Vi trappar ner

August har äntligen börjat äta mer mat & vi försöker att trappa ner amningen lite.
Absolut inte sluta, bara amma lite mindre.
Jag tänkte att 4 gånger per dygn känns rimligt?
Tänker verkligen inte neka August att äta om han är hungrig & inte känner för att äta mat, men jag tänker verkligen försöka att uppmuntra honom att äta mat i första hand.
 
Men nu är jag lite vilsen känner jag.
NÄR bör dessa amningar äga rum?
Hur gör man ett "schema" när det kommer till mat?
 
Han äter frukost runt 7, lunch runt 12 eller 1 & middag strax efter 5.
Jag vill försöka börja ge lite mellanmål, men har verkligen ingen aning om VAD?
 
Till frukost äter han cocosmjölkyogurt & rostat bröd med peanutbutter.
Lunch är ofta sötpotatis/morot/kalkon alt. svamprisotto (hans favorit) eller så testar vi något nytt. (ofta utan framgång..)
Middag äter han mycket gröt med äpplemos & vi testar fingermat. Han får smaka på det vi äter, om vi äter middag tillsammans, eller så har jag annat förberett. Kanske lite pasta, mjuk-kokta rotfrukter, olika sorters kött, fisk osv.
 
Ska amningarna vara som mellanmål?
Om inte, VAD ska jag ge till mellis?
Det känns som att jag inte vill ge samma som frukost & middag..
 
Och tyvärr är August inte förtjust i banan, ägg & andra enkla snabba snacks.
Han är ganska bestämd angående vad han tycker om.
 
Okej.
Det är här ni kommer in med era fantastiska tips!
 
 

Kommentarer
Postat av: Carro

Hej! Läste faktiskt i vi föräldrar tidningen om att trappa ner på amning o så. Läste att det enklaste kanske var att sluta med amningen på dagen o ha typ morgon o kväll, när de behöver lite extra trygghet o närhet... Jag har ingen erfarenhet själv men det lät lite vettigt. O även detta om man kanske vill sluta på natten, att pappan testar att gå upp o trösta eftersom han då inte kan amma honom..
Bara fyra veckor kvar (typ plus minus två då..:p) sen joinar jag amningsdjungeln;) kan tillägga att jag tycker lite synd om mig själv som bor i skövde o inte hemstaden karlstad, med andra ord, you rock!;) krams

Svar: Ja det kanske är enklare att sluta helt på dagen. Det känns bara SÅ svårt när August börjar "leta" efter bröstet & jag ska försöka hålla honom ifrån. Han älskar nämligen att amma ;) MEN! Han behöver så mycket nu att min kropp liksom inte orkar med. Är helt slut pga amningen. Får testa det där med natten nu när mina föräldrar är här :) TACK för tips!
Spännande att det är dags snart!! Åh så roligt!
Du kommer klara det galant & ni har ju nårgolunda nära hem ändå :)
KRAM!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-12 @ 15:06:06
URL: http://eniloracs.devote.se
Postat av: Elin

Yoghurt till mellis? Fruktpuré? Babysmörgås?

Svar: Ja det är det jag har tänkt på, men han äter ju det till frukost, så det känns så trist med samma. Men vi kanske får köra på det iallafall. Vad är babysmörgås?
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-12 @ 15:07:00
URL: http://www.skruttmamma.blogspot.com
Postat av: Frida-mor till fyra

Min minsta som är 8 mån får välling morgon och kväll, varm mat på dagen och fruktpure/gröt/yoghurt till mellanmål. Du kan ge honom en smörgås utan kanter i bitar..mini började med "vanlig" mat när han var 6 mån.
Hur länge har du tänkt att amma? Vad är vanligt där du bor? Läste du artikeln i Times magazine med artikeln are you mom enough?

