Go Green - Vad äter vi för mat?

När det kommer till mat i detta hemmet, så är jag otroligt petnoga med vad som hamnar i våra magar.
Jag tror på "ren" mat & ser det som en investering i hälsan.
Jag köper ALLT Eko. Allt.
(Nej! Det var en lögn. Jag köper faktiskt Reeses peanutbutter cups & de är inte organic!)
Jag köper No GMO, organic, läser innehållsförteckningar, googlar märken bla bla bla..
Jag undviker saker med cane sugar som tillsatser & även majs.
Majs är en överproducerad grönsak som används som fyllnad i mat, vilket gör att maten man äter inte 100% är vad man faktiskt köpt. Förstår ni hur jag menar?
 
Jag tror på att äta mindre kött, men om man köper kött, att allra helst köpa närproducerat där djuren lever under bästa möjliga förhållanden.
Kyckling försöker jag undvika att inte äta mer än någon gång varannan vecka för den industrin är fruktansvärd.
Mitt mål är att hitta en bondgård i närheten där man kan få veckoleveranser av kött, ägg, grönsaker etc.
Vi undviker mjölkprodukter i den mån det går & använder oss mest av mandelmjölk/yogurt, cocosmjölk/yogurt/glass etc.
 
Jag bakar & lagar väldigt mycket mat, dels för att jag tycker det är väldigt kul då man lär sig laga autentisk mat från grunden & kan avnjuta en Pad Thai hemma, men även för att det känns väldigt bra att veta vart ingredienserna kommer från.
Det vi stoppar i oss, även om det är en kaka, är en kaka utan kemikalier, tillsatser osv.
Och då kan jag med gott samvete ge August en kaka, för det finns inget "skräp" där i.
 
Nu har ju vi turen att bo i USA där utbudet är oändligt då det kommer till bra EKO-mat & det äter inte upp hela plånboken.
Jag använder absolut en himla massa kuponger som jag får på posten för att dra ner kostnader så mycket jag kan, för givetvis kostar det mer än att köpa varuhusets allra billigaste varor.
Men som sagt- Jag ser detta som en investering i vår hälsa.
Jag tror att bra, ren mat kan förhindra tråkiga sjukdomar, så jag spenderar med gott samvete några fler kronor på just mat.
 
Puh! Det var långt! ;)
Men nu vet ni hur jag har det i mitt kylskåp samt skafferi.
Och jag ska faktiskt testa att göra min egen cocosyogurt snart, så håll utkik för ytterligare en DIY.
 
Glad Helg allihop! <3
 
 
Titta vad jag hittade i en butik utanför Chicago! Detta är lycka för en utlandssvensk ;)

Kommentarer
Postat av: Annso

Jag är avundsjuk på alla andra länders ekopriser. Här i Sverige är det dyrt och då är frukt och grönt oftast dåligt redan i affären.:(

Svar: Ja det är ju hemskt dyrt i sverige. Så trist! Men jag såg att Willys nu lanserat en EKO-linje?
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-04 @ 16:25:17
Postat av: michaela- mamma till tre 💗

jag försöker välja eko så ofta jag kan. är verkligen medveten om vad jag äter. och barnen (just nu har jag lätt ångest over att storsonen äter massa tom och jerry kex som mannen köpte hem till honom idag :/)
länkade förresten ditt bönquesadilla-recept efter att ha testat det. hoppas det är ok!
puss och kram och trevlig helg!

Svar: Men gulle! Klart det är okej! Vad roligt att så många testat! <3
Och jag förstår att du får lite ont i magen av småsaker när man veeet hur dåligt det är. När vi bilade till Chicago tog August snacks slut för han vägrade äta mat då vi stannade, så jag fick köpa något skit & liksom grämde mig hela vägen för jag tyckte det var så hemskt, haha. Men kiddot överlevde ;)
PUSS <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-04 @ 17:23:49
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Postat av: cellis

Hmm, jag har aldrig tänkt riktigt på vad som innehåller i produkterna. Man får väl börja googla som du har gjort så vet man vad ämnena kommer ifrån och om de är farliga :)

Svar: Ja kika! Ibland kan det vara EKO, men ändå fyllt med socker, majs etc. Men det är EKOsocker/majs. Men jag tycker ändå inte det är okej. Man måste tyvärr vara skeptiskt även mot den maten man tror är bäst :/
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-04 @ 17:45:41
URL: http://xn--hgrntekonto-n8a5u.se/
Postat av: Anna

Är så avundsjuk på ert breda och prisvärda sortiment av ekologiskt. Här är det dyyrt och många saker är väldans svåra att få tag på över huvud taget.

