Här bor vi!

Ni är så himla många som frågat hur vi bor osv, så här kommer en liten video, eller nej, två videos eftersom det bröts mitt i pga överfull iPhone med kort på August.
Det är lite hattigt & inte bästa kvaliteten men det får gå!
Och jag veeeeet att låter lite knäpp ibland.
Jag har svårt att hitta ord ibland eller använda rätt ändelse.
 
Ni får bara se nedervåningen eftersom August sover & jag inte vill väcka honom.
Övervåningen kommer en annan dag. Och jag visar inte i alla miljoner garderober.
Det är ju långt ifrån färdigdekorerat, vi ska måla om & vi saknar helt möbler till sovrummet, men det får ta den tid det tar att fylla ut & fixa till alla 260 kvadratmeter :)
 
Hmmm.. what else?
Nej det var nog allt.
Välkomna hem till oss :)
 
 
 

HAPPY HALLOWEEN!

 
Vår lilla Frankenstein är redo för Trick or Treat ;)

Booh!

Jag fick världens sug för att baka idag, så jag har stått en bra stund i köket nu på kvällen.
Mjölet har skvätt överallt, det ligger en miljard slevar, bunkar & decilitermått i diskhon.
Men åh så kul det var!
 
Här är lite av resultaten
 
 
Vaniljcupcakes med creme cheese frosting. Helt himmelskt goda!
Jag som aldrig gjort cupcakes förut, lyckades på första försöket. Så roligt!
 
 
Och spökmaränger :)
Lånade recept av Bambi.
Busenkelt & riktigt goda! Och så är dom väldigt söta också. Trots att jag inte är sådär superduktig med småpill som att spritsa & "måla" chokladögon & munnar ;)
They do the trick!
 
Nu ska jag slänga mig i soffan & mumsa gottigheter!

Älskade familj

Dessa två altså..
 
 
Hade aldrig kunnat ana, när jag åkte till USA för nästan 4 år sedan, att jag idag skulle vara gift med den finaste människan som förstår & älskar mig som ingen annan & ha världens sötaste lillkorv.
Och en lurvboll & ett stort hus!!
Helt knäppt vilken vändning livet tog.
Så tacksam är jag!

Redo för små monster

På Onsdag är det Halloween & dags att gå Trick or Treat.
Här finns det massor med godis för alla läskiga vålnader som kommer knacka på & vi har pimpat huset med massa spindelnät & spöken i fönstrena.
Vi har även en dörrklocka med sensor som gör läskiga spök-ljud när man närmar sig dörren ;)


 
 

Hurricane Sandy

Ingen fara på taket för oss i Nashville men här är vår gamla lägenhetsbyggnad i NYC..


Svar på frågestund

Något som jag fundera på är när du tänker/funderar/grunnar på något om det är på engelska? Samma sak om man tex svär...gör du det på engelska eller svenska? Konstiga frågor men jag är bara lite nyfiken...:O Kram på dej!


Bra fråga! :) Jag svär faktiskt på engelska! När jag kör bil & blir arg på dom hemskt dåliga bilförarna så säger jag onda ord på engelska ;) Jag försöker allt jag kan att bara prata svenska med August, men det är ganska svårt när min omgivning är engelsk. Tänker gör jag mest på engelska tror jag & drömmer definitivt på engelska.

Hmm.. Ja det är väl när jag sitter här & bloggar som det är svenska för hela slanten. Ibland fastnar jag dock på ord & måste googla översättning. Pinsamt värre men så är det.

KRAM

 

Åh, där väckte du min nyfikna sida!
Häromdagen nämnde du att ni hade trädgården full av arbetare, gör ni något spännande? (Jag är trädgårdsnörd) Eller var det "det vanliga" med gräsklippning osv? (Där jag bodde som aupair, kom det ett gäng med jämna mellanrum och fixade alla trädgårdar i området)
Ingår det mer i det amerikanska vaccinationsprogrammet än i det svenska (har hört att vattenkoppor ingår tex)
Så, då ska nyfiken i en strut dra sig tillbaka! Ha en riktigt fin söndag nu!


Hej du nyfikna strut ;) Hoppas du har en fin Måndag!

Det var inte gräsklippningsfolket denna gång ;) Vi gör faktiskt om hela vår trädgård. Vi har tagit bort alla fula träd, satt dit nya, massa vackra buskar & rabbatter har även tagit plats. I vår sätter vi in nytt gräs, eftersom det helt dog i somras då det var så extremt varmt. Det kommer bli så FINT :)

Och ja, vattenkoppor ingår i vaccinationsprogrammet men jag har valt att inte ge det till August. Jag ser hellre att han får vattkoppar som barn & sen är immun. En ganska onödig spruta i mina ögon. Om man inte är äldre & inte haft det, då förstår jag definitivt om man vill vaccineras!

 

Kommer du vara hemma med August länge eller blir det typ dagis för honom? Har du nåt jobb att gå tillbaka till?

Jag har inget jobb att gå tillbaka till & jag har ingen aning om hur länge jag blir hemma. Att vara mamma är allt jag någonsin drömt om, så just nu vill jag inte ändra någonting. Något jag vet är att jag inte alltid kommer gå hemma dock. Jag skulle vara alldeles för rastlös att inte få lägga min energi på annat än städa, laga mat & ta hand om barnen. OM jag skulle börja jobba, så kommer August ha en nanny!

 

Jo men jag har en fråga! Undrar om du och Andrew ser olika på barnuppfostran, eller i allmänhet hur det skiljer sej mellan den svenska synen på barnuppfostran och den amerikanska? Rörig fråga kanske...

Vi har väldigt olika syn på barnuppfostran! Vi växte upp på väldigt olika sätt, så jag antar att det är därför. Dessutom har ju jag många många års erfarenhet med barn samt att jag är utbildad barnskötare, så jag ser ju på detta med barn på ett helt annat sätt. Vi jobbar på det dagligen & det är definitivt bättre än i början då vi hade olika åsikter om ALLT ;)

 


Hej:) jag undrar över huset, låt oss få se lite bilder! Har du nått jobb att gå till eller kommer du vara "hemmafru"? Har du några svensks vänner du umgås med i Nashville? :)

 Jag tycker att jag tagit massa bilder på hemmet, men det har jag kanske inte? ;) Får göra en video där ni får en kik! Hemmafru-frågan svarade jag på ovan & jag har ingen svensk som jag umgås med, men Julie & Peter är från Danmark! :)

 

 

Hihi, jag har en fråga angående skönhetsprodukter i New York. Vet du något ställe där de kan sälja märket Mineral essence?
Förlåt om det inte var något om er. Ska själv åka till New York igen om ett par veckor och har inte hittat något men jag tänkte att en rutinerad newyorkbo som du kanske visste.

