Ny bilstol

Vi kände att det var dags för August att få en större bilstol.
Även om han har några kilon kvar till max-vikt, känns det som att han skulle vara mycket mer bekväm i en större.
Så vi slog på stortrumman & han fick en riktigt fancy ride från Graco.
Men armstöd & drickahållare & andra sidan kan han ha snacks i.
Perfekt!

Vi tycker väldigt mycket om vår Graco Snugride 30 som vi har haft sedan han föddes, så vi fortsätter med det märket :)
 
 
 
Fråga-
Vart sitter ert barn i bilen?
 
Här är det lag på att dom ska sitta i mitten, bakåtvänt.
Hur är det hemma i Sverige?

Kommentarer
Postat av: Anna

Vår Axel sitter bak på höger sida, känns som att han sitter säkrast där om något händer... NTF skriver så här;

Barn ska åka bakåtvänt så länge som möjligt, helst upp till 5 års ålder. Stolen är urvuxen när barnets huvud sticker upp med en tredjedel ovanför kanten, ungefär i höjd med överkanten på barnets öron, eller när stolens rekommenderade viktgräns har passerats.

Så jag tror inte det är vanligt med bötfällningar

Svar: Intressant!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-03 @ 05:46:09
URL: http://engfields.blogg.se
Postat av: Anna

Skickade iväg utan att vara färdig :)

Jo, om barnet sitter utan bilstol lämplig efter dess storlek eller i felmonterad stol, det är väl det de går efter. Vår pojk blev 2 i juli och han kommer snart växa ur sin stol och vi tvingas vända på honom pga hans strl. Ingen kommer ju bötfälla oss för att han sitter framåtvänd men bara är 3 pga hans strl :) önskar dock att han kan sitta bakåt så länge som möjligt!:)
Kram

Svar: Jag visste inte att ni rekomenderar att sitta bakvänt så länge i Sverige!Kram på er
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-03 @ 05:53:09
URL: http://engfields.blogg.se
Postat av: Kusin Sarah

Barnen brukar oftast sitta på höger sida bak. Beroende på vilken bil man har. Har man en nyare så sitter dom oftast bak. Men är det en liten äldre bil som inte har en air bag vid passagerar sätet så kan dom sitta fram också. Kolla med pappa, han är ju trafiksskollärare! :) Kram

Svar: Jag minns att många hade barnen i framsätet i Sverige, men det är ju en helt galet osäker plats i bilen, även utan airbag!Undrar varför det är höger bak?
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-03 @ 06:21:27
Postat av: Hanna Karlsson

Ida sitter i mitten, bakåtvänd.

Svar: Precis som August då :)
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-03 @ 06:55:05
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Sara

Om det är lag på att man har barnen i mitten bak hur gör man om man har två (eller fler) då?? :-)

Svar: Det var inte lag! Jag hade fel :) Varje stat har olika lagar & somliga är riktigt konstiga! Om en polis stoppar dig & du har plats i bilen för att ha bilsätet i mitten där bak, men inte har det, så kommer dom ifrågasätta dig, samt rekommendera att du "gör om & gör rätt" ;)
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-03 @ 07:20:06
Postat av: Frida - Vita villan

Vi använder också gracostol, dock inte den modellen ni har. Storebror sitter bakom passageraren och lillasyster sitter fram på passagerarsidan.
Ja hur gör man om man har fler barn om de måste sitta i mitten?
Kram

Svar: Så intressant hur det är olika med olika länder vad som är "mer säkert".
Jag trodde att det var en lag, för jag vet att det är det i någon annan stat. Här är det bara en rekommendation & om man blir stoppad av polis, så kommer dom be dig att göra på sättet de rekommenderar om du har plats i mitten där bak. Jag vet inte hur man gör med två bebisar, men jag vet att det finns dubbelsäten som man kan sätta i mitten om man har tvillingar. Om man har två barn, så är det ju givet att den äldre sitter bakvänd, fast bredvid lillebebisen som sitter i mitten :)
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-03 @ 08:04:44
URL: http://fridsingen.blogspot.com
Postat av: Ida

Min lille kille sitter också bakåtvänd i mitten bak. Vi tyckte det kändes bra och säkert plus att de två sittplatserna bak också blir helt ok. Så två stycken slipper sitta och trängas bredvid varandra :)

Svar: Jamen precis! :) jag håller med!Och det känns absolut mest säkert!
jenny - mammaliv i Nashville

Postat av: Akka-mamma till Gustav

Först av allt, riktigt snygg stol! För oss blir det en Britax-MaxWay. Gustav sitter också till höger i baksätet, bakåtvänd. Inte otroligt att han hamnar i mitten senare eftersom det, när de börjar bli långa, är den platsen som ger mest benutrymme för en bakåtvänd stol.
Håller med andra om att det verkar vara en konstig lag om man har fler barn. Sexåringarna (tvillingar) jag hade hand om som aupair hade varsin stor bältesstol vid varsin sida...