Svar: Ja det är ju tyvärr det i Sverige. Jag fick en mindre chock då jag var "hemma" i somras. Himla trist alltså! Men jag såg Willys har lanserat någon slags EKO-linje?
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-04 @ 20:36:44
URL: http://frulopez.se
Postat av: Anna

Efter min lillasyster blev allergisk mot massa saker läser vi på ALLT vi köper! Såå synd att de lägger i massa skit som egentligen inte behövs i maten! Såg på nyhetsmorgon imorse att någon hade sparat en 5 ÅR gammal MC-donald's-hamburgare, hamburgaren såg i princip ny ut!!! Hemskt vad vi äter egentligen....:(

I "mitt" lilla samhälle har vi en köttbutik med bara lokalproducerade produkter (ofta från gårdar direkt utanför samhället). De har även mycket ekologiskt och de maler och styckar köttet och färsen på plats! Dyrare än på Ica men vi brukar ändå köpa där, bra för miljön och man vet vad man får! :)

Min pappa jagar så hemma hos oss så äter vi i princip kött, antingen från köttbutiken jag nämnde ovan eller vilt. Det som är så bra med vilt enligt mig, är att djuret har fått leva i sin naturliga miljö ända tills det dör, inte åkt långa sträckor till slakt osv...

Så bra att du är så medveten! :) sorry för världens längsta kommentar haha! ;)

Svar: Trist att din syster är allergisk men det kom ju något bra ur det hela. Så bra att bli medveten. Fantastiskt att ni kan köpa från Bode & jakt.
Och det där med mc Donalds är ju bara SÅ vidrigt. Äter aldrig där. Never ever kommer August få äta något därifrån. Punkt. (Så länge jag bestämmer, haha ;))
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-04 @ 20:41:30
Postat av: Trees, mamma i London

Vad härligt att höra!! Jag är likadan :) Eko maten är också rätt billig här, och vi har en gård där vi kan köpa hem grönsaker ifrån! Spenderar nog lite för mycket pengar på mat, men det är det värt!! :)
Känslan när man äter rent är den bästa.
<3

Svar: Absolut bästa känslan! Heja på! ❤️
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-04 @ 20:50:18
URL: http://mangofisk.se
Postat av: Sofia

Åh vilket bra inlägg, heja heja! Jag har precis börjat köpa eko, men försöker samtidigt hålla en budget och som andra skrivit - det är såå dyrt och ofta dåligt i butiken. Är du också noga med hudvård och tillsatser i dem (parabener, mineraloljor osv)? Är det en stor grej med recycling i usa? Min sambo förstod inte varför jag sopsorterade (han är från Irland), men nu gör han det ändå..hehe.
kram!

Svar: Trist att det är så i Sverige :/ hoppas på bättring!!
Och jag är supernoga med ALLT. Städprodukter (mestadels vatten, vinäger, citron, bikarbonat) använder endast naturliga skönhetsprodukter, gör eget tvättmedel etc. Hats coe
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-04 @ 22:14:06
Postat av: caroline lindström

Men tänk om det kunde bli verklighet att få köpa allt från en gård i närheten, så bra det skulle kännas!
Lagar också all mat från grunden och älskar att stå i köket!
Gillar dina inlägg om matlagning, gör fler =)

Svar: Ja visst skulle det kännas bra! Jag letar vidare! :) och fler matlagningstips kommer :) <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-04 @ 22:49:00
URL: http://qaroliines.blogg.se/
Postat av: Eva E

Du behöver inte åka till Chicago för att hitta Leksands knäcke, det finns på Kroger i Green Hills samt på World Market i Nashville West.

Svar: Åh där ser man! :) måste kika nästa gång vi är i Green Hills! Tack för tips :)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-05 @ 01:52:51
Postat av: Nadja

Usch, jag är så dålig på att laga ren mat och så, kan inte du lägga upp lite mer recept? Jag har lite idétorka på matlagningsfronten..