Hmm.. Bra fråga. Har aldrig sett i någon butik & jag tror tyvärr det är ett märke som enbart säljs online. Sorry :( Kanske kan du beställa online från Amazon & skicka till ditt hotell?

Well, well well! Frågestund och jag med mina konstiga funderingar... ;) Nej då, denna gång vill jag gärna önska bilder från huset, gården, omgivningen och gärna veta hur klimatet är hos er, sommar, höst, vinter, vår? :) Och en lite konstig fråga kanske.. när man ser på film så har dom ju alltid en sheriff. Är det så på små ställen i USA? :D Har du lärt Andrew nån svenska eller vill han kanske inte lära sig det? :) Kram!

 Haha, åh jag älskar dina knäppa frågor!

Vi har lååååång härlig vår, låååång supervarm sommar, låååång härlig höst & kort vinter med MAX 0 gradigt.

Och JA dom har sheriff, haha. Det är alltid en sheriff i varje polisstyrka.

Och Nej, Andrew fattar fortfarande NOLL svenska. Eller där ljög jag. Han kan några fraser ur "Lille katt" eftersom den sjungs ungefär 8359623975 gånger varje dag.

Kram!

 


Hej! Första gången jag kikar in här, men absolut inte sista! Mkt mysig blogg och nu blev jag nyfiken på hur det ser ut där ni bor, huset, omgivningen och så!

 

Hej & välkommen! Jag hoppas du kommer fortsätta kika in :)

Jag får filma i veckan så ni får se allt!

 

 

Kul med frågestund :)
Jag undrar om ni vill ha syskon till August och isåfall nära inpå eller om några år? (Såklart man inte kan bestämma när man vill ha barn men om du fick önska)

Jaa vi önskar oss absolut ett syskon till August. Vi hoppas hoppas att vi kan få ett till litet gryn, men sen är det nog stopp ;) Vi funderar mycket på NÄR det skulle "vara bäst" & när August är över 2 är vi båda överrens om. Just nu tänker vi att ett maj-barn 2014 inte skulle vara så tokigt. Men det är ju önsketänkande :)

 

 

Åhh vilken fin bild på er !!
Och A´s brallor i din nya headder är ju underbara !! Vart får man tag på sånna ?
Kram


TACK!

Polarn & Pyret är brallisarna från :)

Kram!

 

Det vore kul med en guidad tur i huset i bilder!

Det kommer, det kommer. Jag filmar i veckan :)

 

Berätta om hur en vanlig dag ser ut för dig!

Varning för LÅNG text!
Vi vaknar mestadels runt halv 6. Eller.. August vaknar då. Eftersom vi turas om att ta honom på morgonen, så går jag antingen upp, eller så ligger jag kvar till 7:30-någonting.

Om jag går upp busar vi runt i August rum, han klättrar på allt & jag ligger ner på golvet & önskar att han bara, helt magiskt, la sig ner på golvet & somnade om i någon timme, haha.

När August tröttnat på att krypa runt & upptäcka rummet, klär vi på oss & går ut med Mally. Det blir en 20 minuters-tur i området.

När vi kommer hem ammar August & ofta är det dags för dagens första lilla nap. Det brukar inte vara vidare lång.

Om han inte är trött, äter han cocosmjölkyogurt till frukost & leker en stund till. Om han lyckas vara uppe till ca 9, kan han ta en riktigt lång vila på ett par timmar. Men oftast är den runt någon timme.

Efter den vilan brukar vi bege oss ut & göra något kul. Träffa mammavänner, gå på sago/sångstund, åka till parken osv. Han somnar gärna i bilen & vaknar så fort jag stängt av motorn.

Sedan lattjar vi, han ammar igen när han känner för det & jag har alltid lunch nedpackad. Någon pure blir det. Alltid hemlagat då han total-ratar burkmat. 2 iskuber med mat äter han nu. Favoriten är sötpotatis, morot & kalkon. Och några puffar, något mum mum kex osv.

Sen är det dags att sova igen. Någon gång runt 1-2. Den vilan vill jag gärna att han ska sova till efter 3, men absolut aldrig längre än 4! Vi försöker även alltid se till att vara hemma från dagens äventyr så det inte blir mycket nya intryck på eftermiddagen. Han blir så himla gnällig då.

När han vaknat så ammar han, vi leker här hemma, jag förbereder ofta middagen, kanske går vi en promenad med Mally i området igen.

När klockan är 5, är det dags för gröt. Med äppelmos & kanel är favoriten. Han äter med god aptit & det är nu bästa tillfället att ge honom ny "finger mat". Jag lagar alltid små portioner med lax, kyckling, pasta, ris osv osv som han kan pilla med på kvällen.

Sedan badar vi & det är August bästa stund på hela dagen. Just nu plaskar han så det skvätter överallt & han försöker klättra över badkarskanten.

Efter badet smörjer vi in med kräm, borstar tänderna, sätter på pyjamas. Kryper runt lite på golvet & myser.

Strax efter 6 kommer ofta Andrew hem & då blir det pappa-mys. Jag fixar färdigt maten & senast 7 nattar vi August. Då ammar jag honom, läser en bok (även fast August inte lyssnar) & sjunger Akuskönt 3 gånger.

Sedan sover han väldigt gott, ofta till midnatt någonting.
Jag & Andrew äter middag tillsammans vid köksbordet. Alltid! Ser sedan på serier, film & äter något sött. Varenda eviga kväll äter vi sötsaker, haha.

Jag stupar allt som oftast i säng strax efter 9. Ibland tidigare.

August vaknar under en bra natt enbart för att amma en gång runt 2-4 för att sedan sova vidare i egen säng till 5:30. Under en jobbig natt är han uppe varje timme & gnäller.

 

 

Åj vilken tur att jag hann frågestunden. :)
Undrar precis som många andra om vi inte kan få se bilder på huset och trädgården? Undrar också hur du tror att ditt liv ser ut om 10 år? Hur blir det med dagis för August, blir du hemma länge eller hur funkar det där? Tror du att ni föyttar till Sverige någon gång? Varma kramar

Jag lovar lovar att filma i veckan så ni får se hur det ser ut överallt :)

Mitt liv om 10 år? Hmm.. Förhoppningsvis har vi en liten lillkorv till. Vi har flyttat till ett annat hus, lite större i mitt drömområde, Andrew har klättrat på karriärstegen & vi lever gott. Jag hoppas även att jag pysslar med något som jag älskar, då barnen är i skolan.

August kommer inte gå på dagis. Om jag skulle börja jobba, kommer han ha en Nanny.

