Mama Vs. "Goda råd" 1 - 0

Är så jäkla glad över att vi aldrig påbörjade någon slags "gråtsovträning" då August sov som allra värst & vi var så trötta att vi höll på att falla samman.
Så.jäkla.glad.
Att jag lyssnade på mina inre intuitioner.
För nu somnar August vid 6 på kvällen & vaknar vid halv 6/6 på morgonen. BOOM.
12 timmars sömn. Varenda natt.
Jag går gladeligen upp vid klockan 6! Jag menar. Det gjorde jag vareviga dag, om inte tidigare, då jag jobbade!
Återigen. SÅ. JÄKLA. GLAD.
Han är så trygg & nöjd i sin säng nu, vilket var mitt mål. Att få honom somna utan att gråta, att alltid veta att vi finns där om han behöver.
Och nu är vi där.
In your face till alla som sa att han aaaldrig kommer sova om vi fortsätter som vi gör. Och till vår doktor som sa att gråta är nyttigt & enda lösningen.
IN YOUR FACE.

August är en sådan mysig & varm människa (trots att han petar andra barn i ögonen, hehe)
Jag tror att det bottnar i hur vi alltid lyssnat på honom, alltid tröstat, kramat, pussat & vyssat när det behövts.
Vidare förtjust i andra människor är han inte, men det gör mig absolut ingenting. Det är nästan skönt att han är tveksam till nya ansikten. Det betyder att han inte litar på vem som helst & att man måste "bevisa" att man är en bra människa innan det blir en OK stämpel i rumpan.
 

Ibland får man vara mallig & skryta som mamma! Jag måste ge mig själv credd att jag höll ut & följde mitt hjärta istället för att lyssna på råd som inte kändes rätt för fem öre.
Och kanske kanske kan det peppa andra mammor som sitter där ute & sliter sina hår & har grus i ögonen efter ytterligare en sömnlös natt. Det går! Det kommer hända!
Lyssna på ditt hjärta!

Kommentarer
Postat av: michaela- med syskon i magen <3

heja dig och heja er som innerst inne viste vad som var det rätta för er! glad att det löste sig så himla bra :)

Svar: Jaa hejja oss!! :) hehe.
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-11 @ 15:09:03
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Postat av: Angeliqa

Åh vad det gläder mig att läsa det här!! Så himla skönt för er alla tre att det äntligen hänt och utan att ni tog till någon hemsk metod! Det här ger mig hopp inför framtiden!

Kram!

Svar: Verkligen så himla underbart att vi slapp det där stänga in ungen i rummet, gråtagråtagråta & bara strunta i bebis. HUA. Snart kommer dagen för er med. Då det vänder! KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-11 @ 15:20:40
URL: http://sopnedkast.blogspot.com
Postat av: Nina

Helt rätt av dig att skryta!! Jag har varit i samma sits som du, att min lilla tjej sovit som en kratta och jag fick måååånga tips om skrik - och gråtmetoder och var ett tag inne på det. Vi testade en gång, i 15 min sen gick det inte längre. Hela min kropp sa att det var fel och då gjorde vi aldrig om det. Iofs sover hon inte i sitt eget rum just nu men hon är trygg där och älskar sin säng. Hon vet att vi finns där och kommer om hon behöver oss. Så skönt! Jag har inga problem med att sitta hos henne tills hon somnar, det är bara mysigt!
Underbart att han sover så bra nu! En effekt av att ni hittat rätt metod för honom, och att han är trygg! Kram på er <3

Svar: Härligt att ni hittade en lösning för ER. Det är ju det som är viktigast! Att barn & förälder är glada <3 Jag kände precis som du, en gång då vi testade lite efter påtryck av Andrew & läkare. Hela kroppen liksom gjorde ont & jag mådde så illa så jag gav upp efter kanske 5 minuter. Det gick bara inte!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-11 @ 15:48:35
URL: http://ninaerica.blogspot.com
Postat av: Hanna Melkers mamma

Du det där var precis vad jag har tänkt på heeeela kvällen natten och dagen idag! Jag har börjat ge upp lite inombords vad gäller sluta amma (läs snutta) nattetid då han blir sååå ledsen. Han sover ju åtminstone i sin säng en stund och är inte vaken bara han får snutta för att somna om, så okej jag kanske låter honom göra det ett tag till för att få ro i familjen och för att han utvecklas väldigt fort och får just nu första tanden. Rätt dag för detta inlägg idag ;) puss

Svar: Love love love you!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-11 @ 15:54:13
Postat av: Kusin Sarah

Vad är det man brukar säga, trägen vinner? :) Jo men det är väl så i och med att August och du är så tajta som ni är så är det ingen läkare i världen som kan säga att gör såhär. Kram till er båda och stort grattis till sovande nätter! :)

Svar: Tack kära fina du <3Ja trägen vinner. Iallafall i detta fallet ;)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-11 @ 17:25:21
URL: http://svartstearinljus.blogg.se
Postat av: Akka-mamma till Gustav

Så rätt och så bra! Tror också att kärlek, närhet, ömhet är det som ger trygga lyckliga barn. Jag skulle inte vilja ligga ensam och gråta mig till sömns varje kväll så varför skulle jag utsätta mitt barn för det?