Svar: Så kul att många av er gillar recept osv! Jag får helt enkelt lägga ut fler matlagningstiös! :)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-05 @ 03:22:04
URL: http://www.alohanadi.com
Postat av: Nadja

Jusste, jag glömde säga att här har de Leksands knäckebröd (och en massa annat svenskt) på World market så om ni har ett sånt tycker jag att du ska kolla in det :)

Svar: Jag har tyvärr inte hittat alls mycket på World Market här, men kanske måste jag kika igen för de kanske inte hade så mycket då jag var där bara :) Tack för tips!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-05 @ 03:23:06
URL: http://www.alohanadi.com
Postat av: Anna

Åh har du något bra tips på kedjor/butiker i USA som säljer svenska produkter? Var inne på Crosby's (eko/organic mataffär i Massachusetts) häromdan och såg Annas pepparkakor, blev så glad!

Vet inte om du kommer ihåg, men jag skrev till dig för några veckor sedan och sa att jag skulle åka som au pair för fyra barn till Boston och jag ville bara låta dig veta att jag trivs jättebra! Det är riktigt jobbigt med hemlängtan men jag har en väldigt trevlig värdfamilj och så mysiga barn att umgås med. Kram!

Svar: Men vad roligt att du har det bra vännen!! :) Heja dig! Jag vet att hemlängtan är jobbig, men du är SÅ modig som gör detta & jag lovar lovar att det kommer bli bättre! <3

Butik som säljer svenskt är World Market, IKEA, man kan beställa online från Sockerbit (lösgodis etc). Hmm.. de flesta butiker brukar ha Annas pepparkakor, Wasaknäcke etc. Så fråga efter en "internationella hyllorna" på en stor matbutik, så kan du hitta massa kul! KRAM på dig :)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-05 @ 05:19:21
Postat av: dixie

Anna ovanför mig: FYRA barn?!? Dear lord! :)

Försöker äta så eko som det går. Det där med kyckling är helt sant, att det är en skitindustri känns inte minst när priset för en hel grillad kyckling är 39.90 :/
Och jag tycker fiskeindustrin känns lika illa. Det mest rätta är väl att att så lite industri-mat man kan; hoppas ni hittar nåt bra ställe att handla från. Kramar!

Svar: Heja henne! Eller hur? ;)
Jaaa kycklingindustrin är hemsk!! Hua. Och även om de har matats med ekomajs eller vad det nu är, så kan de fortfarande ha bott i världens trängsta mörka hus utan att någonsin se dagens ljus. Usch så ledsen jag blir på att människor ens kan driva en sådan industri!!
Jag letar vidare efter en bra gård :) Kram!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-05 @ 07:10:00
URL: http://enlitenutflykt.com
Postat av: Anna

Vi köper allt eko och äter inget kött (av etiska och miljömässiga skäl). Är bosatt i Sthlm, och där finns det mycket eko - upplever jag det som iaf.

Svar: Vad bra att det finns det! Jag har funderat på att sluta med kött, men är uppväxt på det som huvudingrediensen i ALLA mål, så det är lite svårt. Även då mannen är helt köttgalen. Men jag minskar så smått allteftersom & det känns bra. Även att sluta helt med mjölk osv som även det är helt befängt i mina ögon. Vad korna får utstå för att vi ska ha mjölk. Hua! :/
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-05 @ 08:17:43
Postat av: Katarina

Håller med Anna här ovanför. Bor också i Stockholm och här finns det en hel del ekologiskt (dock finns det mindre ekologiskt hemma hos mina föräldrar uppe i Norrland, så det kanske är ett Stockholmsfenomen... Trist). Ett tips är arstiderna.com som levererar en låda med ekologiska grönsaker hem till dörren. Perfekt! Äter mest veganskt hemma, men är tyvärr supersvårt att få tag i veganska rätter på restaurang fortfarande - tråkigt.