Och det där med Sverigeflytt är inte så troligt. Andrew har ju ett väldigt fint jobb här som han kämpat för i många år. Han kan ingen svenska & skulle mest troligt aldrig kunna få ett jobb så bra som det han har här, så det känns inte logiskt liksom. Men man vet aldrig! Man ska aldrig säga aldrig. Jag önskar att August & jag (&möjligt lillsyskon) kommer kunna bo i Sverige om sommrarna då dom är lite äldre. Även att mina barn kan plugga något år i Sverige då dom är äldre.

Kram kära du!

 

Hej Jenny! Nu kanske det är för sent att fråga men jag chansar. Jag undrar om det blivit några kulturchockar mellan dig och din man eller med hans familj? (Du behöver såklart inte berätta något privat men något roligt missförstånd kanske.) Tack för en bra blogg, jag läser den nästan varje och ska bli lite bättre på att kommentera!

 

Det är inte för sent ;) 

Vad roligt att du är inne & läser så ofta. Det gör mig så glad att höra!

Hmm.. jaa altså det är klart att det blir kulturchockar. Vi har ju vårt sätt att se på saker i Sverige & ofta skiljer det sig en del mot hur saker & ting funkar här. Att köra bil efter att ha druckit alkohol är ett praktexempel! Jag tycker det är hemskt fel & skulle aldrig aldrig sätta mig bakom ratten efter ett par öl. Där har vi stora meningsskiljaktigheter. Jag kommer faktiskt inte på något missförstånd just nu, måste klura på det! Jag är väldigt säker på att det finns många. Både bloggvänliga, roliga & sådana jag får hålla för mig själv för att behålla husefriden ;)


Lekparkshäng

Vi har varit i lekparken idag.
August gungade, satt på en megastor nyckelpiga med sin papa & åkte rutchkana med the mama.
Väldigt uppskattat hos korven :)

(Svarar i detta nu på frågorna så svar kommer imorgon!)


Frågestund

Vad undrar ni över?
Vad vill ni veta?
Vad är ni nyfikna på?
Andrew? Mally? August? Mig? Vart jag kommer ifrån? Om New York? Om Nashville? Om huset?
 
Fråga på!
 

Lördag

Här sitter jag som en zombie efter en sjukt jobbig natt.
Googlar ihjäl mig på vad som kan vara "fel". Kan han besväras med sura uppstötningar? Han kräks ganska mycket fortfarande, trots att han börjat äta mer mat.
Eller är August helt enkelt bara väldigt dålig på att sova?
Hemska tanke..
Jag utlovade ju att berätta om vår "sov-träning" som vi började med för över en vecka sedan, men det känns inte som att det funkade vidare bra, haha, så därför har det uteblivit.
Jahapp.
Annars då?
Idag är det Lördag & vi ska försöka ta det lugnt.
Vi ska köpa ny bil-stol till lillkorv & åka till doktorn så han kan få influensavaccinet.
Sedan får det bli lunch eller tidig middag på någon restaurang då jag inte inte känner för att laga mat.
 
Det är vår dag i stort.
 
Hoppas ni har en härlig dag!
 

Lilla plupp August när han bara sov & sov dagarna i ända
 

Kaos

Vi hade planerat dagen så bra trodde vi. En riktig mysfredag skulle det bli.
Men allt blev pannkaka & slutade med övertrött sur familj & att Andrew är iväg för att hämta 2 burritos, eftersom vi håller på att dö hungerdöden, då vi inte ätit lunch.
Som grädden på moset slog jag huvudet så hårt i bildörren att jag har värk i nacken. (Orutinerat, I know)
Jäkla skrutt dag!
Slår vad om att lillkorv kommer sova sämre än sämst som grand finale.

Positivt var dock att jag äntligen hittade cocos-mjölkyogurt med vaniljsmak till August.

Nej nu kastar jag in handduken
Imorgon blir bättre!


2 månader kvar till jul

Och bara 17 dagar kvar till mamma & pappa kommer!
Jag kan inte beskriva med ord hur mycket jag längtar.
Så underbart det ska bli att se dom igen & framförallt att dom ska få umgås, kramas & pussas med älskade lillkorven.
Längtar längtar längtar!
 
Jag får ofta frågan om hur det är att bo så långt ifrån min egen familj.
Och det är verkligen tufft emellanåt!
Särskillt när det är så otroligt många många timmar bort.
Och sedan August kom till livet så känns det ännu mer i hjärtat.
 
Men vi gör det bästa av situationen & skypar minst en gång i veckan.
Skriver en massa mail, skickar bilder osv.
 
Man får göra det bästa av situationen!

Jag gjorde ett medvetet val då jag gifte mig med Andrew för jag visste att det är honom jag vill dela varje dag med i livet.
Vi har det väldigt bra & är otroligt lyckliga som familj här i Nashville.
Det viktigaste är ju att vi har varandra ❤
 
 
 
 

Lilla klängapan

August är otroligt gnällig & klängig just nu.
Det har varit så i ett par dagar & jag vet inte riktigt varför.
Det är ju himla mysigt på ett sätt, men det är inte lätt att få någonting gjort här hemma.
Han kryper till där jag står, sen drar han tag i byxorna, reser sig upp & sen börjar han gnälla till jag plockar upp honom.
Vet inte riktigt om det finns tips/trix till detta?
Jag ger honom ofta köksredskap eller annat han kan pilla med om jag tex lagar mat & han brukar vara nöjd.
Men inte inte i de senaste dagarna.
Det ska kramas & mysas & bäras.
Jag har världens hulken armar nu!
 
Jaaajaaa.
Det är väl en jäkla FAS som vanligt, haha.
 
 
Lilla gullefjun.
Gud vad jag älskar detta barn!

Promenad & picknick

Det är 28 grader varmt & härliga vindar ute. Eftersom vi har massa människor som jobbar i vår trädgård, flydde jag fältet med mina små godingar.
Vi packade ner lite att tugga på & åkte till en park i närheten.
Jag & Mally fick oss en härlig promenad & när August vaknade hade vi picknick bland höstlöven.
Mysigt värre ❤


Så ledsamt

Bläddrar i en föräldratidning & får se denna artikeln..
 
 
Helt sjukt att folk fortfarande slår sina barn & tror att det kan göra "nytta".
Får rysningar & blir illamående.
Usch..

Barnens bibliotek

Idag var vi på barnens bibliotek där vi bor & det är då otroligt fint!
Det är som att kliva in i en sagovärld med lummiga träd, mjuka fotöljer & massa massa böcker i tjusiga hyllor.
Längst in är sago-grottan där ett helt gäng med barn samlas varje tisdag & onsdagsmorgon för att sjunga sånger & läsa böcker.
Hur mysigt som helst!
August tycker det är väldigt kul med musik så vi kommer definitivt åka dit fler gånger :)


Nytt & fräscht

Nu har utseendet på bloggen ändrats som dom flesta säkert märkt.
Om ni inte ser, så uppdatera sidan :)
 
Jag hoppas ni tycker om det!
 