Kram

Svar: Haha jaaa den artikeln kunde INGEN undgå ;)Jag har tänkt trappa ner så småningon till morgon & kvällsamning & sedan får vi se när det är nog. Tänkte mig runt året, men vi får se vart det bär. Jag är inte stressad att varken fortsätta eller sluta :)
Kram!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-12 @ 15:23:24
Postat av: Hanna

Tänker naturell yoghurt/turkisk yoghurt m frukt/fruktpuré t mellanmål... Alt. frukt och en smörgås (m leverpastej kanske?). Annars kan ju just amningen vara mellanmål om det är just dagtid du vill fortsätta amma? Vill du fortsätta amma så är ju annars tidig morgon/kväll/(natt) smidigt m just amning. Jag håller på trappar ner amningen för att sluta helt m Lilly (snart 7 månader). Funderar också på detta m just mellanmål, men där kör vi än så öänge ersättning men så småning om är tanken att det ska bli något av det jag föreslog ovan! Möjligen behåller jag en flaska ersättning/dygn ganska länge, det är ju näringsrikt (som du tänker m amningen gissar jag!). Lycka till-kramar!

Svar: Åh vi har ju inte leverpastej här :( Och jag ger yogurt på morgonen med borde kanske ge gröt då istället? Och yogurt som mellis? Måste börja testa mer frukt också. Han är inte så förtjust i något förrutom äpple & päron. Krångelungen ;)
Och kanske är det som du säger att det är enklare att sluta helt med dag-amning, men det är så svårt när jag är ensam med honom & han letar & krånglar & kämpar för att få amma "bara för att". Inte lätt detta ;)
TACK så himla mycket för fina tips!!
KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-12 @ 15:39:44
Postat av: Nikita

Meja äter gröt på morgonen,
ofta lite välling vid 8-9
(gröten blir oftast 6-7 då hon vaknar så tidigt, eller tvärtom välling först sen gröt.
Så lunch vid 11 tiden, då äter hon ofta en halv barnmatsburk, ibland mindre och ibland med lite frukpure som efterrätt.
Så nåt mellis eller välling senare på dagen
mellis brukar vara: yoghurt på barnmatsburk,
mosad banan och smörgåsrån
eller grötpure som finns klar på burk och äts kall.
Jag tkr fortfarande inte hennes matchema är jättebra då hon äter så små portioner så hon håller sig inte mätt nå länge.
iaf så får hon gröt till "middag" och sen välling till nattningen.

Svar: Det låter lite som hur August äter, fast han ammar morgon, mitt på dagen & kvällen.Det är verkligen svårt att få i honom en bra mängd så han står sig. Därfö tror jag att det är så svårt att sluta med amningen på dagen.
Gröten på kvällen älskar han dock.
Kanske ska jag börja ge gröt alla måltider, haha ;)
Tack för att du tog dig tid att skriva hur ni har det vännen!
KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-12 @ 16:01:32
URL: http://nikital.blogg.se
Postat av: dixie

Jag hade precis samma dilemma med Ellie! Jag fick liksom inte ihop det, folk gav tipset att först ge mat och sen avsluta med amning men det blev inte bra på nåt sätt (för oss). Så min nedtrappning innebar ganska direkt att jag bara ammade till sömns på kvällen och någon vecka även på morgonen men det slutade jag med rätt snabbt också. Blev lite abruptare än jag tänkt men Ellie gillade det så.
Ang bra mellis; min unge är sjukt kräsen (ogillar gröt, hatar vällning, gillar inte avokado eller banan) men precis som någon ovan skrev är ju fetare yoghurt (lycka till att hitta det dock, verkar vara omöjligt i USA! Hittade bara sötad som
Var 10%, annars bara 2% fett :S) med lite frukt, avokado, bitar med macka (smör är en hit hos oss), rivet äpple... det är kul att pilla med :)
Uppdatera hur det går och vad du hittar för lösning före er! Kram!

