Busenkel middag till de små - Fried Rice
- 1 - 2 dl ris (givetvis kan man göra mer! Lägg då till extra av övriga ingredienser)
- Ett eller två ägg
- Matsked olja
- Masked kinesisk soya
- Häll ca en matsked olja (använder Safflower oil) i stekpanna på medelvärme.
- Häll över ris (Jag använder ofta ca 1 1/2 dl)
- Häll på ca en matsked soya
- Knäck ett ägg vid sidan av riset & börja röra i det så det blir äggröra.
- När ägget fortfarande är lite kletigt med "smuligt", rör ihop med riset & "hacka" med stekspaden så ägget & riset blir jämt fördelat.
- Stek i ca en minut - Klart!
SÅ gott & verkligen en superenkel middag som man faktiskt lagat från grunden.
Jag brukar göra exakt samma sak med överblivet ris, fast först steka lite wokgrönsaker, i med riset, salta och peppra, pressa i en vitlöksklyfta och sen kläcka i ett ägg! Super enkelt och såååå gott! :)
En bortglömd favorit hos oss! Jag ääälskar stekt ris! :-)
åter ett inspirerande tips vännen! jag har gjort detta innan men liksom glömt av det lite :) nästa gång vi har överblivet ris får det bli så här. fast vi använder fullkornsris..undrar om det blir bra ändå..?
kraaam ♥
Bra tips!
Detta lagade mamma ofta till mig och mina syskon när vi var små. Och sedan när vi blev större tillsatte hon lite ärtor och korvmedaljonger^^ hihi
Början på en nasigoreng. :)
Så enkelt!
Det måste vi prova! :D
Spännande mat. Tycker Andrew om nån speciell mat som du lagar? Något som är typiskt svennebanan? :) japp måste va 10 år sedan man satt på det i kanalen #karlstad :D haha åh va längesen, vi börjar bli till åren nu. :) kram
Bra tips :)
Jag är nog lite för trött för att läsa recept men ska man koka riset först eller ska man lägga i okokt ris i pannan? :)
Godnatt!