Mammalugg

Okej alla mamas.
Nu kan jag inte längre dölja det.
Jag har en mamma-lugg.
En liten, fjunig jäkla lugg som är helt omöjlig att frisera.
Det ser helt otroligt fult ut altså.
 
 
Jamen ni ser ju själva.
S to the U to the C to the K

Mysdag

Åh vilken härlig dag det blev!
Vi spenderade flera timmar på zoo med nya vänner & August hade så himla kul!
Det finns stort "djungle gym" med bebishörna med mjuka mattor så barnen kan leka loss emellanåt vilket är perfekt! Det blev även en sväng i gungan & picknick i skuggan under ett träd.
Perfekt dag!


Vi drar på Zoo

Det var inte en rolig natt kan jag meddela.
Mer än så behöver vi inte gå in på sömn idag.
Så jävla trist bara.
Anyway.
Idag ska vi dejta ny mamma-vän med bebis.
Vi ska gå på Zoo & snickesnacka med kaffe i handen.
 
Det är så lustigt det där med att träffa nya mammavänner.
Att fråga om nummer, smsa, sätta upp första dejten & sen hoppas hoppas man att det ska klicka så man har en ny vän att hänga med.
Känner/gör ni också så?
 
 

Here we go again

August har varit jättegnällig idag.
Liksom gnytt hela tiden & inte varit nöjd med något.
Han har hängt som en liten apa på mig från att vi steg upp, till att jag stoppade om honom & pussade godnatt.
Problemet är magen, fick jag klargjort för mig då vi senare på eftermiddagen bytt måååånga blöjor.
Stackars kraken..
 
Nu håller vi andan här hemma.
Tänk om vi faller tillbaka på ruta ett igen med sömnen?!
 
 
Piggar upp med denna bilden, haha. Vi fastnar sällan sällan på bild tillsammans!
Tänk att jag inte tvekat en sekund sedan dag 1 att Andrew är den jag vill spendera varje dag med, resten av mitt liv.

Pumpkin patch

Pass opp!
Här kommer bildbomb frrån gårdagens Pumpkin Patch
 
 Det fanns mycket att göra!

Sötast var Munchkin Maze-labyrinten.

 Eller nej. Sötast var dessa två <3
 
 Skruttunge!
 
 
 August fick känna på riktiga majsen vid Corn Maze labyrinten.
 
 The papas
 
 Och massa fina djur
 
 Och the mama
 
 Däck-gungor i alla träd
 
Denna godingen altså! Vill bara äta upp henne
 
 Underbara vänner! (som tyvärr ska flytta. Buhuuu)
 
 Och här är vi. August var megatrött & inte på humör för fotografering.
 
 I slutändan plockade vi givetvis pumpor som vi nu ska pynta med här hemma.
 
En fin dag, minst sagt!
 

Min lördag

Ligger visst lite efter i dagarna här på bloggen, men då får ni ta del av vår härliga Söndag imorgon istället :)
Igår, Lördag, hade jag min första riktiga ensamtid.
På förmidagen tog Andrew med sig August för att göra ett par ärenden.
Dom var borta såpass länge att jag hann städa undan, duscha & göra mig iordning samt baka kladdkakemuffins.
(ALLA har bakat kladdkakemuffins i helgen?!)
 
Vid halv 12 kom Caroline & Shayne med deras lilla Audrey.
August älskar att leka med Audrey!
 
Jag & Caroline dumpade sällskapet & åkte till en salong för att få naglarna fixade.
Älskar att dom har massagestolar när man får sin mani/pedi!
Det blev en grå-historia på mina fingrar & rött på fötterna
 
Vi blev borta i flera timmar & när vi kom tillbaka kurrade det i alla magar, så vi åkte till ett mexikanskt hak för att äta tacos, burritos, guacamole & dricka margaritas samt öl.
Har ni haft en Coronarita någon gång?
Man häller en Corona i Margaritan!

Efter dessert hamnade samtliga i sällskapet i matkoma så där slutade en perfekt dag.
Och sedan sov August 9 timmar i sträck på det.
 
HAPPY MAMA!

Och vinnaren är

Nu är tävligen avslutad & vinnaren av en mössa från Guldfisken är -
 
Akka - Mamma till Gustav
 
Grattis grattis fina du!
Du kommer få ett mail inom kort :)

Plötsligt händer det

Ungen sov till 4!!
4 på morgonen!
I sin egen säng.
Utan att vakna en endaste gång.
Åt & somnade om till klockan 6.
 
Vi är som i chock här hemma..
 
 

Mummy for Mally

Altså jag har haft en helt otroligt bra dag!
Men mer om det imorgon.
Vi är nämligen upptagna med att ligga i soffan, äta glass & kolla film.
 
Som jag skrev i tidigare inlägget så fick ju August nya leksaker & självklart behöver även min första bebis något nytt att busa med.
Det blev en mumie-hund som piper en himlans massa när han biter på den.
Allt vi handlar just nu går i Halloween-tema ;)
 
Lurvgosen min
 
Glöm inte att tävla om en mössa! Tävlingen avslutas imorgon, Söndag!

Nya leksaker

Dags att fylla på leksaksförrådet till lille herr August.
Han får gärna leka med dammsugaren, stekspaden, plånboken & pappas gitarrer, men kanske vore det kul med lite "riktiga" leksaker också ;)
 
Jag älskar Melissa & Doug så det fick bli lite skoj därifrån.
Tycker väldigt mycket om att dom är i trä & att det är målat med en "säker färg".
Xylofonen gick hem med buller & bång kan jag säga.
Lilla musik-killen.
Han har börjat dansa lite också när vi spelar musik.
Herregud så sött det är. Smälter som smör i solen när han börjar gunga med benen.
 

Paket som piggar upp

Med tanke på att vi sov ca 2 timmar igår natt, så kan ni ju gissa hur hög min energinivå varit idag.
Därför blev jag väldigt glad när detta paketet stod utanför dörren.
 
