Söndag
OJ så goda!
Snyggt jobbat! Min egen deg ligger fortfarande och väntar i kylen. Det där med att det blir liiiite för många pepparkakor och x antal upprepningar för mycket för min smak är det som gör att jag drar mig från att plocka fram kaveln. Ett litet tips till nästa år är annars att kavla mellan bakplåtspapper så slipper du flytta figurerna när du repat bort all deg emellan. Lite sprayat vatten på bakbordet innan du lägger dit det undre pappret gör så att det inte rör sig och det övre pappret förhindrar kaveln från att rulla in sig och slita sönder degen!
Ett tips som jag kommit pa, kop bakplats papper/duk i silicon (alltsa silicon mattor for bakplaten) kavla degen direkt pa silicon mattan, tryck in matten med lite mellan rum. Dra bort degen mellan gubbarna och tjoffa in i ugnen! Jatte smidigt
Tycker dom ser jattefina ut, brukar vara latt att branna dom annars. Jag bara maste be dig om receptet som du har! Jag har bara recept dar man ska alla pepparkakskryddor redan blandade...och det ar inte sa latt nar man ska kopa alla separat och halla pa och eventuellt mala dom i mortel etc.
Har ett par ar kopt deg i burk, men ack sa jobbigt, da det inte alls ar som pepparkaksdeg i Sverige som ar sa latt att kavla. Denna ar sa kladdig och man far ha i massa mjol for att kunna kavla overhuvudtaget och da blir dom stenharda av mjolet istallet. Sa tips om deg recept och var man koper alla kryddor etc - SNALLA!! :)Stor kram
Hihi! Ja det är et evigehtsgöra att göra pepparkakor :) Bara de smakar gott så får fantasin flöda i gällande vad de föreställer :)