Svar: Ja flera har sagt att det blir enklare om man slutar helt, så det kanske är så.. Vi får göra megastorkok med en massa olika grejer & testa testa ;) August är SÅÅÅ kräsen. Vi bara slänger mat mest hela tiden. Eftersom jag inte vill ge komjölk till August så kör vi på cocosmjölkyogurt & den är ju inte lika fet. Det finns massa bra fet, naturell yogurt men man måste veta vart man ska kolla :) Ofta är det i butiker som är All organic osv.
Vi får fortsätta med mackor, frukt & kanske ska jag testa avocado igen!
Det är inte enkelt ;)
Vad skönt att ni httade en väg som passade er & TACK för att du delade med dig!
Kram!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-12 @ 16:44:34
URL: http://entillskrutt.blogspot.com
Postat av: Elin

Babysmörgås är helt enkelt en macka med smör man viker dubbel, skär av kanterna och skär den i bitar :) plockmat! ;)

Svar: Ah ok! ;)
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-12 @ 17:09:43
URL: http://www.skruttmamma.blogspot.com
Postat av: Hanna

Just ja, funderade kust om ni verkligen har leverpastej i USA.. Lilly får gröt på morgonen, men det är huven smaksak hur msn gör m det! Annars gröt som mellanmål? Ja det är inte lätt! Lilly är inte heller så förtjust i frukt förutom äpple som går ner!

Svar: Ja jag får nog ge samma tills jag hittar något nytt han tycker om!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-12 @ 17:14:03
Postat av: Hanna

Oj så jag (iPhone) stavar...!! Hoppas du förstår mig!

2012-11-12 @ 17:15:26
Postat av: Line

Åh det är svårt drt där med att dra ner på amning.. så har egentligen inget bra råd. Med vår snart 3-åringen tog amningen slut liksom lite snabbarenän jag tänkt när han började mer merd mat runt 8-9månader. Hade egentligen tänkt amma längre, trivdes med drt och känner i efterhand att det varit smidigt när han är en sån kräsen typ. Mycket bättre än vällinge som blev substitutet efter rätt lång invänjning. Drt var skönt att inte amningen krävdes för nattnng den, lättare för pappa att natta. Nu väntar vi småsyskon och jag vill amma längre. Tänker ta det lugnare med mat och hoppas kunna delamma i ett år i alla fall. Tänker jag nu, men funkade jättebra sist, inga problem med mjölk, lilleman älskade amnkng och det var smidigt. Men kanske tidig morgon, nåt mellanmål på dagen och så om det är nåt på kvällen/natten. Kanske inte precis vid nattning om det funkar så blitär inte den helt låst vid dig? Lycka till och hopöas det funkar att amma delvis så länge du vill!!

2012-11-12 @ 17:22:08
Postat av: Sara

Du har ju fått en massa bra tips på mellis så jag tänkte bara tipsa om banan om du vill att han ska börja gilla det... Testa ge det som frusna (något tinade) bitar! Ofta är det nog konsistens istället för smak som gör småttisar kräsna...så har det varit för mina 4 kids!! :-) testa fruktsallad, mango, papaya, gurka, majs, äpple, päron (alltid bra att sätta i sånt du vet han gillar), apelsin, ananas mm alla frukter kan du med fördel frysa! Lägg dom i frysen på morgonen och ta fram 20-30 min innan ni/han ska äta!! :-)

Lycka till... :-)

Ps. Sen tycker jag att även om han får det till frukost kan du ge han en liten macka till... :-)

Svar: Jaa vad smart att frysa! Det måste vi testa! :) Tack för tips snälla du!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-12 @ 17:39:06
Postat av: Anna med Ludvig och bullarna

Hej Jenny! :D
Ni kör typ precis likadant som vi gör och jag ammar 4 gånger om dagen. Så här typ:
8.00 vakna och amma
9.00 gröt med katrin- och päronpuré
11.00 amma + 90 ml formula el bröstmjölk på flaska
13.00 lunch - smakis av typ potatispuré samt fruktpuré
14.00 amma + 90 ml formula el bröstmjölk på flaska
17.00 amma + 90 ml formula el bröstmjölk på flaska
19.30 välling 220 ml
20.00 läggdags!