 
En halloweenhälsning fylld med delikatesspopcorn, olika kakor & smarriga godisar.
Så otroligt välkommet!
och välbehövligt.. ;)

Bakom kulisserna

Såhär ser det ut bakom kulisserna när vi försöker få några fina månadskort på korvmojen.
Det tar sin lilla tid.. ;)

Snälla människor

Det finns så mycket fina, godhjärtade människor där ute!
Vi trodde att vi funnit ägaren till hunden idag, men det visade sig efter lite bilder, att så var tyvärr inte fallet.
Turligt nog så har paret som vi var i kontakt med, ett brinnande intresse att rädda hemlösa hundar & är specialister på blonda labradorer.
Så dom ville verkligen ta hand om den fina stora lurvbollen, som så fint låg på vår uteplats.
En av dom jobbar även på veterinärsklinik & imorgon ska dom kolla efter id-chip osv & förhoppningsvis finner dom en ägare.
Hoppas hoppas!
Annars kommer han få bo hos paret & kommer garanterat få det riktigt bra!
 
 
Mally ville så gärna leka med kompisen där ute men vi blev avrådda då vi inte vet om hunden bär sjukdomar osv.. Jag tror han blev lite sur på mig, men det var för hans bästa.
 
Annars då?
Vi har haft en bra dag, trots att jag suttit i telefonen i flera timmar med hundorganisationer & mycket annat som måste göras. Det är allt från blanketter till August doktor till att ändra address till svenska myndigheter osv osv..
Är lite trött i hjärnan nu.
Hoppas att August kommer sova lite mer i natt.
Han har redan gnytt & gråtit ett par gånger så det ser ju inte sådär ljust ut.
Klockan är 9 förövrigt.
 
Jaa.. Nu börjar han igen..
Om jag ändå visste vad som bekymrar min lilla kärlek..

Besök av en ny kompis

När vi var ute & promenerade imorse kom det en stor, äldre Labrador & viftade på svansen. Han hälsade så fint på Mally & sen följde han med oss hem.
Han har inget halsband eller bricka så vi kan identifiera honom.
Jag har sökt på alla möjliga hemsidor för borttappade djur för att försöka hitta hans hem men ingen har nappat än.
Jag har även satt upp lappar i området & lagt upp en annons på craigslist..
Stackars vovve :(
Han ser så trött ut. Han får vila på vår altan & har fått mat, vatten & lite godisar.
Tror inte han är hem-lös då han ser väldigt välvårdad ut.
Åh jag hoppas hans ägare dyker upp snart!
Jag skulle vara helt förkrossad om Mally sprang iväg..



Glöm inte att tävla!

Torsdag redan?
YES!
Vi har börjat lite sovexperiment här hemma & Andrew är med på noterna (!!)
Så inatt har jag sovit helt okej i mina sovmått mätt.
Kände mig pigg nog att säga "Jag tar August, ligg du kvar & dra dig", klockan 6 på morgonen.
Så idag känns som en bra dag från start.
Ska släppa av Mally på hunddagis så han får leka av sig lite, gå promenad med August i parken, springa ett par ärenden & bara mysa runt här hemma.
 
 
Ni har fortfarande chansen att vara med & tävla om en mössa till någon liten person ni tycker om :)
 

Den perfekta apelsinen

Få saker gör mig alldeles överlycklig i hela kroppen när jag haft en ganska jobbig dag.
Eller. Min dag har varit absolut toppen! Men natten var nog den värsta ever!
Så jag är så TRÖTT att jag är som en zombie.
Men inget mer tjat om det nu.
Sova får jag göra när August flyttat hemifrån antagligen.
 
Iallafall.
Jag handlade mat & blev sjukt sugen på apelsiner när jag stod där i fruktdisken.
Plockade på mig 2 stycken, för alltid alltid brukar dom vara hårda & trådiga på något underligt vis.
Det där med tjocklek på skalet, mjukhet, färg & högsäsong spelar ingen roll när det kommer till min tur med dessa frukter, så jag vågade inte riskera en hel påse full med bittra citrusar.
MEN!
Plötsligt händer det!
Apelsinerna var dom godaste, saftigaste & syrligaste jag ätit i hela mitt liv.
No joke.
 
Gudars så glad jag blev!
Måste ju låta skitfånigt, men tänk vad underbart att kunna bli så helhjärtat glad av något som en simpel apelsin

8 Månader ♥

Idag blir korven 8 stora månder.
Tjohoo för gofisen som växer så det knakar & som har lärt sig så otroligt mycket på en fjuttig månad.
 
  • Nu kan han äta med tumme & pekfinger. Han älskar att mata sig själv. Potatis, lax, morötter & mum mum kex är favoriter.
  • Han äter lite mer mat! Dock enbart med annan sked än plastskeden & definitivt mer om maten kommer från mammas tallrik när mamma äter ;)
  • Det kryps en himla massa. Överallt är han & undersöker
  • Att försöka dra sig upp på alla möbler är ett evigt projekt. Vart vi än är & vad vi än gör så ska det klättras.
  • Bebiskompisar börjar bli mer intressant & han vill gärna smaka lite på vännernas knubbiga fötter eller peta dom i ögat alternativt stoppa handen i deras mun.
  • Sömnen är fortfarande inte något att hänga i granen, men vilostunderna på dagen börjar ta mer form & det syns nu ett tydligt mönster.
  • Klockan 7, om inte lite tidigare är natta-tiden. Senare går inte!
  • Det finns nu 2 små tänder i lilla munnen.
  • När vi säger "hej hej" vinkar han & säger "hää". Så SÖTT!
  • Älskar älskar älskar när vi sjunger & spelar musik. Det finns inget bättre än att få vara med när pappa spelar gitarr.
 
 Underbara barn

Mally & August

Dessa två altså!
Jag vet inte om Mally tycker det är roligt eller mer jobbigt att August kryper runt som en galning ;)
Han är väldigt nyfiken på vår lillkorv & blir väldigt glad när han ser honom & är alltid väldigt nära. (Speciellt när det är mat-dags..) Men han tycker nog det är lite störande att ha en nyfiken liten krypmaskin som gärna känner & petar på honom. För August kryper nästan alltid dit Mally är.
Ofta suckar han bara & flyttar sig undan lite, eller så härdar han bara ut situationen.
Men! Det lustiga är att när August inte ger Mally uppmärksamhet så kommer han & slår sig ned väldigt nära.. :)
 
Vi övar övar övar på att lära August leka fint med Mally & klappa försiktigt. Men det går ju sådär än så länge.
Det får ta sin tid.
 

Längtar till dom börjar leka tillsammans :)
 

Fläskpannkaka med äpplen

Idag ska vi åka & busa med vänner.
Jag brukar alltid passa på att bjuda på svenska härligheter & idag blir det fläskpannkaka med mycket tärnad bacon & skivat äpple på toppen.
Mmm!
 
 
Det var kyligt ute imorse (14 grader, haha) så vi har invigt August nya Hanna Andersson fleece som vi fick i present av en god vän.
Hanna Andersson är ett svenskt märke som verkligen slagit stort här i USA.
Använder ni det där hemma också?
Jag älskar kvalitten! (Kvalitteten?)

