Bra naturvänliga blöjor

Jag är meddlem i en speciell grupp på Amazon.com, kallad Amazon Mom, som man måste ansöka till & då man väl är godkänd, får man 20% extra av alla "prenumerationer" man gör av bebis/barn-artiklar.
Vi har alltid fått månadsförbrukningen av blöjor & wipes levererad till dörren, till ett fantastiskt bra pris.
Man kan även få barnmat, krämer osv levererad så ofta man önskar.
Varannan/var tredje månad, en gång i halvåret, 2 gånger i månaden. Ja precis vad man önskar!
Så himla bra!
 
Då de blöjor som August alltid haft, gick upp i pris, började jag leta efter ett nytt märke & hittade då Naty by Nature Baby Care.
Ett Svenskt märke, som jag faktiskt använde precis då August var nyfödd, men sedan försvann de & gick inte att få tag på någonstans.
Men nu fanns de återigen, med ny design som jag tycker är underbar & till ett toppenpris!
Jag betalar nu 32 dollar (!!) för en månadsförbrukning av toppenblöjor.
De är riktigt snälla mot naturen & August mjuka hud.
Vilket kap!
 
 
Undrar dock varför dessa fantastiska blöjor ej finns i Sverige, då de är tillverkade där?
De är tunna & fungerar superbra! Perfekt pris & så naturvänlig en engångsblöja kan bli!
 
Hett Tips till alla USA-mammor iallafall!

Kommentarer
Postat av: Victoria B

$32!!!!!????? för en månadsförbrukning. det är ju svin bra! I like this!

Svar: Ja ellerhuuuur? Helt galet bra!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-07-29 @ 16:46:08
Postat av: Anna

Det är ju hur billigt som helst! Kan vem som helst bli medlem? Tack för tipset! Ska genast kolla upp det.. :)

Svar: Visst är det billigt!! Man kan bli meddlem men måste ansöka. Det tog oss ett halvår att komma in tror jag, men det kan ju ha ändrats! :) Testa!!

Och börja blogga igen ;)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-07-29 @ 17:06:58
URL: http://annaedback.blogg.se
Postat av: Bella

Vad galet att de inte säljs i Sverige när de utger sig för att vara miljövänliga men satsar allt på utlandet vilket innebär en massa frakt/ utsläpp. Jag älskar sina "miljövänliga" tips och inlägg. Så jäkla bra och jag inspireras och har köpt en hel del "grönare grejer" till min lilla bebis som förhoppningsvis kommer om 5 veckor =)

Svar: Visst är det helt galet?? Och dumt att de inte säljer i Sverige billigare! jag menar, då slipper de ju även fraktkostnader! Vilken blöja kan man köpa så billigt i Sverige? Ingen, eller hur? Så himla knäppt.
Ok nu ska jag sluta vara upprörd över detta ;) hehe.
Så spännande att liten kan vara hos er om 5 veckor! Du måste berätta hur det går! <3
Och vad roligt att du inspireras till att bli grönare! Så glad jag blir!!
KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-07-29 @ 17:24:59
Postat av: Nathalie

Åh vad bra! Tycker det är ett bedrövligt utbud för ekologiska/miljövänliga barnförbrukningsvaror här hemma. Det finns, på några hemsidor här och där men inget på tex mataffären. Inte blöjor i varjefall. Och de man hittar på hemsidor är så galet dyrt.

Svar: verkligen bedrövligt! Jag var helt chockad av hur dåigt utbud det var överallt på ALLT. Och svindyrt då man väl fann något. Näe. Jag är nog tacksam över att bo här trots allt ;)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-07-29 @ 18:04:13
URL: http://nathalier.blogg.se
Postat av: Anna dOddA

Jag läste lite om orsaken till avsaknaden på ekoblöjor skrivet av en kvinna som skapat just ett sådant märke (kanske detta du visar här ovan, jag minns tyvärr inte) Det handlar rent konkret om att de stora blöj jättarna ser till att dessa mindre märken inte får något som helst utrymme i affärer. Undrar om det inte stod i boken Badskumt eller någon liknande. Den här kvinnan slutade tillsist att ens försöka för hon fick stånga sig blodig i försök att få ut sitt märke på den svenska marknaden. Jättesorgligt :-( Letade som en tok när Axel var liten...