Och sen står han sig över natten. Vet inte om detta var något vidare tips och känns som hela dagarna går åt att fixa och trixa med mat, men sen sover ha ju iallafall! Och sen kommer ju det större måltiderna så småningom. Angående mellis så gillar jag dom där fruktsmoothisarna på typ tub. Finns på whole foods.

kram!

Svar: Det ser ut som vi kör ganska lika "schema" :) August står sig inte riktigt över natten en det har blivit mycket bättre :) August tycker inte om köpemat tyvärr så jag får klura ut hur jag kan göra smoothies sälv :)
Kram & tack för att du tog dig tid att skriva så mycket!!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-12 @ 18:12:30
URL: http://annatotti.se
Postat av: Jojo

Fler tips på mellanmål som fungerar här hemma till vår snart 1åriga kille är små bitar lax, kokt kall, kan ätas med fingrarna och kan doppas i lite god sås, typ gräddfil. Vi doppar också rån, majskrokar och liknande i röror, hummus, guacamole, vispad grädde och creme fraiche typ, beroende på vad vi har hemma och ätit till middag själva. Vi gör också egen 'risifrutti' med kokt ris, bär efter säsong och med vispad grädde eller yogurt. På resa fungar smoothie på 'påse' bra. Går ju okså att köpa påsar med 'sug-pip' från Cherub Baby för tillverkning av egna smoothies i farten, påsarna går också att återanvända. Vi gjorde också en gång egen leverpastej, väldigt gott tyckte både vi föräldrar och sonen, ganska lätt att fixa med hjälp av en mixer och recept på nätet och går att frysa. Hoppas ni hittar något som passar lille August och tack för en läsvärd blogg!

Svar: TACK för din kommentar fina du! Jag har helt glömt av hummus! Måste måste testa! Ocg smart med smoothies & risifrutti. Inte tänkt på det förut. Tack tack! Nu måste jag skriva handlingslista ;)KRAM!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-12 @ 19:34:13
Postat av: Jeanette

Hej Jenny!

Nu är det dags för mig att skriva en kommentar här, har ju följt din blogg sedan A var pyttis men med två små här hemma och när man mest läs bloggar via iPhonen vid amning så har det blivit dåligt med kommentarer i alla bloggar jag följer. Skärpning :)

Gillar din blogg, så mysig, ärlig och varm! Älskade dina videobloggar - mera sånt :)).

Nu har jag inte läst vad de andra har skrivit men om det var tips på mellanmål du ville ha så är favoriten här hemma turkisk yogurt med antingen fruktpure eller rivet päron och/eller mosad banan i. Annat är ju formfranska (typ rostbröd) i små bitar med smör på eller avokado.

Vår kille på drygt 7 månader har precis i dagarna slutat amma och en måltidsdag för honom ser ut ungefär såhär:

6.30 - evt lite välling (Inte alltid sugen)
ca 8 - gröt och fruktpuré
ca 11 - lunch (mat)
ca 13.30-15 - mellanmål och det blir alltid fruktpuré och oftast blandat med turkisk yoghurt, evt smörgåsrån också.
ca 16.30 - middag (mat och ibland lite gröt, typ två halva portioner mat + gröt).
ca 19 - välling
samt ett vällingmål på natten runt kl 3.

Kanske inte intressant att läsa flera olika bebisars matcheman, men nu fick du vårt iaf :).

Hälsn Jeanette (jeanette_jonsson på Instagram)

Svar: TACK vad fint att du tog dig ti att skriva. Jag förstår verkligen att tiden inte finns! Så gulligt av dig att pränta ner hela schemat. Det hjälper SÅ mycket att se hur andra gör. Tack tack! Har du två små minisar? :)
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-12 @ 20:05:30
Postat av: Hanna

Ebba äter såhär:
Frukost, oftast typ vid 8 - gröt
Lunch - en halv till en hel burk barnmat (vi är oftast iväg vid lunchen men om vi är hemma får hon hemmalagad mat) om hon inte gillar burkmaten (är typ 50/50 om hon äter eller spottar ut) så ammar jag henne istället. Är vi hemma får hon något annat
Mellis - brukar oftast bli någon frukt typ mosad banan, kiwi,
Middag - gröt igen med plommonpure eller aprikospure
Sen välling innan sovdags... På natten ammar hon 0-6 gånger haha. Det ska vi försöka sluta med när vi orkar!