Dags att barnsäkra!

August smakar på ungefär allt som kommer i hans väg just nu.
Allt åker in i munnen.
 
 
Måste hålla ett öga på hundmaten som står på golvet.
Och vad vi har på borden/lägsta hyllplanen.
Och sätta fast bokhyllorna i väggen!
Det måste vi göra.
Och sätta upp grindar vid trappen!
 
Tips om vad man bör tänka på för att göra huset lite mer barnsäkert?

Höst-mys

Det är helt underbart med höst här!
Den extrema värmen har inte unfunnit sig på säkert en månad.
Det är härligt kyligt på morgonen & under dagen värmer solen så man fortfarande kan gå i t-shirt & ballerina.
Färgerna här är helt fantastiska & det är så friskt i luften.
Helt klart min nya favorit tid på året.
 
 
Längtar till nästa helg då vi ska gå på Pumpkin Patch & Corn Maze.
En labyrint som man går in i, sen ska man försöka hitta vägen ut ;)

En helt ny värld

August är överallt i hela huset & upptäcker.
Han kryp-ålar fort som bara den! Försöker klättra & stoppar allt i munnen som kommer i hans väg.
Sladdar, pappas gitarrer & mammas vattenflaska är favoriter. Och våra dörrstoppare!
Han är så otroligt upptagen & inte alls lika mammaberoende som han var för några dagar sen.
Nog är han mammig, men inte i närheten vad han förut varit.
Så trots att det är mycket spring här nu, känns det ändå mycket enklare då jag inte behöver bära lillkorven hela tiden.
Han hänger på själv :)
 
 
Älskar att se denna mini-människan utvecklas!
Han har en sådan personlighet & vilja.
Envis så det räcker till 100 man!

Tävling!

 
Det är dags för en tävling här i bloggen i samarbete med Guldfisken.
 
 
Du kan vinna en snygg mössa i valfritt tyg samt storlek.
Reglerna är superenkla!
 
Du klickar in på Guldfisken på Facebook.
I fotomappen "tyger som finns i lager" bestämmer du vilket tyg du skulle önska ha en mössa i & skriv sedan ned i en kommentar vilket du valt & vem du skulle vilja vinna till.
 

Litet urvar av tyger som finns :)
 
Enkelt va?
Nästa söndag utses en vinnare!

Vad är det för fel på mig?!

Andrew gick upp med väldigt pigg August 6:30.
Somnade jag om?
NEJ!
Jag ligger vaken & lyssnar till hur dom busar.
Jajaaaa ;)

Så fort jag vaknat till helt kommer en tävling här på bloggen! Håll utkik!


Inte så undra på

Jag känner mig sjukt sliten idag. Tänkte det kan ju vara vädret, att jag druckit för lite vatten osv.
Sen slog det mig.
Jag känner mig sliten för att jag är jävligt sliten helt enkelt. Efter 3 dagar ensam med lilla martyren så känner jag mig helt slut! I 6 månader har sömnen krånglat för korven & jag snittar nog 5 timmars osammanhängande sömn per natt. Jag sover inte när August vilar på dagen (jättedumt jag vet!) utan då städar jag/ alternativt förbereder kvällens middag som alltid är lagad från grunden. Det tar en herrans tid att laga köttbullar, mos & gräddsås när man inte "fuskar". Jag KAN inte strunta i tvätt, disk & damm. Det går inte! (Tack mamma) Och mat man slänger i micron kommer inte in i min kyl. Hur gör man? Är någon likadan? Lite manisk över att allt ska vara på topp liksom? Herregud, vad gör man när man har två ungar? Eller tre?! Mentalvården nästa liksom..


Himla otur

Så less jag blir när Andrew måste resa så det påverkar helgerna.
Och nu är hans flyg försenat (som alltid på lördagar..) & han kommer lagom hem till att säga Godnatt till August.
Det var den Lördagen.
Suck så trist!
Det har varit otroligt skönt att vara ifrån varandra lite (om man får säga så..?) men nu är det ju lördag & jag tycker det är Så otroligt viktigt att ha kvalitetstid som familj.
Oh well.
Vi får mysa imorgon istället. Och jag får skjuta upp min 8-månaders-efterlängtade egentid ytterligare en vecka. Drömmer om lååång manikyr & pedikyr.. Denna ickesovande trötta maman needs some lööööve!


Hej&hå

Detta hände nyss i vårt hem
Mvh, chockad mama


Äntligen!

Nu börjar jag lista ut min knäppa lilla tjockiskorv!
Han vill äta ur Min skål när vi äter, men inte ur in egen. Han äter ungefär Allt (!!) från min tallrik men spottar ut om han får samma ur sin skål. Han tycker inte om plastskedar & han älskar potatis.
Precis som Håkan i Sunes jul! Haha!
Mally är överlycklig att det nu finns några fler mat-tillfällen att lura under bordet.. ;)


Crazy kiddo!

Älskade fjunet är som en liten raket här hemma! Han flyger fram till höger & vänster, försöker dra sig upp på alla möbler & vill bara stå upp hela tiden. Inte en lugn stund får jag ;) men så mycket roligare det är att leka med tokfisen. Han skriker av glädje när vi sjunger & klappar. Vinkar jättemycket med hela armen när vi säger "Hej hej" & slänger sig (bokstavligen) efter telefoner, fjärrkontroller & diverse saker på golvet som inte är en leksak.
Älskade knubbiga energiknippe! ❤



Rensa bilder

Vi har nu kommit till en stund jag fasat.
Datorn är överfull med bilder, så är vår externa hårddisk.
Detta hände snabbt efter att August föddes.
Så nu sitter jag & raderar sådana som inte är smickrande alls. Även det gör ont i hjärtat!
Jag vill inte radera något alls!
Inser att vi kommer få köpa nya hårddiskar väldigt snart.
Hur gör ni med alla bilder?
För jag vet att det finns många mamas där ute som knäpper många fler bilder än jag ;)
 

Hjälp!

Nu behöver jag ny bloggdesign!
 
Söker med ljus & lykta efter någon som kan ställa upp & göra om hela rasket.
Anyone?
 
 

Burberry Baby

Att vara sjuk i en Burberry outfit måste ju få August att må lite bättre, eller hur? ;)
 
 
Jag skulle då inte säga nej till att ha denna mysdress från samma märke, hehe.
Mortskämda unge ;)

På begäran - Glass med chokladsås

Fick många efterfrågningar om yogurtglassen med chokladsås jag smaskade på igår kväll :)
Här kommer världens enklaste recept.
 
En burk med Fage grekisk yogurt (eller från annat märke)
 
Häll över i en bunke & släng 2-3 dl frysta hallon över (jag väljer alltid organic!)
 