Svar: Så bra att ni har ett bra utbud! Men trist att det inte kan vara så överallt! :/ Jag bor ju i USA, så den boxen skulle nog inte funka här, men jag är säker på att det finns liknande som jag kan söka på :)
Vi har även turen att nästintill samtliga restauranger har veganska rätter & jag försöker ofta välja något nytt som inte innehåller kött. Man vet inte vart köttet kommer ifrån & det skrämmer mig lite..
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-05 @ 10:13:24
Postat av: Caroline

Jag köper också det mesta ekologiskt, bra för både kropp och natur. Det är extra viktigt till min lilla dotter som precis börjat med riktig mat. Jag bor i Karlskrona och här är prisskillnaden mellan "vanlig" mat och ekologisk inte så stor. Här finns dessutom en ekologisk gårdsbutik med stort utbud av alla möjliga varor och den drivs utan vinstsyfte så det är riktigt bra priser. Ha det bra! Kram

Svar: Ja det var inte förrän August föddes som jag verkligen gick ALL IN. Är sååå nöjd med mitt beslut för det är ju det bästa vi kan göra för våra barn. Att nära dom med bra mat. Underbrt att ni har en sådan gårdsbutik! Gud så avundsjuk jag blir!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-05 @ 11:39:39
Postat av: Yohannas.se

Helt underbart!! Det engagemanget och den möjligheten vill jag också se mer av här i Sverige, det är en klassfråga att äta "rent" i Sverige, vilket är så vansinnigt fel. Något som gör mig smått tokig är det insmugglade sockret i så brutalt mkt man äter (nuförtin?) - det skapar verkligen ett sockerberoende folk, och det är skrämmande tycker jag! Jag drömmer också om direktleverens från en gård, det är så livet ska vara. Jag älskar att handla på gårsbutiker, och gör det regelbundet, vet dock inget ställe här där vi kan köpa kött... men vore läckert!!!

Svar: Ja det är verkligen insmugglat socker i ALLT. hemskt! Cane sugar. Cane syrup. Corn starch. Blah! Skräp! Även i EKO-mat etc. Och det är så jäkla trist att det är en klassfråga i Sverige. Men jag såg att Willys lanserat en EKO-linje. Kanske är deras priser bättre?
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-05 @ 12:08:03
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/
Postat av: Katarina

Haha - jo årstiderna.com blir lite svårt att få levererat för dig, tänkte mest på svenskarna som läser och bor i området de täcker. ;) Hoppas du hittar ngt liknande hos dig! :)

Min man är amerikan och har i år äntligen blivit vego! Dock inte min förtjänst - han såg Forks over Knives! Nu är han på en mission att konvertera fler haha.

Tycker du har helt rätt inställning. Så himla skönt att veta vad maten innehåller. :)

Svar: Tack snälla för att du tipsade mina läsare! <3 Och jag fick också upp ögonen efter Forks over Knifes! Vilken bra dokumentär! Nu ska jag bara få min man att se den. Får väl tejpa fast han i golvet & spärra upp ögonen med tandpetare ;)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-05 @ 15:44:37
Postat av: Anna (dOddA)

Jag får kväljningar av kyckling efter en dokumentär jag såg om hönsindustrin. Fruktansvärda metoder man använder! Ägg äter jag men skulle aldrig för vad i världen välja bur-höns-värpta.

Jag blir upprörd av att se köttdiskarna med köttfärs för 39.90 kr/kilot. Man behöver fär bövelen inte vara hjärnkirurg för att begripa vilket liv de djuren levt :-( skamligt att affären ens tar in sånt och stödjer den industrin.

Man blir äcklad. Jag håller på att slussa ut kött å gå över till vegg +fisk. Tror kroppen mår bättre! Utbudet ökar av eco men som du säger dyrare såklart. Men är det inte bättre att betala bönderna för att hålla oss friska än att betala läkarna för att behandla våra sjukdomar?

Jag prioriterar bra mat framför senaste nyaste kläderna och andra nöjen, jag gärna en extra 1000-lapp på bra mat!

