Mimosa

Idag när vi brunchade unnade jag mig en mimosa.
Mmm så gott!

Måste nu fråga hur ni ser på det där med en öl eller ett glas vin när man ammar?


Kommentarer
Postat av: Cajsa

Här var det nolltolerans. Någon gång tog jag en öl men då pumpa jag ur innan så det fanns och sen pumpade jag dagen efter också :)

2012-05-14 @ 08:06:33
URL: http://Http://mammacajsa.blogg.se
Postat av: Sofia - mamma till Svante ❤

Brukar mäta om det finns alkohol i mjölken även om jag bara tar 1 glas och finns det de blir det givetvis inge mjölk till min lilla prins.

Tycker också att det är en intressant fråga!

2012-05-14 @ 08:14:01
Postat av: Zarah - mamma, matte till mops & gravid med nr 2

Jag drack alkohol en gång när jag amnade och då pumpade jag ur innan (att ge till Oline) och några timmar efter (det kastade jag). Jag har hört att ett glas vin eller öl knappt går över i mjölken. Det som går över är typ 0,03... Nånting sånt. Är såklart inte bombis! Kram!!

2012-05-14 @ 08:36:42
URL: http://zaraholine.blogspot.se
Postat av: Anonym

Enl. (svenska)livsmedelsverket säger man så här:

Enligt (svenska) livsmedelverket säger man så här : Alkohol har inga positiva effekter för amningen. Enligt nuvarande forskning innebär det dock inga medicinska risker för barnet om du dricker måttliga mängder alkohol när du ammar, det vill säga 1-2 glas vin eller motsvarande 1-2 gånger i veckan. Den mängd alkohol som barnet kan få i sig med bröstmjölken är mycket liten.



Sen kan man ju som sagt pumpa ur (o frysa in) om man känner minsta oro. Rent moraliskt är det väl upp till var och en vad som känns rätt. Så länge man inte dricker sig berusad o tappar omdömmet så är det väl ingen fara:)

2012-05-14 @ 08:40:59
Postat av: Spanienfrugan

Jag går också efter livsmedelsverkets rekommendationet samt sunt förnuft. Så lite vin och öl dricket jag trots att jag helammar utan att pumpa ur. Det har jag inga problem med, men det skall ju spåklart kännas bra.

2012-05-14 @ 09:28:08
URL: http://spanienfrugan.blogg.se/
Postat av: Malin

Jag ser inga problem med att dricka alkohol när man ammar. Det som går över i bröstmjölken är samma mängd som man får i blodet. Dvs promille, och någonting som har säg 0,2 promille alkohol i sig blir ju inte ens ett litet barn full på, det är en sån extremt liten alkoholmängd.

En del verkar tro att mjölken får samma alkoholhalt som vinet/ölen (dvs procent) men så är det ju såklart inte om man tänker lite logiskt :)



Sen finns det ju såklart andra orsaker till att man inte bör dricka stora mängder alkohol när man har hand om ett litet barn. Men ett glas vin eller två ser jag absolut inget problem med.

2012-05-14 @ 09:52:44
Postat av: Ulle

Hallåå puman!!

Jag säger absolut nej till att dricka något när man ammar.. Med graviditeten och amning säga att det är c 2 år av ditt liv som man avstår.. Det fixar man lätt när man tittar på sitt barn.. Jag skull alltid tänka tänk om något händer för att jag ville ha lite öl/vin... Nu tror ju jag inte att så mycket skulle hända egentligen med ett glas men det känns ändå fel.. Snart hoppas jag att vi ses är så nyfiken på prinsen.. :)

2012-05-14 @ 10:44:39
Postat av: Hanna

För mig känns det inte okej så jag dricker ingen alkohol alls nu när jag helammar. Men jag dricker inte mycket i vanliga fall heller, tycker inte det är gott :)



Men dömmer absolut inte de som dricker något glas vin eftersom en sådan liten mängd alkohol inte påverkar bebisen. Tycker det är upp till varje mamma att själv känna vad som känns bra!

2012-05-14 @ 11:03:33
URL: http://hjn.blogg.se/
Postat av: Karolina, mamma till My ♥

Hej! tack för kommentaren om My!



Jag dricker liiiite. Alltså, jag gör det som känns bäst och använder sunt förnuft.