Jag har nästan slutat ammat helt dagtid och har märkt att mjölken försvunnit så för oss har amningen trappats ner i ett lagom tempo. Tror att jag kommer sluta helt när nattamningen försvinner.

Angående mellistips så tipsar jag om
-Smoothie! Vet inte vad rekommendationerna är ang laktos men jag har tänkt göra smoothie på naturell yoghurt och blanda med frusna bär. Så kan man ha i havregryn för att få den mer mättande.
-Risifrutti (koka ris lite för länge så det blir mjukt, blanda i rivet päron eller annan frukt och tillsätt turkisk yoghurt)
- gå med i "vi som gör egen barnmat"s gruppen på Facebook! Där finns massor av tips och bra recept :)

Om August inte gillar vissa frukter, har du povat att ha på lite kanel eller liknande? Så kanske han tycker det blir godare :)

Ursäkta världens längsta kommentar!!!

Svar: Åh den gruppen ska jag gå med i! TACK för att du skrev ner en hel dag. Det hjälper SÅ mycket att s hur andra bebisar äter. Tack tack fina!! :)
Måste testa smoothies också!
KRAM <3
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-12 @ 20:09:57
URL: http://hjn.blogg.se
Postat av: Ida

Du har ju redan fått så bra mellanmålstips (och jag med för den delen, hihi) så det hoppar jag över :) När jag trappade ner amningen så var det mellanmålsamningarna (en gång fm och en gång em) jag hade kvar längst. Plus tidig morgon. Det funkade jättebra för oss och jag tyckte det var smidigt att amma just de målen. Men det är ju så olika vad som passar!

Hur som tyckte jag allt föll på plats naturligt och utan krångel, även fast jag funderade mycket på hur vi skulle gå tillväga.

Svar: Ja visst har vi fått mycket bra tips? :)Världens bästa läsare har jag <3

Ja jag har förstått att det oftast liksom bara faller på plats en vacker dag så jag kanske inte ska försöka så mycket med schema utan mer slappna av? :)
Härligt att allt klickade för er!
KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-12 @ 21:39:19
URL: http://www.idathemonster.blogspot.com
Postat av: Stephanie

Vi brukar ge Iva smörgåsrån som mellis, banan eller smothies (ofta av banan, blåbär, hallon mm).

Svar: Det där med smoothies blev jag himla intresserad av! Har aldrig testat. Tyvärr avskyr August banan så jag får hitta på med andra frukter :)
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-12 @ 21:40:11
URL: http://vargdrommar.blogspot.com/
Postat av: Anna med Ludvig och bullarna

Alltså dom där tub smoothisarna innehåller bara 100% frukt utan något annat tillsatt (inte ens vatten) men självklart kan man mixa själv! Bara så himla praktiskt att ha med sig i väskan. :) http://www.ellaskitchen.com/sverige/frukt-smoothies/

Svar: Ah jag veeet. Men ungen är knäpp & vägrar äta ALL mat som är köpt, haha. Jag vet inte varför men han tar en sked sen VÄGRAR han öppna munnen. Vi har testat om han vill suga själv ur dom där påsgrejerna men han smakar & sen åker den i golvet ;) Bestämt liten herre vi har.. haha
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-12 @ 21:47:26
URL: http://annatotti.se
Postat av: Maria, Livet med tre

Tjohoooo... Kul att det går bättre och bättre med maten!!!

Jag tänker såhär..

