En vän till Mally?

Jag är såå himla sugen på att skaffa en valp alltså!
Det skulle ju vara så mysigt med en liten minivovve som springer runt här hemma.
Och mycket enklare för den att tränas (än då vi hade Mally i NYC, på 4e våningen i lägenhetshus) då vi har trädgård samt att den skulle ha Mally som "lärare". Jag tror att Ms psyke skulle må väldigt bra av mer stimulans.
Och Mally skulle få en kompis.
Jag har ju pratat förut om hur svårt det är ibland att tillfredställa Mallys behov, även om vi leker, promenerar osv varje dag.
Men han behöver ju liksom socialisera, få hundlek. Och det är inte alla veckor vi får till en playdate eller kan ta honom till hunddagis. Så en kompis skulle ju inte vara så tokigt alltså.
Och givetvis skulle det vara himla mysigt även för oss att ha en liten vovve till.
 
Vad tycker ni som har två hundar?
Jag tänker givetvis även på dubbla matbehovet, mer hår att städa, dubbelt så dyrt att ta in på hunddagis då vi reser..
Men i det stora hela måste det ju vara kul!
 

Kommentarer
Postat av: Jossan

Första gången jag kommenterar. Riktigt trevlig och mysig blogg du har jennybenny!

En till hund låter inte helt fel tycker jag =)

Har också varit sugen på ytterligare en vovve till min gamla herre(7 år), men har fått inse att tiden inte riktigt finns där för mig i dagsläget!

Svar: Åh TACK snälla för fina ord! Så glad jag blir :) Kommentera gärna mera!

Ja det är ju det där med tiden, men eftersom jag är hemmamamma så passar det tidsmässigt & nästan bättre då de kan leka med varandra emellanåt :)
ja vi får se!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-08-02 @ 15:45:19
Postat av: LORISSA LOVEBOMB

Jag har tyvärr ingen erfarenhet med att ha två hundar, men det vore säkert underbart. Dubbel lycka :) Och som du säger, dubbelt "slit" också ^^

Svar: Ja precis :) Det blir lite av båda, men why not när man är i småbarnsåren? ;)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-08-02 @ 16:17:01
URL: http://lorissalovebomb.se
Postat av: Peter Daggert

Har ingen hund men har katt och ser vad bra de mår av att vara två.

Svar: Jag tror faktiskt alla djur mår bättre av att vara två :) Och vi människor också ju :)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-08-02 @ 17:48:55
URL: http://geriatrik.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag är uppvuxen med en "ensamhund", när han var 9 år skaffade vi två till hundar. I ärlighetens namn så hade de inte jättemycket utbyte av varandra *skrattar*.

Svar: Det är kanske inte så "kul" för dom när de är så gamla, men Mally är ju inte ens 3 & jättebusig så jag tänkte att en vän vore ju inte tokigt.. :)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-08-02 @ 18:11:42
Postat av: Annika

Söt hund :)

Svar: tack :)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-08-02 @ 18:23:01
URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Postat av: Hundägare

Finns utrymmet/möjligheten så tycker jag ni ska köra på! Har alltid haft fler än en hund och det har varit underbart, de har alltid sällskap och våra har alltid varit tighta!

Svar: Ja vi har massor med plats för en till! :)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-08-02 @ 18:26:37
Postat av: Åsa

Har i alla år haft hund o då alltid 2-3st. (Dessutom stora raser) och visst kostar foder o vaccinationer mm mer och det tar mer plats i bilen, soffan (jodå här får man sova i soffan ;)),men min 31 åriga erfarenhet säger att dom har så otroligt stort utbyte av varandra. Busa, ha dragkamp, jaga varandra osv. Ett tips kan vara att ge varje hund lite egentid ibland. Lycka till!

Svar: Åh så härligt att höra!! Jag älskar hundar & det skulle vara såå mysigt ju. Precis som du säger så kostar ju både mat & vaccinationer etc, men vi kommer inte behöva åka på hunddagis för lek & där sparar vi ju lite :) Jag är sååå sugen! hehe.TACK för tips!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-08-02 @ 18:47:19
Postat av: Åsa

Har i alla tider haft fler än en hund. 2-3 st, dessutom stora raser) min 31 åriga erfarenhet säger att dom har stort utbyte av varandra. Busa, ha dragkamp, jaga varandra, sällskap osv. Klart foder o annat kostar mer o de tar mer plats i bilen o i soffan (?!) Men nog är det värt det! ! Ett tips är att låta hundarna få lite egentid ibland. Lycka till!

2013-08-02 @ 18:55:13
Postat av: Anna

Nej, klart det inte är fel :) Vår hund var väldigt pigg och busig för sin ålder (han blev fem år äldre) men tyckte nog mest att det kom in två extra individer som inkräktade på hans flock. De två andra, som vi skaffade samtidigt, hade dock mer glädje av varandra, trots att även de var äldre (7 och 3 år), men tydde sig fortfarande primnärt till ledardelen av flocken - vi människor. Sen har vi fortsatt haft flera hundar och det har aldrig varit problem, bara det att hundar ju inte är "vänner" på samma sätt som vi människor, men det betyder ju inte att de kan leka hundlekar och annat. Så om ni vill skaffa fler så är det ju bara att göra det :) Och om ni skaffar en valp så är ju risken minimal att det inte skulle funka. Så kör på, det är ju så mysigt med djur också.