 
Mixa mixa mixa tills hallonen är helt mosade.
Stoppa in i frysen tills det stelnat lite. (Ca 30 minuter)
Obs. Vill man ha lite sötma, mixa i lite Stevia.
 
Undertiden,
Ta 4 matskedar cocosfett & smält i glasskål över kokande vatten.
 
 
Häll över ca en mastked stevia (vill man ha mindre sött så tar man mer, vill man ha mer sött, ta mer osv..)
 
 
När det är smält, häll över 1 1/2 dl mörk kakao
 
 
Rör om i ca 2-3 minuter.
 
Ta ut glassen, häll över lite chokladsås (Obs, Den kommer stelna!)
ÄT!
 
Resten av all choklad häller du i en form & ställer i frysen tills den är stelnad.
Sedan förvarar man den i kylen eftersom cocosfett blir mjukt i rumstemeratur.
 
Man kan också riva chokladen över glassen, när den är stelnad (chokladen altså).
Det ska jag testa ikväll! :)
 
 
Mmhmmm!
 

Tisdagskväll

Mina bästa kvällar med nytt avsnitt New Girl på tv:n.
Älskar den serien!
Skrattar så himla mycket varje gång.
Ska äta middag i soffan bestående av kycklingsoppa & hemlagad grekiskyogurtglass med hallon.
Mmmm!
 
Och vet ni vad?!
August har inte öroninflammation! :)
Hans hals är dock väldigt röd & irriterad så därför är han så gnällig & ledsen emellanåt.
Läkaren sa att han borde vara bättre innan veckans slut.
Härliga nyheter!
Det gör en trött mamma väldigt glad!
 

Titta på galna bilder piggar upp

Kikar partybilder från helgen & humöret går genast upp i topp :)
Vänner & roligheter är bästa medicinen!


Tjohotjohej

Då var hela familjen sjuk.
Hurra så kul!
Vi ska till doktorn om någon timme & kika lillkorvens öron, sen åker vi genast hem, äter kyckling soppa & vilar oss friska.
Jag överdoserar grönt te & tänker köpa 7246 sastumas så vi får c-vitaminer i oss.
Gudars så TRIST detta är.
 
 
Här är familjens friska & gladaste meddlem just nu

Booooh!

Äntligen börjar det pyntas inför Halloween! I år ska vi gå all in med spindelnät, läskig plingklocka, skelett, spindlar & spöken.
August har fått sin utklädnad & medan har går Trick or Treat med Andrew ska jag vara hemma & dela ut godis till alla läskiga monster ;)
Längtar!!


Brrr..

Det är så KALLT här idag.
Brr.. Bara 15 grader.
Vi har slängt på värmen & kurar under filtar.
 
Ja hur gick natten då?
Jamen ungen bajsade ju såklart 25 minuter efter att jag stoppat in suppen så jag vet inte hur den verkade.
SUCK!
Så tragikomiskt.
 
Vid 10 vaknade August & var otröstlig.
Jag fick suga ut snor ur näsan, ge lite flytande panodil & buffade & vaggade men det hjälpte inte.
Så vi ammade & när han somnat stoppade jag ner honom i sängen & då gallskrek han igen. Det händer aldrig!
Tänkte att jag kan ju stoppa kudde under maddrassen utifall det är obekvämt att sova platt med snorig näsa.
Men det hjälpte inte heller..
Så jag började googla öroninflammation (herregud vad folk är elaka på Familjeliv?! Hjälp!) & värmde ett tygstycke med olivolja & pressade mot örat samt satt en mössa över så den skulle sitta kvar.
Sen placerade jag lillkorven mellan mig & Andrew & då somnade han.
Vi har sovit till&från hela natten utan skrik, men mycket rörelser & knorr..
 
Idag är han glad men gnällig emellanåt.
Och han sover själv just nu i sin säng.
 
Jag blir absolut tokig på detta ovetandet.
Längtar tills August kan prata & berätta vart det gör ont & vad som är fel!
 
Nåväl..
Det blir bättre snart!
 
Tok-korven!
 
Nu ska jag göra mig iordning för att snart åka till en vän som fyller år idag!
 

Pluttungen

Min lilla korvmoj mår inte så bra :(
Stackars skrutten.
Så mammig, trött & kramig ❤
Nu hoppas vi att suppen verkar, att vi får sova inatt & vaknar friska imorgon.


Överraskning

Igår hade vi vårt House Warming Party.
Jag hade dukat upp med nybakade bullar, en miljon köttbullar & massor med annat gott samt dryck för en hel arme.
Vännerna trillade in redan vid 2 & vi hade det så otroligt roligt!
En himla bra överraskning dök även upp mitt i kalaset.
Andrews allra bästa bästa vän hade flugit in från Chicago för att hälsa på & vi hade inte en susning om detta!
Så himla roligt!
Dom har inte sett varandra på över ett år & han har inte träffas August så alla var väldigt glada.
 
 
Vi hade världens roligaste dag/kväll med massa dans & annat upptåg.
 
Tyvärr vaknade August klockan 10 med 40 graders feber så där slutade min kväll..
Men det är en annan historia.
Alltid är det något som förälder.. ;)

My little devil

Denna ungen altså..
Sova kan man göra ett annat årstionde tycker han.
Hans mamma håller förvånansvärt inte med..
 
Tur att han är så otroligt söt & kan värma upp hela hjärtat på en millisekund när allt känns lite tugnt.
Vi får köra tandpetareföratthållauppögat-looken, täcka svarta säckarna under ögonen med ett kilo smink & hinka kaffe idag ;)
Glad Lördag på er!
 

Kjol-kärlek

Här är den underbara kjolen som jag är tok-kär i.
 
 
Perfekt längd (slutar någon decimeter ovanför knäna) & jag älskar att den är virkad & klockad.
Den fanns även i mörk lila, vilket jag kanske föredragit, men svart funkar ju alltid & jag tänker mig mörkgrå tjocka strumpbyxor & ankel boots till.
Höstmodet är det bästa altså!

Imagination Library

För någon månad sedan skickade vi in August uppgifter till Dolly Partons Imagination Library, efter att ha hört om det från en vän.
Gör man det får man nämligen en gratis bok hemskickad varje månad till 5 års ålder!
Dom är åldersanpassade, väl utvalda, fina böcker.
Helt fantastiskt!
Häromdagen fick August sin första bok
 
 
"The Little Engine That Could". En jättefin bok!
Tack Dolly! :)

Musik klass, shopping & bullbak

OJ vilken dag!
Efter en riktigt jobbig natt, vet jag inte hur jag fick energi till allt som gjorts idag!
 