Enligt livsmeldesverket får man dricka 2 glas vin, skulle jag dricka 1 glas skulle jag bli jättefull och inte kunna ta hand om min dotter. jag dricker småsmåsmåå mängder, ja tycker inte att det är så gott längre. Nr jag druckigt så har jag inte pumpat varken innan eller efter. Gör det som känns bäst för dig!



Tack för svar om yankee candle.

Kram

2012-05-14 @ 11:39:37
URL: http://lillamys.blogg.se/
Postat av: Hanna - Mode och min vardag

Här är det nolltolerans. Jag tycker inte att alkohol och barn hör ihop. Men jag dömer ingen.

2012-05-14 @ 13:49:12
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Carro i karlstad

Alltså.. Om jag uppfattade rätt så sa cajsa att hon såg till att inte amma dagen efter efter en öl? Lite kul.. Det är ju inte direkt att jag skulle avstå att köra bil bara för jag tog en öl dagen innan.. O då har ja noll tollerans för alkohol o billörning. Men herregud, låt oss inte överdriva saker och ting! Sen behöver man ju givetvis inte dricka mängder o om man vill ha en kväll o unna sig ett par glas vin(man kan ju faktiskt tycka om att ta en vinkväll med väninnor utan att vara en dålig mor för det) så kan man ju se till att ha pumpat så att det finns att tillgå. Krams

2012-05-14 @ 15:07:27
Postat av: Trees mamma i London

Jag dricker inget alls och kommer nog inte göra det heller, tills jag slutat amma. Om så kommer det nog bara vara kanske en mun i sommar, på mammas glas eller något :P



men som sagt, dömmer inte någon som gör det :) Tror inte det skadar, så länge man inte dricker överdrivet!

2012-05-14 @ 17:01:43
URL: http://mangofisk.se
Postat av: Victoria - Mamma på andan sidan atlanten

Jag håller med Hanna. Barn och alkohol hör liksom inte ihop. Men om jag absolut vill känna smaken av öl brukar jag snutta lite på Brians :) Jag är lite orolig för att bli påverkad också. Vet inte om det är för att jag är så liten eller va det är men en öl verkar liksom räcka för att få mej lite små trött och dåsig. Jag vill ju inte riskera att vara fumlig och extra trött när jag har alice att tänka på. Men du gör precis vad som känns rätt för dej! och om du har börjat pumpa också kan det ju bli lättare. Kram!

2012-05-14 @ 17:16:00
URL: http://victoriabeninger.blogspot.com
Postat av: Emelie

Jag tycker att det här en fråga som är upp till var och en. Givetvis tycker inte jag att de är ok och dricka "nåt" glas hela tiden.. Tror det blir svårt att stå emot frestelsen. Men något glas någon gång i bland tycker jag man är värd. Men tycker då att man bör pumpa ut mjölk och kasta, för säkerhets skull liksom :) men som sagt annars ser jag inget fel i det. Så länge man allt är under kontroll och sitt lilla knott mår bra :)



Tror att detta är en fråga som skiljer sig väldigt mycket länder emellan! :)

Ha det bra.

2012-05-14 @ 17:46:50
Postat av: Maria

Så härlig blogg!



Klart man inte ska dricka sig full när man ska sköta ett litet barn, det gäller ju samma för allt i världen. Dumt att vara full på jobbet etc :). Men, ett-två glas vin som inte knappt ngn promille alls, det spelar ju inte någon roll, om det nu inte är så att man faktiskt blir packad på det. Barnet tar inte skada av det. Finns ett antal studier gjorda på det. Om man får vara lite besk, så kan man väl generalisera lite och säga att det råder en ganska extrem hållning gentemot föräldraskap, barnuppfostran, vad man får och inte får göra idag. Skulle kunna skriva flera sidor här om det men det ska jag inte hehe. Men allvarligt! Man ligger hos barnet tills det somnat på kvällen, man får som 2-åring välja mellan diverse saker, mat osvosv, barnet tillåts vara "vuxen" redan i barnåren. Man pumpar ur mjölk dagen efter man druckit en öl, samtidigt som man gärna tar med sin 6-månaders på en resa till Thailand, där det är en ganska stor risk att dra på sig diverse amöbor, bakterier etc. Nu svävade jag ut lite, men poängen är väl eg bara att hallå, tagga ner lite alla mammor, njut av tillvaron!

2012-05-16 @ 11:46:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0