Svar: PRECIS!! Vem i hela världen vill inte bli tröstad då man är ledsen?! Det är ju så himla enkelt att lista ut att det inte inte är bra för barnen!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-11 @ 17:29:28
Postat av: Erika

Hej. Vilken intressant blogg du har!

Svar: Tack snälla!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-11 @ 17:41:52
URL: http://erikacao.blogspot.com
Postat av: Madeleine Hutchinson

Dum fråga kanske från någon som ännu inte har barn, men vi vill ha..vad menas med gråtsovträning?

Svar: Snart är det din tur vännen! Somliga tycker att man ska lägga bebis i sin säng, stänga dörren & låta dom gråta & skrika tills dom somnar av utmattning. Hemskt i mina ögon. Men alla tycker olika & jag dömer ingen!!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-11 @ 18:44:48
URL: http://minamerikanskaresa.blogspot.se
Postat av: Maria, Livet med tre

BRAAAA!!!
Tänk om fler nyblivna mammor bara vågade lyssna på sin magkänsla och lita på den. Alldeles för många lyssnar blint på bvc och andra och visst.. Goda råd är ju bra att få men i slutändan är det du som mamma som vet det bästa för just ditt barn.
Tyvärr så finns det ju ingen Föräldramanual att följa men man kommer så otroligt långt på att våga trotsa lite och faktiskt göra på sitt eget sätt.
Skönt för dig att du gjorde det! Och jäkla skönt att det gått så bra och att du ÄNTLIGEN får sova! Det vet vi alla att du är såååå värd <3

Kram och Puss!!!

Svar: Ja det är bra med råd! Men ibland måste måste man ju lyssna på vad man själv tror är bra. Jag tror verkligen att alla mammor vet innerst inne vad som är bäst! Men osäkerhet gör att man inte vågar utföra eller handla så som hjärtat säger.
Det är verkligen helt sjukt underbart att sova! TACK kära kära du <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-11 @ 18:55:15
URL: http://www.livetmedtre.wordpress.com
Postat av: Malin - mamma till Isabella ❤

Tack för peppande inlägg! :) å så skönt för er. :) grattis! å bra att ni stod på er och inte gjorde som alla sa, utan som ni själva kände var rätt!
Isabella har nu fyllt 1 å krånglar än, men börjar se en bättring. Nu sover hon oftast iaf 2-3 timmar innan hon vaknar! :-)
Kram

Svar: Tack tack! :) var underbart att ni börjar se en bättring! Jag hejjar på & håller alla tummar & tår <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-11 @ 19:38:40
URL: http://malinbloggar.wordpress.com
Postat av: Jeanette

Helt rätt, jag tror stenhårt på att lita på magkänslan. Har aldrig förstått dem som kör diverse metoder, det känns bara så fel. Har du lyssnat på Knattetimmen på Sveriges Radio än? De har så sunda åsikter, fram för dem och inte de andra "råden".

Såg ditt inlägg om att du hör från bekanta att man ska fortsätta leva som innan man fick barn. Hmm, hur tänkte de då? Klart att det är bra att hitta på lite saker (inte minst för ens egen skull), men vem orkar stressa runt för att det bara ska vara så? Och små barn vill ändå mest vara med sina föräldrar. Jag hade ganska många aktiviteter med första barnet, men nu med andra så orkar och hinner man inte på samma sätt. Ganska skönt, faktiskt. :)

Hoppas att nattsömnen håller i sig för din lille prins!

Svar: Nej det har jag aldrig hört talas om! Måste ta mig en kik :) Hoppas man kan lyssna även här i USA!
Ja jag vet inte hur man tänker med det där att leva som innan barn. Jag menar.. Man skaffade väl barn för att förändra livet, för att fokusera på familj? Ah jag vet inte jag! ;)
KRAM på dig!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-11 @ 19:43:04
Postat av: Alabama

OM det peppar!!! <3

Svar: Åh vad bra! Precis vad jag ville!! <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-11 @ 23:26:26
URL: http://www.alabamasthlm.se
Postat av: Kaffehörnan

Vad charmig

Svar: Tack :)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-11 @ 23:55:54
URL: http://www.kaffehornan.se
Postat av: Från rosenskimrande till ilsket rött- det ljuva familjelivet.

