Mer svar på kommentar!

Postat av: Fatima

På tal om jobb. Hur funkar föräldraledighet i usa? Mycket lägre skatter så jag antar att det inte är lika generöst som i sverige. Hur länge ska du jobba? Är det vanligt med pappaledighet i usa (eller i era kretsar)? Tusen frågor som vanligt, men kulturskillnader är så spännande tycker jag. Och kanske viktigaste frågan, hur ska ni göra med könet? Alltså barnets kön menar ja ju då, ingen annans ha ha. Kom ni överens? Om du frågar mig så borde du få bestämma eftersom det är du som är gravid. Den som är/har varit gravid får alltid bestämma enligt mig ;)

 

Först och främst. TACK för alla frågor jag får! Älskar dom! :)

Nu till svaret : Föräldraledighet är ett ord som inte existerar här. Om man har tur så kan arbetsgivaren ge 3 månaders ledigt. Pappan är ofta hemma i en vecka & det är allt. Himla ledsamt i mina ögon. Man får inget betalt, trots att vi i New York betalar mer skatt än i Sverige. Det är olika i varje stat. New York är såklart den mest dyra staden att bo i!

Jag kommer aldrig i hela mitt liv överlämna min älskade korv till någon annan för att gå & jobba. Så jag kommer förbli en hemma-mamma tills älsklingen minst är några år. Sen får vi se. Jag har ju haft ett projekt på G, men det blev helt lagt åt sidan när jag plussade på kiss-stickan. Kanske börjar jag jobba på projektet när jag är hemma. Vi får se. Det finns så otroligt många möjligheter!


Och om könet.. Jag har inte så mycket att säga. Frågan diskuteras fortfarande. Vi kanske kan få veta när jag har nästa ultraljud, men det lär förbli en diskussion ända tills att jag ligger där med apparaten på magen.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0