Och har man inte råd? Då kan man välja de produkter som innehåller mest skit å köra eco på dem iaf. Kaffe, bananer och potatis! ;-)

Alltså, jag mår dåligt om jag äter en besprutad banan. Fy vad vidrigt!!! Då är jag hellre utan ;)


Svar: Ja det är verkligen fruktansvärt!! Om jag skulle berätta hur de behandlar hönsen på största butikskedjan skulle du nog kräkas. Så illa alltså! Vi äter också ägg men ofta köper jag från en kvinna som säljer sina ägg från en gård här i Nash & hon behandlar hönsen som sina barn, så det känns bättre iallafall :)
Och precis som du säger, man får välja de värsta om man inte har råd, vilket jag absolut förstår att alla inte har!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-05 @ 16:48:24
Postat av: Hanna Melkers mamma

Så länge man äter hemma kan man ju själv bestämma vad man stoppar i sig eftersom man själv valt varan, men när man går ut och äter vet man ju aldrig även om krogen har 5 stjärnor.

Är väldigt förvånad över att du hittar så mycket ekovaror i USA som är ett sådant "skräpmatsland", men å andra sidan lär ju industrin göra allt för att importera bra varor för att kunna sälja.
Frågan är hur miljön påverkas?




Svar: Nej man kan ju inte det! Vi har turen att somliga restauranger är "organic" osv, det är väldigt trendigt i Nashville, vilket är en himla tur för oss! :)
Och jag tror inte att några varor direkt importeras till USA, eftersom nästan allt går att så här, så klimatet är så olika överallt i landet. Därför tror jag också att priserna är bättre än i Sverige, för att USA själva tillverkar sina varor. Så från miljösynpunkt är det bara bra :)
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-06 @ 07:33:42
Postat av: Anna

Jag blir så glad av att gå in på din blogg och läsa sådana här inlägg. Det är peppande att läsa en blogg av någon som har likadana åsikter ang mat och leksaker. Då behöver jag inte känna mig helt ensam, hehe. Annars känner man sig lätt ensam och omständig bland alla andra föräldrar som förespråkar billiga och plastiga alternativ.

Heja dig!
Hälsningar Anna

Svar: Jag blir SÅ glad av dina ord!! Det är precis det jag vill höra :) Så kul att du blir glad och känner dig peppad i dina val. heja heja dig! <3
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-06 @ 13:49:18
Postat av: Anonym

Vilket bra inlägg! Var jag som köpte din vagn tidigare i sommar förresten, hoppas snart få använda den:) Även vi äter det mesta eko. Efter att inte ha ätit kött på typ 8 år har jag tyvärr börjar igen så smått. Men bara ekologiskt, närproducerat. När det gäller kyckling kan jag tipsa om Bosarp kravmärkta kyckling för er som bor i Sverige. Sedan vi flyttade till denna lilla stad från en större stad har det tyvärr visat sig vara svårt att få tag på det, men nu har Willys det ganska ofta! Så då köper jag på mig och slänger i frysen. Jag vill att mitt (snart mina:) barn när de blir äldre ska veta vad all mat kommer ifrån och hur den produceras. Då känns ekologiskt som det enda alternativet. Utefter det får de sedan bestämma vad och hur de väljer att äta. Köttindustrin är fruktansvärd:( Blir glad när människor gör aktiva val genom att äta mindre kött och ekologiskt för tyvärr verkar det väldigt sällsynt här i småstäderna, lite deprimerande... Oj vad långt det blev:) Kram på dig

Svar: Heeej! Åh vad spännande att det snart är dags!! Heja på lillebror! <3(Vi har fortfarande inte hittat de där grejern trots att vi rensade vinden då vi tog fram halloween dekorationerna :( Sorry!! Hör av mig med en gång om vi hittar!)

Tack för tips till mina läsare! Och ja det verkar fortfarande som många är ganska ovetande om detta med kött, eko osv. Vilket verkligen chockar mig då jag alltid skrytit om hur nyttigt sverige är! haha.
Stor kram på dig!!
jenny - mammaliv i Nashville

2013-10-06 @ 21:38:58
Postat av: motors

click here for the best manufacture around

2015-06-10 @ 10:51:49
URL: http://www.aboutus.org/Clockparts
Postat av: vitamin c serum benefits

get the top vitamin c serum benefits info anywhere

2015-06-25 @ 03:03:59
URL: http://https://instagram.com/faceserumc/
Postat av: brightest flashlights

go here for the best bright flashlights around

Postat av: Krono Sync wireless transmitter

get the top check it out here around


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0