Angående det dåliga ekoutbudet i Karlstad. Jag handlar alltid på ICA Maxi som har toppenbra frukt och grönt avdelning och som erbjuder de flesta frukter/grönsaker med ekoalternativ. Men går du till ICA spara så finns endast EN ekovara på frukt/grönt avdelningen. EN!!! Och det är värmländsk potatis. Annars får man köpa lite här och lite där för att få det man behöver. Men Maxi är helt klart överlägset och har nu börjat med ekologiska sängkläder också :-)

Kram på dej!

Svar: Men gud så ledsamt! Köper folk inte om det finns?? Fattar inte.. Sverige som är så medvetet? Eller tydligen inte alls..
Vi var på ICA en gång faktiskt, men det är fortfarande så himla mycket dyrare än "vanlig" mat. Havremjölken var 40 (!!) kronor för EN liter. helt jäkla galet ju. Ni skulle bo här, du skulle vara i himmelriket ;)

Hur passade kläderna förresten? Tror jag såg på instagram? <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-07-29 @ 22:49:17
Postat av: Lottis

tjena!

Vill bara berätta att din mamma inte är snål för det första =P. För det andra har jag själv letat förgäves efter Änglamarks blöjor utan ngn framgång, verkar som om de helt enkelt tagit bort dem från marknaden typiskt nog. Det enda miljövänliga alternativet och som är bra för Noahs hud. Trött man blir! Så nu har jag ca 5 paket på mig att hitta ngn annan leverantör eller att få Noah blöjfri (lycka till!). Bra att du skrev om dessa blöjor. De sälj i varje fall i en butik i Malmö så kanske, kanske går de att få tag på även i Sverige. Har iaf mailat dem så får vi se... Eftersom jag alltid köpt Änglamarks blöjor har jag inte tänkt på att utbudet på ekovänliga produkter varit dåligt. Har varit gött att slippa leta, ha kuponger och framför allt att behöva välja. Men nu hade det ju varit bra med ett alternativ ;)
Må gott!
Kramar

Svar: hahaha ;) Vad bra! Men har de tagit bort änglamark helt?? Då finns de ju inget alternativ alls? Gud så dumt!
Hoppas du får Naty skickat till dig. De är TOPPEN! Annars får jag väl börja langa ;)
KRAM vännen!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-07-29 @ 23:59:28
Postat av: Caroline

Åh, jag älskar Naty! Jag fick en dotter i april och i början beställde vi dessa från England, men det känns ju sådär miljövänligt. Har testat Änglamark med men tyckte inte de var så bra, tyvärr. Ska kolla på Amazon, de kan ju vara värt att börja beställa Naty igen. Kram

Svar: Åh där ser man! De är fantastiskt bra alltså! Spana in Amazon. Hoppas du hittar igen. Håller absolut med dig att de är bättre än änglamark & nu har de även gjort dem lite tunnare så de är TOPPEN-bra! KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-07-30 @ 08:57:46
Postat av: Katarina

Toppentips! Vet du om dessa blöjor är möjliga att kompostera? Vi har kompost på landet och det mesta går ju att slänga i komposten (tror vi kom upp i max tre soppåsar på en vecka) men det retar mig att det blir så mycket avfall med alla blöjor som måste slängas "som vanligt". Har hört att det mest omiljövänliga med att ha barn är just deras "avfall". Ha ha, så kan man ju inte tänka kanske, men fler tillverkare borde göra komposterbara blöjor.

Svar: Jag önskar också det gick att kompostera!! Läs gärna här om mer info!http://www.naty.com/faq/environment/
jenny - mammaliv i Nashville

2013-07-30 @ 15:42:59
Postat av: sofiainengland

Hej Jenny, har läst din blogg ett tag nu men har aldrig kommenterat. Fy på mig!

Jag använder också Naty, bor i London och här i det området vi bor säljs de nästan överallt, och jag tog för givet att de såldes i Sverige eftersom det är svenskt? Vad konstigt! Är också väldigt nöjd, min man ville använda tygblöjor innan lillkillen kom men vi kompromissade och kör på det mest miljövänliga som finns.

Tack för en bra blogg!

Svar: Men åh vad kul att du kommentarar nu! :) Så glad jag blir! Du är väldigt välkommen att kommentera mera kära du!
Och vad bra att blöjorna säljs i London. Himla knäppt att de inte finns i Sverige alltså! Jag tycker också att det känns som nästbästa alternativet så jag är otroligt nöjd! :)
KRAM
jenny - mammaliv i Nashville

2013-07-30 @ 17:59:02
URL: http://withsofia.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0