Svar: Ja vi är himla nöjda :)Det var inte en lag. Jag kollade upp. Men det är lag i somliga stater! Låter ju knäppt, men så är ju detta land lite kokko också ;)
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-03 @ 08:20:41
Postat av: Nina

Vilken tjusig stol! Där kommer han sitta kungligt :-) Vi har Thea bakåtvänd, på höger sida i baksätet. Visst är det skönt att hitta ett märke man gillar och är trygg med! Vi har kört på Britax, och nu vill jag absolut inte ha något annat. Kram till er!

Svar: Ja det är jätteskönt att man liksom "litar" på märket & känner sig trygg med sitt val :)KRAM!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-03 @ 08:35:55
URL: http://ninaerica.blogspot.com
Postat av: Hanna

Juni sitter bak till höger. Vi kommer att gå efter det här:

"Låt barnet åka bakåtvänt så länge som möjligt. Risken att skadas eller dödas är fem gånger högre i en framåtvänd stol än i en bakåtvänd. En bakåtvänd stol tar emot de våldsamma krafter som uppstår vid en krock och skyddar barnets bräckliga nacke och huvud. Därför bör barnet åka bakåtvänt upp till en vikt av 25 kg och framåtvänt tidigast från 18 kg." "Även om du upplever att barnet sitter trångt med benen så påverkar det inte säkerheten."

och ha henne bakåtvänd LÄNGE.


Svar: Intressant! Jag håller nog med om att det är säkrare att åka bakvänt länge. Undrar varför det är just höger bak som är rekommendation i Sverige?
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-03 @ 08:40:13
URL: http://hannarosell.se
Postat av: Frida- mor till fyra

Vi har våra barn lite här och där :) tvååringen sitter bakåtvänt på vänster sida, det säkraste är ju att dem i mitten. Jag har för mig att min syster berättat att i USA så är det inget som säger att de ska sitta bakåtvänt till de är 4-5 år som i Sverige utan att man kan ha den framåtvänt när de är 1 år? Detta kan vara gamla regler..här säger man också att det är bättre att de sitter trångt med benen än att man vänder dem för snabbt eftersom nacken inte är färdigt utvecklad förrän vid ca fyra år, så färdigsvamlat!

Kram

Svar: Haha ja du måste ju liksom stuva in barnen där dom får plats ;) Helt crazy att vara 4barns mamma! Eloge till dig!! :)Det är olika regler & lagar för varje stat. Här i Tennesee får man vända barnet vid 1 års ålder, men det är rekommenderat att vänta till 2 tror jag. Håller dock med om att det blir mycket säkrare att sitta bakåt längre. Men gud så trist för barnen! haha
KRAM!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-03 @ 12:23:03
Postat av: Line

Att många barn sitter höger bak är väl för att då kan föraren ändå justera sin stol lätt, utan att påverkas av bilstol bakom. Ofta blir det ju lite trångt framför bilstolen. Vår son som är snart tre sitter bakåtvänd på höger sida bak. Och får göra så länge än. Får se om bebis i magen får sitta i mitten eller vänster bak.

Svar: Jag tänkte alrig på det ;) Mysigt med en till liten! :)
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-03 @ 18:27:33
Postat av: Alexandra

Vår dotter (11mån) sitter bakåtvänd i baksätet till höger. Mest för att den som kör ska kunna ha sitt säte bekvämt! Det blir annars väldigt upprätt om barnstolen skulle sitta där. Säkraste stället är ju bak i bilen och i mitten, rekommenderas här i Sverige med men inget som poliserna säger nåt om ifall de skulle stoppa en. =)

Svar: Så sant. Tänkte ju inte på att bilar kan vara ganska små :)
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-03 @ 18:56:53
Postat av: Hanna

Ebba sitter på höger bakplats. Med de sa när vi köpte stolen att säkraste platsen är i mitten! Tyvärr blir det för bökigt att få in Ebba i vår gamla bil i mitten, annars skulle hon få sitta där :)

Svar: Jag har aldrig tänkt på att det inte får plats om bilen är mindre! Det stämmer ju :)
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-03 @ 19:02:11
URL: http://hjn.blogg.se
Postat av: Yohannas.se

Statistiskt så förolyckas barnen och skadas minst om de sitter på höger sida bakåtvända tills de är ca 4 år. För oftast krockar man ju med bilar i motsatt gående riktning, och då kommer inte bilen mot barnet.. Men så har man ju ofta mer än ett barn :/

Svar: Intressant! tack för info!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-04 @ 07:58:29
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/
Postat av: Yohannas.se

...så var det senast jag fick höra iaf, det kan ju ha ändrats klart.. :)

2012-11-04 @ 15:03:29
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/
Postat av: Charlotte

Hej!
Vår Alva sitter i mitten bak, bakåtvänd. Det känns väldigt säkert, bilstolen har även liksom kilats fast lite extra mellan framsätena också, så den kommer absolut ingenstans.

Ps. Tycker din blogg är kanon, har läst den ett bra tag nu men inte kommenterat innan! Du skriver väldigt bra! :)

Kram till er!

Svar: TACK vad glad jag blir! :) Åh så snällt av dig att ta tid & skriva!
Ja vi har likadant med August säte & det känns väldigt tryggt när det sitter helt fast.
Kram till dig & Alva!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-04 @ 21:01:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0