Min lilla L har ju precis börjat med mat men älskar det och det fungerar inte riktigt att dra ut på det så som jag hade tänkt. hon äter redan väldigt mycket... bara gapar och gapar :-)

Så nu försöker jag helt enkelt använda mig av amningen som mellanmål samt vid läggning och nattmål.
Men jag gör även så att jag matar henne med gröt eller pure och sedan fyller på med amning.. då blir det inte så mycket då hon precis ätit , utan mest en liten slurk och hon får den där lilla mysstunden som hon behöver.

Sen tror jag faktiskt inte att de när de är så små behöver äta speciellt varierande, huvudsaken är ju att man skapar en god känsla kring maten. Att man upprepar favorit maten/ mellanmål när de är så små gör absolut ingenting. Han kommer definitivt börja intressera sig för andra smaker då han blir större.. det kommer med nyfikenheten :-)

Kram Kram på dig fina..

Svar: Men vad roligt att hon äter så bra!! Underbart ju!
Och det är nog som du säger att vi kan upprepa favoriter utan att han känner sig uttråkad. Har inte tänk på att han inte riktigt tänker i dom banorna än ;)
Vi får helt enkelt köra på med dt han älskar så han får i sig mer & testa nytt emellanåt.
Tack för bästa råden som alltid <3
KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-12 @ 22:03:41
URL: http://www.livetmedtre.wordpress.com
Postat av: Alexandra

Vår tös är iofs lite äldre än August. Hon är 11 mån(12mån om två veckor!!)
Så här ser vår dag ut och så har det sett ut sen hon var ca10mån:

8.00 Ersättning 210ml
10.00 en portion gröt.
13-14 Mellamål: smörgås med smör eller leverpastej, frukt och majskrokar, ris blandat med frukt eller ersättning.
16-17 Middag (det vi äter eller nån barnmatsburk.
20.00 Välling.

Jag slutade med min amning rätt tidigt(vid 6mån) Men det var p.g.a operationer och mjölken helt enkelt sinade och tösen vande sig för mkt vid flaskan! Hade gärna fortsatt. Men innan det slutade så ammade jag på morgonen innan frukost, som mellanmål och sen på kvällen. Så 3-4 gånger om dagen.

Svar: Ååh snart 1 år!! :)Så fort det går!
Vilket bra schema ni har!
August vaknar tidigare & lägger sig tidigare så jag "flyttade tillbaka" timmarna & det ser ut att vara något sådant jag strävar efter.
Härligt att det funkar så bra för er & tack för att du delade med dig! :)
KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-12 @ 22:50:47
Postat av: Marléne - mamma till Nova och Noel

Hej!
gillar verkligen din blogg!
Har precis samma funderingar om mat gällande min son. Han är lite dålig på mat och äter gärna ersättning hellre. Så det är så roligt att se alla tips som kommer in! Det är rena pusslet det här med barn =)
Ha det fint!

Svar: Åh vad glad jag blir! Tack!Jaa altså det är inte enkelt med denna maten.
Har fått så otroligt många fina tips!
<3 mina läsare!
KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-12 @ 23:12:19
URL: http://noelnovasmamma.blogg.se
Postat av: Victoria B

hello!
ser att du fått många bra tips redan.
Alice började med små mellisar runt 8 månader tror jag. cottage cheese, yogurt, mjuk frukt typ mango, banan, melon, avokado osv. små bitar ost, cheerios, bröd som är LITE rostat med smör eller leverpastej.
Hon är 14 månader nu och äter havregrynsgröt till frulle, nåt av mellisarna jag raddade upp innan. varm lunch, mellis och varm middag och nu har vi börjat med gröt innan läggdags för hon är en stor ätare med kurrande mage :) Vid 10 månader drog jag ner amningen till 2 gånger per dygn. det föll sej naturligt. en kvälls och en tidigmorgon amning. sen vid 12 månader vart det bara tidig morgon. och förra veckan kom det inget mer. vi vart nog lite besvikna båda två men det känns bra att vi slutade på ett naturligt sätt.
oo..det vart lite mycket. sorry :)
Kram