Mally fick åka på hunddagis imorse eftersom jag räknade med en del fläng.
August & jag styrde nosen mot ett område som heter Green Hills där vi skulle gå på en musik klass.
Och som han älskade klassen. Helt underbart att se sitt barn så glad & full i energi.
När vi var färdiga gick vi i några butiker & jag hittade en kjol jag verkligen suktat efter i en månad, på halva reapriset!!
Och det fanns bara en kvar i min storlek. Vad är oddsen?
Då blir man glad!
August somnade i bärselen så jag passade även på att storhandla & han vaknade igen lagom till att vi kom tillbaka till bilen.
Vi fick amma i bilen eftersom klockan hunnit bli eftermiddag & det var dags att hämta Mally.
Hämta hund. Åka hem. Packa upp att mat.
Jamen då får jag för mig att börja tvätta, diska & baka bullar (!!?)
Så det har jag nu gjort.
Klockan är nästan halv 6 & jag sitter ner för första gången idag. Och lunch hann jag inte med kom jag på nu..
Phew!
 
Ja ja! Jag tycker faktiskt om sådana här dagar emellanåt. När man bara flänger & får saker gjort & Tjoff så är det kvällen & då kan man verkligen NJUTA av att ligga i soffan.
Med ett gäng bullar såklart ;)
 
 

Tavla till August

Äntligen är den här!
 
 
Min barndomsvän Malin som driver AM Design har knåpat ihop denna underbara tavlan till min lillkorv.
Upp på väggen fort ska den!
 
Visst är den fin?! :)
 
Funderar nu på att beställa en av hennes vackra vimpel-tavlor i samma färgskala så August får lite mer bilder på väggarna :)

Gungeligung

Vilken härlig förmiddag vi har haft!
Glada bebisar (mestadels iaf) & vi mammor kunde tjattra på om allt från hängbröst, lördagens inflyttningsfest till ovälkomna kommentarer om föräldraskap från släktingar. Pluttarna fick gunga en sväng & det var väldigt poppis. Underbara barn! Och underbar dag!


Zoo zoo vi ska gå på Zoo

"på Zoo kan man göra vad man vill & lite till på Zoo kan man mata sälarna med sill på Zoo.."
 
Åh vad jag älskade den Moraträsksången när jag var liten.
Måste ju spela Mora för August!
Har jag inte tänk på förut.
Just nu sjunger jag mycket Majas alfabet & Gullan Bornemark.
 
Okej, Sidospår.
Idag ska vi altså gå på Zoo.
Vi har ju meddlemskort så vi kan bjuda med vänner, vilket är himla praktiskt!
Så idag ska vi dejta Julie & Asger. Kika på apor, krokodiler & elefanter.
Vädret är perfekt så dagen kommer utan tvekan bli tipptopp!
 
 
Tittut min lilla haj ♥
 
Hoppas ni har en fin Onsdag mina vänner

Tisdag

Tråkväder är det här just nu!
Men vi njuter förvisso av att ha på oss jeans & långärmat :)
Dagen har spenderats hos Caroline & Audrey. Det börjar bli fart på dom små & August är överallt på samma gång. Puh!!
Tycker mig ana en slags separationsångest just nu. Det är väl en av alla miljoner faser som grynen har, som han går igenom nu.
August har alla "faser" haha. Han är ständigt i en fas & vi hittar på ursäkter hela tiden för hans beteende.
Borde egentligen tänka "Whatevs" & bara leva på som vanligt ;)


Gunga litegrann

Förra veckan fick August gunga för första gången.
Han älskade det!
När han tycker om något, sitter han tyst & liksom bara tar in allt.
Det är ingen skrikig, livlig & galen bebis vi har, även om man kan tro så från hans sömnlösa nätter.
Nej, han älskar att titta på när vi borstar tänderna, äter mat, plockar ur diskmaskinen osv.
Det granskas & han suger åt sig hur vi gör allt som en svamp.
Samma sak när jag sjunger sånger. Han ler & bara tittar på min mun för att liksom försöka förstå hur ljudet kan komma ur munnen.
Jag älskar verkligen den sidan hos August.
 
Så när han satt i gungan var han tyst länge länge.
Bara iaktog allt runtom & log lite ibland :)
 

Veckoplanering & pajbak

Denna veckan kommer bli så himlans bra altså!
Imorgon & onsdag ska vi mysa med vänner, torsdag ska vi gå på en ny musik-klass, fredag tar Andrew förhoppningsvis ut en välförtjänt semesterdag så vi kan gå på Pumpkin Patch & Lördag har vi vår House warming party (inflyttningsfest).
Tipptoppvecka!
Jag känner mig på sånt underbart bra humör & inte alls sådär jobbigt rastlös som jag gör ibland när jag går hemma.
Bara glad glad glad :)
 
Allt har varit mycket bättre sen jag fick min lilla egentid i Lördags & vi rensat luften.
Idag har jag yogat medan August sov (i sin egen säng!!) & jag kan verkligen konstatera att jag utvecklats väldigt mycket på sistone. Så roligt!
Jag har även förberett en matpaj som vi ska äta till middag.
Med kyckling & spenat gjorde jag.
Vet inte om Andrew kommer hissa eller dissa, men jag gissar på sistnämnda, haha.
Men när jag känner mig fixig, trixig, glad & sådär så måste jag knåpa ihop nya recept osv.
Sån är jag!
 
Nej, slut på babbel!
Nu ska jag fixa kvällsgröt till lillkorv.
Med hemkokt äppelmos & lite kanel är favoriten
 
Han är så rolig att han alltid har tutten upp&ner. Tokfisen!
 
Hoppas ni har en bra måndagskväll fina ni!
PUSS

Nu är det dags

Nu är äntligen Oktober här!
Det betyder att man kan börja knåpa ihop sin önskelista inför jul ;)
 
På mammans lista står just nu:
 
Hemstädning
Laserhårborttagning
Massage
2 namnringar i guld.  En som stavar August & den andra Andrew
 
På lillkorvens lista står bland annat:
 



Leksakskök i trä, leksaksklossar & bilar från Green Toys, fina färgglada pussel från Melissa & Doug & vackra sagoböcker

Även mjuka bollar, fint bord med stolar från Pottery Barn kids, en gunghäst & kläder.
Stora plastiga leksaker med lampor, ljud & sånger tackar vi nej till.
 
Vi har redan köpt lite smått till August då jag är så himla exhalterad & längtar att få fira min första jul med korven
 
Har ni börjat tänka på jul än?
 

Lugn dag!

Vi har bara chillat idag.
Gått promenad, tvättat bilen, vilat & ätit musslor till sen lunch på restaurang.
Skönt med en sån dag.
Återkommer imorgon med nya krafter!


RSS 2.0