar offentligt så länge man inte visar allt för mkt bröst. En filt över eller bra amningskläder brukar fungera för mig. Jag använder BOOB's superbra amningslinnen som man kan fälla upp diskret just vid bröstet. det brukar jag ta på mig när jag vet att jag ska till offentliga platser. och det fungerar kanon. har aldrig visat något för nån. en gång när lillan var nyfödd o jag var i en skoaffär blev hon jätteskrikig o hungrig så då satte jag mig i soffan i barnhörnan o ammade :P affärsbiträdena undrade nog varför jag satt o kollade på barntvn där så länge.. hehe men hellre det än att gå in på en toalett o amma.



http://shop.boobdesign.com/sv/4/amning#page=1

2012-03-04 @ 19:01:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0