Svar: Har du fått tag på leverpastej?! VART!? haha
Härligt att hon har sån bra aptit!
Och ni har ett jättebra matschema ju! Precis så jag vill ha det!
Det kommer förhoppningsvis bli så snart.
Tack tack fina du för massa tips. Absolut inte för mycket!
Är himla tacksam för varenda rad :)
KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-13 @ 02:17:39
Postat av: Sandra och Sigge

Hej Jenny!
Det är så kul att följa din blogg, då min egen son är född bara några dagar före August och jag ser så många likheter! Vi håller också på att trappa ner amningen och jag började med, som så många skriver att amma mellanmålen, sen har jag tur att Sigge gapar och sväljer precis allt jag stoppar i munnen på honom. (Vårt gnissel här hemma är sömnen!) Hur som helst! Annan bas på smoothie kan vara t ex honungsmelon. Beroende på vad man stoppar i mer så kan den bli lite rinnig och då kan man dricka med sugrör och då kanske det blir lite roligare? Kämpa på! :-)

Svar: Men vad roligt att höra! :) TACK! Ja vi måste måste verkligen testa smoothies. Har köpt massa grejs så imorgon ska vi börja :) Smart att låta dom dricka också! August älskar sugrör :)
Tack för tips kära du!
Kram
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-13 @ 08:56:15
URL: http://livetistugan.blogg.se
Postat av: Sarasdiary

Det här med mat är ju verkligen jättesvårt! Det blev att jag slutade amma Tilde allt eftersom, det föll sig naturligt. Tillslut var det bara om nätterna och det var ju verkligen supersmidigt och kändes lite trist när inte det gick tillslut :-(

Jag är inte helt nöjd med våra matdagar och de ser lite olika ut. Men nu ser det ut ungefär såhär:

ca kl 08.00 frukost 180 ml ersättning el 150 ml välling (jajamen, tjejen har accepterat!)

ca kl 11- 11.30 Lunch- En portion gröt med plommonpuré

ca kl 15.00-16.00 Ersättning 180 ml (när jag läst här så kanske det räcker med mellanmål här och satsa på ett större mål efter hon sovit ??)

ca kl 17.00 När vi äter middag brukar hon få lite smakis på burkmat. Tilde vägrar äta min mat så här är det bara burkmat som gäller.

ca 18 -19.00 En gröt portion

Ibland somnar hon utan en skvätt ersättning men ibland vill hon ha en liten slurk.

Mellan målen brukar hon i bland få ett smörgås rån. Jag skulle vilja att någon sa: Ge Tilde mat på dessa tider och ge henne detta så får hon i sig allt hon behöver ;-) Det var ju så mycket enklare när man bara amma! ;-)

Svar: Vad lustigt att hon bara vill ha burkmat ;) August är precis tvärt om, hihi. Och jag håller med dig! Det var SÅ mycket enklare att bara amma. Men det är väl en liten kämpig period innan dom har ett "schema" & man vet vad dom tycker om liksom :) Tack för att du delade med dig vännen!
<3 KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-13 @ 09:06:08
URL: http://www.lifestyleblogs.se/sarasdiary
Postat av: Carro

mitt tips vad gäller mellanmål är att ha ganska lika varje dag. Barn gillar kontinuitet även i maten och så länge det är hälsosamma mellanmål gör det inget att det blir samma lika. om man tänker efter när det gäller frukost/mellanmål varierar vi vuxna sällan utan kör på det vi gillar :)

Det tipset fick jag av en bvc-sköterska när Alex var runt 8-9 månader och det körde jag på. Har nu en väldigt matglad kille så jag kanske hade tur :)

Va skönt att dina föräldrar är där nu och jag håller tummarna för massa vila och roliga dagar för er!

