Svenska-amerikanska-kanelbullar
- 125 gram smör
- 2.5 dl mjölk, 2.5 dl grädde
- 3 pack amerikansk active dry jeast (torrjäst)
- 1 dl socker
- 5 msk vaniljsocker
- 10 dl vetemjöl (ev mer, ev mindre)
- 1 msk amerikanskt bakpulver
- 2 1/2 "smörstickor"
- Kanel, socker, vaniljsocker
- (2 ägg med lite strösocker i till pensling)
- Blanda alla torra ingredienser (spara 3 dl mjöl åt sidan)
- Smält smören, tillsätt mjölk & grädde. Temperaturen bör vara runt 45F (varmare än fingervarmt)
- Blanda samman alla ingredienser & arbeta degen till den börjar lossna från kanterna.
- Strö lite mjöl över degen, täck bunken med en ren duk & låt jäsa till dubbel storlek.
- Sätt ugnen på 475F.
- Knåda degen & baka sedan ut, bred på ordentligt (!!) med smörkräm, rulla ihop, skär upp i bitar, lägg i formar & låt sedan jäsa under duk i ca 45 minuter.
- Pensla bullarna med ägg. (Jag penslar på väldigt rikligt då vi inte har pärlsocker i slutändan)
- Skjuts in i ugnen i ca 10 minuter.
Hoppas det idag känns bättre!
bullarna ser galet goda ut!!
KRAM
Åh så gott!! Nybakade bullar och ett glas kall mjölk eller hemmagjord hallonsaft är aldrig fel! Ska absolut testa att ha i grädde nästa gång jag bakar bullar, tack för tipset.
Gott med bullar!
goda bullarna ser ut!
Blev såå sugen på att ställa till med bullbak idag ;)
Åhh, super tack för receptet!!! :) Jag ÄLSKAR kanelbullar och jag ser mig själv lite som en expert på att baka kanelbullar hemma i Sverige! ;) Men här är det så mycket svårare, med mått och andra ingredienser?
Vet du om man kan hitta vaniljpulver? Vilken sort köper du isåfall? Och du råkar inte ha ett recept i cups, dvs. amerikanska mått? Jag har bara det här...! Tack på förhand! :D