Helt rätt av dig! Tycker att det är fruktansvärt att låta bebisar skrika. De gråter ju av en anledning, inte för att jävlas liksom.
Just nu ligger jag på sängen o har precis nattat min Ludvig. Han somnar själv men vill ha mig i rummet. Ibland vill han somna i famnen o ibland sova i min säng om nätterna.
O då blir det så, jag kan ju inte precis diskutera det med honom. :)) Det han behöver, behöver han ju.
Kram!

Svar: Ja precis! Dom behöver oss! <3 Tycker resonemanget är så jäkla knäppt. Varför skulle en bebis "jävlas"? Och varför varför varför skulle dom vilja sova SJÄLVA? Gud jag blir så heligt trött på alla som vill "ha tillbaka sitt liv" & sin sömn, MED EN GÅNG. Suck suck!
KRAM på er & du är en fantastisk mamma
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-12 @ 19:23:06
URL: http://www.johannaolinnea.wordpress.com
Postat av: Hanna

Hmm.. Lite kort, hur har ni gjort? Har en flicka på 7 mån som sover mellan oss och vi funderar på spjälsängen som i så fall ska stå bredvid vår säng. Vi provade för några veckor sen men då var hon förkyld o täpp så då kunde hon knappt somna nånstans så det sket sig. Sen har vi bara dragit ut på det :) inte jätteangelägen, men vore skönt att kunna röra sig i sängen utan att behöva tänka på bebis. Börjar dock bli stressad för bvc säger att det kan bli kämpigt vid 8 månader..
Tack för en härlig blogg och härliga bilder!

Svar: August sov inte helt i sin säng förrän ca 10 månader. Däremellan sov han ofta i vår säng efter han vaknat, vi vaggade, vyssade osv osv för att få honom somna om. Det var INTE lätt. Men en sak som verkligen inte funkade för oss, var att han sov i vårt rum. Det var katastrof. Så ljudmaskin i hans rum & helt mörk funkade tillslut. Hoppas ni får sova snart <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-12 @ 20:37:19
Postat av: Nathalie

Heja er, fasen vad skönt!! Vi testade också skrik metoden en gång i ren desperation men efter 3 min var hon uppe i min famn igen. Det gick bra inte!
Nu somnar hon alldeles själv i sin säng utan problem men vaknar dock ofta fortfarande. Men vi är halvvägs där! ;)

Svar: Nej jag vet. Det är fruktansvärt att bara lämna dom sådär! HUA! Aldrig aldrig tänker jag testa igen!Ni är snart där! <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-12 @ 21:12:10
URL: http://nathalier.blogg.se
Postat av: Sarasdiary

Wiee!!! :-D

Härligt för er Jenny! Och som du skriver, lyssna på sitt hjärta så löser sig det mesta :-)

2013-01-12 @ 22:43:57
URL: http://www.lifestyleblogs.se/sarasdiary
Postat av: Sarasdiary

Wiee!!! :-D

Härligt för er Jenny! Och som du skriver, lyssna på sitt hjärta så löser sig det mesta :-)

Svar: Jaa så underbart!! :) <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-12 @ 22:43:57
URL: http://www.lifestyleblogs.se/sarasdiary
Postat av: louise

Så kul att din blogg alltid är uppdaterad när man kikar in! Och jag är så väldigt glad över att det vände så pass snabbt för er som det ändå gjorde med August sömn. Det tog ju "en evighet" av värdelös sömn men i det stora hela kommer det nog ändå bara kännas som en kort kort period av August uppväxt. Och bakslag kommer ju komma - men nu vet ni vad han kan. Det måste vara så otroligt skönt att även få visa Andrew att det faktiskt finns alternativ till de typiskt amerikanska metodena för spädbarn och att ni nu är två föräldrar som kämpade er igenom en riktigt tuff period och kom ut tillsammans på andra sidan?! Hyfsat välbehållna och med en känsla av att ni är på rätt väg mot att uppfostra August till en trygg och harmonisk liten kille.. eller?! Sorry att jag typ lägger ord i munnen på dig men jag är verkligen genuint glad för er skull! Kramar till er alla i familjen!!

Svar: TACK kära du för alla dina fina ord! Du har så rätt! Det känns underbart att vi kunde komma ut ur detta utan att bråka ihjäl oss & att Andrew fick öppna sina ögon & inse att allt inte behöver vara så militäriskt! Nyttigt för honom som har en väldigt "amerikansk syn" på ALLT. Pust! ;) Tack igen för din fina kommentar. Jag blir så glad att du tog dig tid att skriva så långt!
KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-01-13 @ 14:16:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0