Svar: Ja du har nog så rätt i det! Jag tänker ju liksom att jag inte vill äta samma varje dag, men det är ju inte samma sak ;) Vi får köra på med det han gillar istället & testa lite nytt emellanåt :) Tack för tips! KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-13 @ 09:20:00
URL: http://www.lifeisjust.blogg.se
Postat av: Victoria B

jag hittade leverpastej (liverwurst) på vår vanliga mataffär. men jag fick fråga efter det. finns bland typ special ostarna och det. fråga på affären. eller kolla om det finns nå slags butik som specialiserar sej på sånt. typ nån polsk butik eller dyligt...eller ett deli.
let me know om du hittar det!
Kram

Svar: Men ååh jag som googlat ihjäl mig om vad det kan heta. Måste måste kolla nästa gång vi är & handlar! :) TACK för tips!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-13 @ 17:31:41
Postat av: Jonna

Visst är det svårt, känner att jag fick många bra tips här också! Melker, 6 månaders dag ser ut ungefär såhär just nu. 7.00 ammar, 9.00 gröt med äppelmos, 12.00 hemmagjord mat och fruktpure, 15.00 ammar, 18.00 gröt, 19.00 ammar, ca 04.00 ammar. Vill gärna fortsätta amma ett tag till så detta funkar bra för oss i nuläget! Tack för en supermysig blogg!

Svar: Det ser nästan precis ut som vår dag! :) Härlgit att du fått till det så bra redan vid 6 månader. Hejja dig! :)
Och TACK för dina fina ord kära du!
KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-13 @ 19:04:47
Postat av: Helena

Dottern strax åtta månader äter:
8-9 gröt och smörgås
12-13 mat till lunch
15 mellis frukt och smörgås (börjat introducera yoghurt)
17 mat till middag
19 välling
3-5 välling ( antingen en portion en gång men oftast en halv portion ca 3&5).

Med sonen i den ålder tog jag bort amning dagtid utan amma kväll och natt. Sedan bara natt då han sov bättre på välling. Fasades ut snabbt så slutade amma helt då han inte vakna alla nätter och gjorde han det sen fick han flaska. När jag drog ner pa amningen så lärde han sig ta både napp och flaska.

Hade försökt fasa ut amningen dagtid, så småningom lär han sig. Lättare för honom att veta när han får och inte får.

Svar: Vilket toppenschema du har till din dotter! Härligt! hejja dig! :) Det är något sådant jag strävar efter.

Skönt att det löste sig med amning osv också. Det kanske kommer lösa sig mer naturligt för oss också så småning om :)
Tack för att du delade med dig!
KRAM!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-13 @ 21:57:42
URL: http://erikssonhelena.wordpress.com
Postat av: Angeliqa

Jag har också trappat ned på amningen för Miranda eftersom hon inte ökade i vikt som hon skulle. Först började med att dra ut på tiden för amning på natten så att jag sövde om henne på alla tänkbara sätt utan att amma. Så nu ammar hon bara runt 5 på morgonen (men vaknar ändå heeeela tiden för att hon drömt).
Nu ammar jag bara 2 gånger per dag. En på natten och en som mellanmål.
Så nu ser vårt matschema ut som följer (framtaget i samråd med bvc)

5-5.30: Amma
7: Gröt
10: Mellis (antingen amning, majskrokar, banan, lite turkisk yoghurt eller leverpastejssmörgås)
11.30-12: Lagad lunch
14.30-15: Mellis (antingen amning, majskrokar, banan, lite turkisk yoghurt eller leverpastejssmörgås)
16.45: Lagad middag
18.30: Gröt

Svar: Vilket bra schema! Och vad härligt att ni lyckats trappa ner. Det är ju så himla svårt att hålla ifrån när dom letar & bökar & vill bli tröstade med bröstet!
Hoppas lilla hjärtat sover bättre snart! Det måste vara så jobbigt för dom att vakna & vara ledsna hela tiden :(
KRAm på er!
jenny - mammaliv i Nashville

2012-11-14 @ 10:18:10
URL: http://sopnedkast.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0