Svar: Åååh jaaa jag vill jag vill ;) Det är SÅÅÅ mysigt!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-08-02 @ 19:52:36
Postat av: Anna m Ludde och bullarna

Negativa: Kostnaderna, "låna ut" vid resor är svårare när de är 2, promenader med barnvagn och två koppel, dubbelt så mycket bajs att plocka upp

Positiva: Dubbel kärlek, dom fattar att "vi är hundarna" (och inte familjens bebis), mindre krävande, lek och mys tillsammans och viktigast, går en bort har man fortfarande en kvar så man inte dör av sorg.

Vi kommer nog alltid ha två även om jag ofta svär under barnvagnspromenaderna...

Lycka till! Kram

Svar: hahha ;) Ja de där promenaderna vet jag inte riktigt hur vi ska göra på. Mally går ju perfekt utan koppel & har alltid gjort, så det skulle nog vara den lilla plutten som skulle gå med i början iaf. Det känns som att fördelarna överväger nackdelarna. Och hua.. det där med att de dör.. Fy i himelen så ledsamt. Vill jag inte ens tänka på :(
KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-08-02 @ 20:31:34
URL: http://annatotti.se
Postat av: Carro

Först och främst ska man vara noga och tänka till en extra gång innan man skaffar en till Hund.Har jag tid och råd för att ha 2 hundar? Jag har rätt mkt erfarenhet när det gäller folk som skaffar flera hundar utan att tänka till en extra gång.Jag är själv ägare till 2 st hundar och det är 9 år mellan dom.Jag ångrar inte att jag skaffa mig en till hund. Lycka till och ha en underbar helg :)

Svar: Ja verkligen! Det är precis det vi gör nu :) Tid, plats & råd har vi, men det är ändå mer ansvar & jag tror att det ibland är latsidan som man sätter till ;) Tack för tips & råd. Väldigt uppskattat! KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-08-02 @ 21:45:57
URL: http://lovelyrose.blogg.se
Postat av: yasmine modell mamma och fru

så söt vove
Önskar dig en fin helg
KRAM

Svar: Åh tack! :) Detsamma!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-08-02 @ 22:41:46
URL: http://www.yasminegill.blogg.se
Postat av: elin.

Nu vet inte jag hur gammal Mally är, men oftast blir det mer liv i den äldre hunden och det är kul! :D Vår förra hund som var runt 8 år blev som en förvuxen valp när vi köpte en till. Sprang runt runt fastän hon inte hängde med ^^ Sen lär de av varann, speciellt den yngre!

Svar: Åh vad härligt :) Mally är inte ens 3, så jag tror att för honom kommer det bli mer en lekkompis, men jag vet ju inte riktigt då jag aldrig haft hund innan Mally :)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-08-03 @ 00:56:05
URL: http://loversloveliarslie.blogg.se
Postat av: Lilly

Jag har två hundar. För och nackdelar! Roligt för dem, de är aldrig själv, de busar ibland och jagar varandra!
Men jobbigt att hitta hundvakt åt två, resa med två och gå promenad med två som drar åt olika håll och en arg unge i vagnen! :p
Men jag tycker det är värt det! De är nu 7&8 år och en kär del av familjen.
Men mitt tips är att kanske skaffa en liten hund, så tex promenader å sånt inte blir så krångligt och kanske en lugnare ras än Mally så ni inte har två jätte aktiva. Det har vi och det funkar jätte bra!
Kram

Svar: Ja det där med hundvakt (för oss hunddagis) & promenader har jag tänkt på. men det är ju en sådan liten del av allt det positiva ;) Och vi tänker absolut skaffa en riktig golden om vi skaffar något, hehe. Precis motsatsen till vad du rekommenderar ;)TACK så jättemycket för tips, råd osv! KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-08-03 @ 01:57:28
Postat av: Åsa

Skulle råda att skaffa ungefär samma storlek på hundarna för att dom då kan leka på lika villkor. En rottweiler o tax kan säkert tycka om varandra m leker ju såklart inte lika bra ihop som två rottisar skulle gjort. Bara ett exempel :)

Svar: Ja precis det vi tänkt :) Fast kanske en normalstor Golden denna gången. Vi får se! Men jag tror att samma storlek absolut är bättre än stor & liten! :)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-08-03 @ 08:55:11
Postat av: Johanna

Jag har två hundar, de är helsyskon från olika kullar o jag ska ärligt talat säga att jag aldrig kommer ha en ensamhund. Dessa två är mina första och visst undrade jag i början om det var klokt med två hundar men vi har inte ångrat det en sekund. De har så mycket glädje av varandra o älskar verkligen att vara tillsammans.
O det är med hundar som med barn. Man anpassar sig. Just nu har jag fyra hundar o två barn i huset o här är hit harmoniskt som helst. Iaf tills barnen börjar bråka om något....... :)
Kram!

Svar: Åååh har du 4?? :) Underbart!! Jag villl sååå gärna ha en till! Härligt att höra att det går så bra! KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-08-07 @ 11:52:56
Postat av: Johanna

Hehe, nej, jag passar mina föräldrars hundar idag så därför har jag tillfälligt fyra. Annars bara två. Hade kanske funkat med fyra oxå även om det nog hade blivit lite trasslig att gå ut med dem o barnvagn. :))
Hoppas ni hittar en passande ny familjemedlem!
Kram! :)

Svar: Ah ok! ;) haha. Jag blev allt himla imponerad när du ba " det är himla harmoniskt" hehe ;) Ja barnvagnspromenader måste ju vara helt omöjliga med 4! Puh!KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-08-07 @ 17:07:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0